Как да премахнете тавата за прах от пералня Ardo?

Как да премахнете тавата за прах от пералня ArdoТрудно е да се намери домакиня, която да не може да извади контейнера за прах от пералнята. Обикновено в центъра на тавата има специално ухо, което покрива отделението за препарат за изплакване. Ако натиснете върху него, като същевременно дърпате контейнера към себе си, последният може да бъде изваден без затруднения. Повечето устройства имат контейнер, проектиран по този начин, но пералните Ardo имат напълно различен дизайн.

Как да премахнете кутия от Ardo?

Много потребители винаги предпочитат емпиричния път пред четенето на инструкции. Следователно опитите за получаване на тавата Ardo често са придружени от „разкъсване на корените“ на целия механизъм. А тези, които вземат техническа документация, са объркани от сложния и неразбираем език.

Представете си, че наскоро сте закупили пералня Ardo, използвали сте я няколко седмици и след това сте решили да извадите и изплакнете контейнера за прах. Съответно конструкцията на контейнера не претърпява никаква повреда. Как да извадите тавата правилно?

  1. Издърпайте отделението към себе си, така че да излезе възможно най-навътре.
  2. Огледайте дъното на тавата отдолу - отстрани ще видите малки зъбци, които пречат на изваждането на контейнера.
  3. Смажете пластмасовите ограничителни зъби с всяко растително масло, за да подобрите тяхната подвижност.
  4. Хванете тялото на контейнера (не дръжката!) и внимателно го повдигнете нагоре, като го издърпате към себе си, след което ще се премести с няколко милиметра.проверете водачите на резервоара за прах
  5. Предишната манипулация ви помогна да преминете през двете десни скилидки, но контейнерът не беше напълно премахнат.
  6. Сега натискаме контейнера отгоре, той се движи надолу с щракване.

Забележка! Контейнерът излиза под лек ъгъл, продължете да го натискате и дърпате със сила към себе си, за да можете да извадите таблата напълно.

При някои модели Ardo можете да видите надписа PUSH върху таблата за омекотител. В този случай просто отворете отделението за препарат и натиснете надписа. В същото време издърпайте тавата навън и тя лесно ще изскочи. Не изваждайте контейнера, докато машината работи, в противен случай цялата постъпваща вода ще се разлее. Бъдете внимателни: дори ако оборудването не работи, контейнерът може да се напълни с остатъци от течност и прах. Затова пригответе предварително плоска купа или парцал. Преди процедурата изключете захранването на машината, като изключите захранващия кабел от електрическата мрежа.накиснете таблата за прах

Можете да измиете контейнера физически - с малка мека четка, или химически - с комплексни препарати за почистване на пералната машина. В последния случай продуктът се излива в отделението за основно пране. След това пуснете машината в режим 90 градуса с многократно изплакване. Използвайки същия метод, можете да премахнете контейнера за прах от машини Indesit. Вътрешната структура на тавите е идентична и за двете марки. Между другото, и двете марки са с италиански произход.

Как да улесним извличането на елемент?

Ако сте успели да извадите и почистите тавата, не бързайте да я върнете обратно. По време на вторичната екстракция повторението на процедурата ще бъде много по-трудно. Какво трябва да се направи, за да може контейнерът на пералня Ardo да се извади без усилие?

Техниците по ремонт на перални машини и опитните потребители препоръчват да използвате шкурка или минипила за внимателно заточване на зъбите. Трябва да се отстрани приблизително един милиметър пластмаса. Това значително ще улесни манипулацията в бъдеще и ще предотврати спонтанното изскачане на таблата по време на работа. За да премахнете контейнера на всяка единица, е достатъчно да имате известно умение. С течение на времето процедурата достига ниво на автоматизация. Потребителят дори не си спомня първоначалните трудности.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня