Избор на прах за пералня

Прахове за пранеВ съвременното общество не се продава самият продукт, а преди всичко неговият имидж. Този образ се създава чрез реклама в медиите. Някой казва, че не обича рекламата и бързо смени телевизионния канал, когато го види. Други твърдят, че са се научили да игнорират рекламите. Но въпреки това рекламираните прахове за пране се продават по-добре от тези, които не се рекламират по телевизията. Това е доказан факт. Изследователите смятат, че около 90% от покупките се случват под влияние на рекламни кампании и формирания имидж на даден продукт. Влагат се доста сериозни бюджети в рекламата именно защото е доказала своята ефективност.

Между другото, един от най-популярните продукти за реклама е прахът за пране. Има сериозна конкуренция на пазара за препарати за пране на дрехи. Има голям брой производители и марки на този продукт.

Но кой перилен препарат е наистина добър и кой е просто рекламиран?

Какво е важно при избора на прах за пране?

Прах за пране в чашаНа първо място, прахът за пране не трябва да представлява риск за човешкото здраве. Почти всички прахове се състоят от химикали. И съответните органи трябва да гарантират, че те спазват правилата за безопасност. Нискокачествените прахове за пране могат да навредят на човек, дори когато носите изпрани дрехи.

Специален знак за съответствие върху кутията ще ни информира за безопасността на перилния препарат. Това означава, че производителят е получил сертификат за безопасност. Но върху фалшиви продукти може да се прилага без разрешение.Казват, че фалшификатите са по-често срещани в найлоновите торбички. Тъй като опаковането на прах в кутия изисква специално опаковъчно оборудване, за което не всеки измамник иска да харчи пари.

Качество и безопасност

Къде да поставите прах в пералнятаТестването на качеството на пране с конкретен прах не е включено в необходимите изисквания за продажба. И фактът, че препаратът е получил сертификат за неговата безопасност, не означава, че той измива нещата ефективно.

Висококачественият препарат се намира експериментално от самия купувач.

Също така, всеки потребител на пералня решава колко скъп да е прахът за пране, който използва. За съжаление, рекламните кампании се превърнаха в почти единствения начин да получите информация за нов продукт. И информацията, предадена в рекламата, не винаги е точно сравнително описание на рекламирания продукт. По-често е необходимо само за създаване на определено изображение, желано от потенциален купувач.

Редица тестове показват, че скъпият и добре рекламиран препарат не винаги изпълнява функциите си по-добре от евтиния. Доста често е точно обратното. Но въпреки това те го купуват по-активно. И това е така, защото производителите му са направили най-убедителното рекламно видео.

Състав и характеристики на праховете

Всички перилни препарати имат свой собствен химичен състав. И колкото и да е странно, всички те са направени от подобни компоненти. Те съдържат повърхностно активни вещества (ПАВ). Те играят ролята на сапун. И те формират основата на праха за пране. И всичко останало, което е в праха, са оцветители, избелители, ензими, аромати, фосфати и други вещества.

А качеството на перилния препарат се определя от правилното съотношение на използваните компоненти и техните свойства. Обикновено тези продукти, които са по-скъпи, имат определено количество специални ензими. И всеки ензим е предназначен за определен вид замърсяване. Следователно перилните препарати могат да имат различна ефективност, когато се използват върху различни видове петна.

За нас като купувачи е важно перилните препарати да отговарят на декларираното от производителя качество и нашите изисквания.

Доста често можем да обърнем внимание на различни награди или знаци за качество и други изображения от опаковката на продукта. За съжаление, не всички от тях предоставят надеждна информация за продукта.

Как се тестват праховете за пране?

Много пералниЗа да можете да оцените качеството на даден перилен препарат, не е достатъчно просто да имате пералня. Ще ви е необходима специална тестова стойка. Тази стойка трябва да използва няколко машини с различна мощност и функционалност. И нещата, които се перат, трябва да имат определено ниво на замърсяване. Този, от който изпитващият се нуждае. Има и стандарти за замърсяване, които се вземат за основа. Руските тестери не поддържат международните стандарти за замърсяване.

Ростест-Москва използва бельо за тестове, което е било специално замърсено в швейцарски и немски институти. Количеството прах, което трябва да се използва при пране, също е строго проверено. Изчислява се въз основа на количеството пране, твърдостта на използваната вода и степента на замърсяване на дрехите.

И за проверка на резултатите се използват специални оптични инструменти. Извършват се и специални тестове, за да се гарантира чистотата на изпраните дрехи.

Как да изберем перилен препарат?

Как да изберем прах за пранеЗа да изберете правилния прах за пране, трябва да имате предвид от каква материя са изработени дрехите, които искате да перете. Видът на замърсяването също е важен. Съставът на препарата е изписан на опаковката му.

За автоматичните машини се използва специален прах, който има по-малко пяна от този, използван за ръчно пране. Това е така, защото голямо количество пяна може да повреди машината. Ето защо не можете да използвате прах за ръце при машинно пране на дрехи. Когато избирате прах, уверете се, че е предназначен специално за перални машини.

Освен това трябва да прочетете инструкциите за употребата му. Обикновено се посочва на опаковката. Моля, прочетете го внимателно. Той показва количеството прах, което трябва да се използва за едно пране. Не се препоръчва превишаването на това количество.

Ако перете малко количество дрехи, използвайте малко количество препарат за пране. За да използвате течен перилен препарат, температурата на пране обикновено не трябва да надвишава шестдесет градуса. Освен това с този продукт няма нужда от предварително пране на прането.

Често се препоръчва директно изсипване на препарат за детски дрехи в барабана на пералнята. За онези неща, които ще перете.

Кой прах е по-ефективен?

Вече прочетохте нашите препоръки, а сега можете да гледате реално тестване на различни прахове за пране на различни марки. Тези тестове бяха извършени от програмата „Тестова покупка“ на Първи канал. Това видео ще бъде интересно за гледане за всички хора, които искат да знаят кой прах е най-ефективен. И така, нека погледнем:

   

5 читателски коментара

 1. Граватар Анна Анна:

  Не избирам специално праха, сега всичко е доста добро, но не мога да откажа на Calgon. Нашата вода е много твърда и нещата не се перат лесно в нея с никакъв прах. А калгона просто омекотява и в същото време се грижи за машината.

 2. Граватар Анюта Анюта:

  Разбира се, обичам и „пробната покупка“. Но времето не стои неподвижно, трябва да актуализираме статията! )) В днешно време всички разумни домакини купуват гелове за пране. Защото те са по-нежни и измиват по-добре, освен това могат да се изплакнат и не предизвикват алергии. Поне това имам. Може би геловете също са с различни качества, признавам. Тогава имах късмет.

 3. Граватар Ирина Ирина:

  За геловете съм напълно съгласна, в момента използвам този, казва се wellery, най-оптималния продукт и като измиване, и като състав. Наскоро започнах да обръщам внимание на това, има минимум повърхностно активни вещества и е напълно без фосфати. Няма силен аромат и се справя добре с повечето петна дори при 30 градуса пране.

  • Граватар Алла Алла:

   Да, взимаме и джапанки, мият се с гръм и трясък! Наистина добри гелове и най-важното - нашите, домашни! Ясно е да видя заместване на вноса в моя дом :))

  • Граватар Олга Олга:

   И минах на гел, детето е алергично. В сравнение с праха, гелът се измива по-добре. Експериментирах и като теб се спрях на гел Velleri (имам Intensive Color). Миризмата е ненатрапчива, не се задържа дълго върху прането и се изпира добре.Литровата опаковка ми стигаше за 20 пранета с пълен барабан, много икономична. Дозаторът държи слабо, но гелът може (и вероятно трябва) да се съхранява с дозатора надолу.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня