Как да премахнете заклещен лагер от барабан на пералня?

Как да премахнете заклещен лагер от барабан на пералняДемонтирането на блокирал лагер е трудна задача дори за професионален майстор. За начинаещ подобна задача може да изглежда напълно невъзможна, но това не е така. Можете да премахнете порутените пръстени от барабана на пералнята, това ще отнеме малко търпение и умения. За да постигнете целта и да не влошавате още повече ситуацията, по-добре е стриктно да следвате препоръките на специалисти, които са се сблъскали с този проблем повече от веднъж.

Нека започнем с редовното потупване

За да изтласкате сгънат лагер, не е необходимо веднага да вземете мелница. Първоначално си струва да прибягвате до по-прости и безопасни методи за технология. Опитайте се да избиете заклещен лагер с помощта на длето и чук. Може би пръстенът ще поддаде и няма да се налага да прибягвате до по-строги методи.

За да премахнете порутения лагер със собствените си ръце, поставете длето върху външната му надпревара. Внимателно почукайте инструмента с чук, опитвайки се да избиете детайла.

Универсалната аерозолна смазка WD-40 ще помогне за премахване на заседнал лагер.

Така че, ако пръстенът не излиза от гнездото си, напръскайте го с аерозол и изчакайте няколко минути. След това опитайте отново да докоснете частта. За отстраняване на вътрешния ръб на лагера на шайбата се използва подобен метод, само че длетото се монтира върху вътрешния ръб на елемента.третирайте лагера с проникваща смазка

Обикновено чрез избиване е възможно да се отстрани или целият счупен лагер, или по-голямата част от него от барабана на пералнята. Рядко в дизайна остава външен пръстен, който е доста труден за изваждане. Нека да разберем как можете да извадите пръстен, забит в гнездо, ако длетото не може да се справи със задачата.

Премахване на вътрешни и външни коловози

Когато част от лагера остане в резервоара, премахването му може да бъде много проблематично. Но е задължително да извадите падналата скоба от контакта, в противен случай няма да можете да поправите пералнята. За да свършите работата, подгответе следните инструменти:

 • чук;
 • дълъг тънък нанос (с дебелина около 12 mm в диаметър);
 • шлицева отвертка;
 • газов ключ;
 • български

Така че, ако състезанието на лагера е блокирало, трябва:

 • обработете седалката и залепената част на частта с WD-40;
 • използвайте отвертка, за да премахнете цялата ръжда от джантата, напръскайте сглобката отново с аерозол;
 • изчакайте 10-15 минути;
 • обърнете капака на резервоара и погледнете в „гнездото“ отвън. Ще има стърчащ ръб на залепената скоба;
 • натиснете наноса вътре, така че да опре в изпъкналия ръб на залепената част;
 • Използвайте чук, за да почукате вътрешния ръб, като преместите дрифта напречно.избийте лагера

Ако имате късмет, заклещената опора на лагера ще падне след няколко удара. В повечето случаи ще трябва да почукате щипката 10-20 пъти. Когато все още не можете да издърпате частта, обработете отново седалката и порутения пръстен с WD-40. Изчакайте 15 минути, докато частта се намокри и продължете да избивате джантата.

Случва се част от лагера да залепне за вала на барабана. Елементът също трябва да бъде изтрит. За това:

 • третирайте частта от лагера, която „залепва“ към вала с аерозол WD-40, оставете конструкцията да се накисне за 10-15 минути;
 • използвайте газов ключ, за да се опитате да завъртите скобата;
 • ако ключът се изплъзне, използвайте мелница - използвайте я, за да направите прорези от дясната и лявата страна на залепената джанта. Трябва да действате внимателно, за да не повредите втулката на вала;

Когато използвате шлифовъчна машина, не забравяйте да спазвате предпазните мерки и да носите специални предпазни очила.

 • отново напръскайте ставата с течност WD-40, изчакайте, докато аерозолът влезе в сила;
 • използвайте газов ключ, за да завъртите заседналата част на лагера. Рисковете „направи си сам“ ще ви помогнат да премахнете скобата.отстраняване на лагера с теглич

Ето как можете да изтласкате сгънат лагер. Работата може да отнеме от 20 минути до три часа. Важно е да имате търпение и да действате внимателно, за да не повредите резервоара и вала на барабана. След отстраняване на счупения пръстен остава само да почистите седалката от следи от износване, ръжда и метални стружки. След това можете да започнете да инсталирате нови компоненти.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня