Какъв маркуч да избера за моята пералня?

Кой маркуч да изберете за пералняПералнята е свързана към водопроводните тръби за подаване и изпускане на течност с помощта на два маркуча. Включени са в комплекта домакински уреди. Но при употреба тръбата за пълнене може да се повреди. Поради това възникват течове, затруднения с водоснабдяването и трябва да се свърже нов маркуч. За да изберете входящ маркуч за перална машина, по-добре е да разчитате на съветите на професионални занаятчии.

Как изглежда тръбата за пълнене?

Маркучът е компонент на перална машина, необходим за свързване към водопроводната тръба. Качеството на тази част предпазва от течове. Ако се окаже неизправна, собственикът на машината рискува да наводни както своя апартамент, така и намиращия се на долния етаж.как изглежда входният маркуч

Поливинилхлоридът се използва за производство на тръби за пълнене. За да им се даде здравина, в производството се използват и подсилена нишка и найлонова оплетка. Маркучите са оборудвани с пластмасови фитинги и гайки от двете страни. В близост до тях има пресовани метални втулки, осигуряващи по-плътна и надеждна връзка. Когато свързвате маркучи към пералня, по-добре е да затегнете пластмасовите гайки на ръка. Ако направите това с метални инструменти, можете да повредите крепежните елементи и върху тях ще се появят пукнатини.

важно! Производителите маркират маркучите. Дава информация за максималното водно налягане, при което продуктът може да се използва. Обикновено етикетът показва 20 бара.

Видове входни маркучи

Когато купувате пералня, потребителите не винаги могат обективно да оценят качеството на допълнителните компоненти.В резултат на това могат да възникнат проблеми при свързване на оборудване или известно време след началото на работа. Понякога причините се крият в дефектни маркучи. Има няколко вида тръби за пълнене.

  1. Проста гумена тръба. Цената и качеството му са ниски.
  2. Подсилен маркуч. Има подсилен външен слой от неръждаема стомана и найлонова оплетка. В сравнение с предишната версия, продуктът е по-надежден, но не осигурява 100% защита срещу изтичане.какви са видовете входни маркучи?
  3. Двойна тръба. За производството обикновено се използва каучук. Този маркуч е оборудван със системата Aquastop - допълнителен клапан или копче с прах вътре в тръбата. Предпазват от изтичане на вода. Ако целостта на продукта е нарушена, водата не изтича поради затваряне на клапана или набъбване на праха.

Забележка! Системата Aquastop е за еднократна употреба. Той ви предпазва от изтичане и помага да избегнете материални щети, но може да ви защити само веднъж. След това маркучът трябва да се смени.

След като тръбата на старата перална машина се повреди, има смисъл да изберете висококачествени подсилени продукти или такива, оборудвани със системата Aquastop. Тръбите за пълнене могат да имат фиксирана или регулируема дължина:

  • маркучи с постоянен размер до 5 м;
  • гофрирани продукти, които могат да бъдат разтегнати до желаната дължина, за да свържете пералната машина към тръбите;
  • тръби в намотка, предназначени за инсталиране на оборудване далеч от тръби, на разстояние до 10 m.

Повечето компании за производство на перални машини произвеждат резервни маркучи за своите модели. Те могат да бъдат закупени отделно в магазините.Изборът на продукт от известна марка служи и като допълнителна гаранция срещу закупуване на продукт с ниско качество.

Какво да търсите при покупка?

Можете да закупите маркучи за перални машини в магазините за домакински уреди или водопроводни инсталации. За да получите надежден продукт, трябва да се запознаете с характеристиките. Най-важните параметри, на които трябва да обърнете внимание, са изброени по-долу.

  1. Дължина на маркуча. Пералните машини могат да бъдат инсталирани почти навсякъде в апартамент или къща. Основното е, че разстоянието до водопровода не надвишава 5 м. Това е максималната дължина на маркучите, които производителите предлагат. При свързване тръбите не трябва да се разтягат много, а напротив, трябва да се навият на пръстен. Това може да съкрати експлоатационния им живот. Преди да закупите маркуч, трябва да изчислите оптималната дължина.маркуч за пълнене 5 метра
  2. Максималното вътрешно налягане, което продуктът може да издържи. Значението е дадено на етикета. Но тъй като не е възможно да се определи точно какво налягане се поддържа в тръбите, по-добре е да изберете маркуч с резерв при закупуване. За свързване на пералня в апартамент е подходящ продукт, маркиран с 20 бара, в частна къща - с по-висока граница на вътрешното налягане. В същото време маркучите, оборудвани със системата Aquastop, също работят при налягане от 70 бара.
  3. Максимална температура. Входящите маркучи трябва да служат както когато от тръбите идва студена вода, така и когато се нагрява по време на работа на пералната машина. Температурата на водата може да достигне +900C при пране на програма “Варене”. Много производители на маркучи гарантират, че техните продукти ще издържат +1000В. Само евтини тръби не могат да се справят с термичното натоварване. Може да се стопят.

Изборът на висококачествен и надежден маркуч за подаване на вода означава да предпазите дома си от течове и себе си от разходи за ремонт. Когато купувате продукт, трябва да обърнете внимание на индикаторите за налягане и температура и правилно да изчислите дължината. Ако маркучът е избран правилно, няма да има проблеми с свързването и работата.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня