Съдомиялни за вграждане Corting

вградено ухажванеПродавачите обичат да говорят колко добро е немското оборудване на Corting, забравяйки, че това е само немска марка. Съдомиялните машини се сглобяват в Китай от китайски компоненти, така че с право могат да бъдат наречени „чисти китайски“. Това, разбира се, не означава, че съдомиялните за вграждане Korting са лоши; освен това експертите ви молят да обърнете специално внимание на някои модели и ние определено ще направим това в нашата публикация днес.

Предимства на тази техника

Най-добре е да започнете да се запознавате със съдомиялната машина, като разгледате нейните предимства. Това е традиция. И тъй като почитаме традициите, решихме веднага да изброим тези предимства.

 1. Почти всички модели имат впечатляващ набор от програми, за разлика напр. Съдомиялни Bosch.
 2. Машините Corting имат добре проектирани камери за миене, които могат да поберат съдове от почти всякакъв размер.
 3. Вместо две пръскачки, както повечето други машини, Corting разполага с три.

Три разпръскващи дюзи значително подобряват качеството на почистване и помагат на водата да достигне дори до труднодостъпни места.

 1. Korting разполага с отлични трансформируеми кошници, които ви позволяват да подреждате както най-обикновени, така и нестандартни съдове.
 2. Повечето машини имат впечатляващ набор от функции, сред които са: отложено стартиране на режима, сензор, който следи чистотата на водата и най-новата система за защита от изтичане на вода.

Изглежда нищо свръхестествено, но не говорим за елитна техника, а за бюджетни или най-много среден клас перални с подходяща цена. Следователно от тези машини не можете да очаквате функции за управление чрез смартфон, а има няма нужда от това. Съдомиялната машина трябва да бъде „кухненски работник“, а не новомодна джаджа от семейството на ябълките!

Korting KDI 60165

Нека започнем прегледа с лидера, според потребители и експерти, и в същото време лидер в броя на продажбите миналата година, Korting KDI 60165.Оборудването не е най-простото, но доста надеждно и евтино. Днес може да бъде закупен за $500, което е в рамките на бюджетния ценови диапазон. Моделът е за вграждане; камерата за миене, в допълнение към кошниците, може да побере 14 комплекта съдове. Има екран, който показва информация за потребителя.

Моделът не е супер икономичен, но харчи вода в разумни граници - не повече от 11 литра на цикъл. Тя измива чиниите доста старателно, като отделя малко повече от 3 часа на стандартната програма. Не е много шумен (47 dB).

Особено бих искал да отбележа наличието на осем програми за измиване и режим на ограничено натоварване, в който можете значително да спестите ресурси, при условие че има малко съдове. Към всичко това производителят е добавил среден пакет от функции под формата на:

 • система за показване на лъчи на пода;
 • пълна защита срещу изтичане на вода;
 • кутия за капсули и таблетки;
 • комплект крушки за кутия със сол и отделение за препарат за изплакване.

Korting KDI 60165

Машините Corting имат много здрави кошници, които имат необичайна конфигурация, удобна за зареждане на съдове. Има и необичайна тава за лъжици и вилици, както и подобрена стъклена поставка със силиконови дюзи.

Korting KDI 60175

Този модел съдомиялна машина Corting е на по-високо еволюционно ниво от предишния, но това не означава, че е много по-добър. Нека започнем с цената. Ако моделът 65 може да бъде закупен за $500, тогава за Korting KDI 60175 ще трябва да платите не по-малко от $550. С какво този модел е по-добър от гореописания?

 1. Има всички качества на Korting KDI 60165, с изключение на частичното натоварване.
 2. При абсолютно същото максимално натоварване консумира само 10 литра вода.
 3. Работи много по-тихо; ако Korting KDI 60165 произвежда 47 dB, тогава този модел произвежда не повече от 44 dB.

Всъщност дори разлика от няколко dB може да бъде много забележима.

 1. Пакетът от допълнителни функции леко се разшири благодарение на режима „Детски ястия“. Същността му се състои в специалната хипоалергенна обработка на бебешките съдове. След тази обработка можете безопасно да напоите и нахраните дете, което е алергично към препарати; няма да има проблеми.

Korting KDI 60175

Korting KDI 45130

Една от най-добрите и, между другото, много евтини съдомиялни машини от марката Corting с ширина на тялото 45 см. Характеристиките му едва ли ще впечатлят съвременния разглезен купувач, но наистина си заслужава да му се обърне внимание. Машината може да побере 10 комплекта съдове, но всъщност броят на комплектите е леко подценен. Опитни потребители твърдят, че подреждат 12 комплекта и всичко се измива перфектно. Korting KDI 45130 няма дисплей, но контролният му модул е ​​доста модерен и високопроизводителен.

В един цикъл машината изразходва 12 литра вода, което е доста, като се има предвид, че нейните колеги в пълен размер успяват да измият 14 комплекта с десет литра. Нивото на шума също е сравнително високо, но не надвишава средната стойност от 50 dB, което също е добра новина. Контролният модул разполага с 6 програми за пране, четиристепенен термистор и режим на частично зареждане на кошниците. Наборът от функции не е лош. Има таймер за отлагане на старта, частична защита срещу изтичане на вода, кутия за продукти 3 в 1 и мелодия в края на цикъла на пране.

Korting KDI 45130

Кошниците на тази машина са здрави и просторни, а вътрешността на камерата за миене от неръждаема стомана позволява свободно подреждане на кошниците и таблата. Това оборудване струва около $380 без отстъпки.

Korting KDI 4575

Този модел струва около $540, но според нас е малко надценен. Нека обясним защо мислим така. Това е тесен модел, който може да побере 10 сервиза. Има доста примитивен дисплей и не е защитен от деца, но се справя отлично с миенето на съдове и използва само 10 литра вода.Доходността не е рекордна, но все пак.

Моделът има в арсенала си до 9 програми за измиване. Тук дори пералнята ще ревне. Има и режим на частично натоварване, който е напълно ненужен при толкова малък разход на вода. Този модел не може да се нарече тих, тъй като по време на работа произвежда шум до 49 dB, но това не е най-големият проблем. Специалистите съветват поставянето на по-дебела шумоизолация на съдомиялните за вграждане. В този случай нивото на шума може лесно да бъде намалено до 35 или дори 30 dB. Всичко по-горе се допълва от стандартен набор от функции, нищо свръхестествено. Тогава защо плащаме такива пари? И ние плащаме за качество.

Korting KDI 4575

Отзиви на собственици

Алексей, Саратов

За пореден път се убеждавам, че е безполезно да се свързвате с продавачи с въпроси. Поисках да покажа добри немски съдомиялни машини от евтина серия и той ми продаде Corting. Пристигнах вкъщи, прочетох надписите на кутията и разбрах, че са ми продали Китай. Не взех пералнята обратно; в края на краищата, за тези пари е трудно да се намери европейско сглобено оборудване. Моят Korting KDI 45130 оре вече една година и нищо, всичко е наред. Не мие съдове с оценка пет звезди, но солидна четворка.

Алиса, Москва

Наскоро смених моята трагично починала съдомиялна Bosch с Korting KDI 60165. Невероятно съм доволен, нямам проблеми с нея. Веднъж се задръсти с парченца от счупена чаша, но съпругът ми успя да почисти всичко за около 10 минути. По принцип има примитивен дизайн, но съпругът ми има „златни ръце“ и ще го поправи, ако нещо се случи. Като параметри бях напълно доволен от него, а цената беше направо супер, дори не се наложи да тегля кредит, купих го от заплатата си.

Юлия, Хабаровск

Преди около година и половина закупихме Korting KDI 60175. Впечатленията са смесени. Машината се развали на втория месец, но успяхме да извикаме сервизен техник, който оправи всичко безплатно. След това машината започна да измива всичко добре, докато отново се развали. Този път вината беше наша, филтърът беше запушен, който почистих със собствените си ръце. Това е обезпокоителна техника и струва много пари за прахове, но почиства добре. Моите оплаквания са по-скоро за съдомиялните като цяло, отколкото конкретно за съдомиялната Corting.

Михаил, Москва

Много ми хареса да работя с машината Korting KDI 4575, тя е проста и съвестна. Оставям чиниите да се мият през нощта. Тя успява да изчисти всичко, така че на сутринта получавам чисти чинии. За 8 месеца тя никога не ме е разочаровала: „Ще си плюя през лявото рамо и ще чукна на дърво“. Препоръчвам да купите!

Както видяхме, нито една напълно вградена съдомиялна машина от семейството на Corting не е разочаровала напълно потребителите и специалистите, но малко възхитени гласове могат да се чуят. От това можем да заключим, че Cortings са добри като „работни коне“ в средната кухня и на тях може да се има пълно доверие. В същото време няма да очаквате нищо специално от тази технология; работи за парите си, не по-добре!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня