Време за пране в пералня LG на различни програми

Време за пране в пералня LG на различни програмиСлед закупуване и инсталиране на нова пералня, потребителите се опитват да получат възможно най-много информация за функционалността на „домашния асистент“. На първо място, те се интересуват какви програми са записани в интелигентната памет, до каква температура се загрява водата, колко се регулира скоростта на центрофугиране и т.н. Освен това мнозина веднага се опитват да разберат колко време трае всеки режим на пране . Нека да разгледаме продължителността на циклите на пералните машини LG.

Какво определя времето на цикъла?

Времето за пране в пералня LG може да се регулира дори при избор на същия режим. Продължителността на цикъла ще варира в зависимост от настройките на програмата: температура на нагряване на водата, интензивност на центрофугиране, брой цикли на изплакване. Инструкциите обаче все още предвиждат стандартна продължителност.

Крайното време за изпълнение на програмата до голяма степен зависи от настройките на режима на потребителя.

Например, цикълът винаги ще продължи по-дълго, когато свържете функцията „Накисване“ към основния режим (+20 минути), опцията „Допълнително изплакване“ (+ половин час), когато увеличите температурата на нагряване на водата или центрофугата скорост. Следователно можем да говорим за стандартна продължителност на цикъла само ако настройките на програмата не се променят от потребителя.

Продължителност на режимите LG SM

За да се възползвате максимално от потенциала на вашата пералня, трябва да проучите характеристиките на всички програми за пране и да разберете за какво е предназначена всяка допълнителна функция. Можете да получите цялата информация относно функционалното „пълнене“ на пералната машина в инструкциите за оборудването. Нека да разберем колко дълго работи машината в различни режими.

 • "памук". Алгоритъмът, който потребителите изпълняват по-често от останалите. Оптимален за грижа за памучни дрехи и естествени тъкани, смесени с полиестер. Продължителността на цикъла при нагряване на вода до 90°C е един и половина до два часа. Ако намалите степента, времето за изпълнение на програмата съответно ще намалее.
 • "Синтетика". Алгоритъмът е подходящ за леко замърсени синтетични продукти. Водата се загрява до 40°C, машината работи 60 минути.
 • "Интензивен." Още един от любимите режими на повечето потребители. Предназначен за пране на дрехи със средна степен на замърсяване. Оптимален за естествени, смесени и синтетични тъкани. Продължителност на цикъла – 1 час.
 • "Бебешки дрехи." Отличителна черта на алгоритъма е цялостното изплакване. Този режим работи почти 2,5 часа. Водата се загрява до 60°C, измиването се извършва в голям обем течност. Нещата се изплакват в барабана няколко пъти - благодарение на това се постига пълно отстраняване на частиците от състава на перилния препарат от тъканните влакна.
 • "Хипоалергичен." Друг режим, който осигурява няколко цикъла на изплакване. Алгоритъмът е измислен за пране на дрехи от страдащи от алергии и хора с чувствителна кожа. Температура на нагряване на водата – 60°C. Продължителността на цикъла е до два часа.
 • "Бързо 30." Кратка програма, която ви дава възможност да освежите нещата. Когато избирате функция, важно е барабанът да е най-много наполовина пълен. Алгоритъмът е с продължителност от 30 до 40 минути, като продължителността зависи от това до каква температура се загрява водата (30°C или 40°C) и каква скорост на центрофуга е избрана. Този режим е най-икономичен, консумацията на вода и електричество при стартиране е минимална.
 • "Нощно измиване"Предвидена е функция за стартиране на пералнята вечер. Подходящ за грижа за леко замърсени вещи. Барабанът се върти плавно, което осигурява почти безшумна работа на оборудването. Продължителност на цикъла – 45 минути.
 • "Cotton Quick." Друг универсален алгоритъм, подходящ за пране на памучни дрехи със средна интензивност на замърсяване. При стартиране на режима машината работи 90 минути.
 • "Деликатно пране". Алгоритъмът е създаден за грижа за деликатни, „капризни“ тъкани: сатен, вискоза, коприна, дантела. Продължителността на цикъла е 60 минути, водата се загрява до 40°C. Завъртането се извършва на минимална скорост.
 • "Вълна". Програма, предназначена за грижа за вълнени изделия и акрилни дрехи. Spin не е предвиден в алгоритъма и няма да е възможно да се свърже отделно. Това е необходимо, за да се избегне свиване или разтягане на материала. Прането се извършва в загрята до 40°C вода и отнема около час.
 • "Спортни дрехи". Отделна опция за грижа за иновативни мембранни тъкани, използвани при шиене на спортно облекло. Водата се загрява до 60°C, продължителността на цикъла е 54 минути.велосипедни спортни дрехи
 • „Завивка празна“. Функцията е създадена за пране на връхни дрехи и аксесоари за сън със синтетични и естествени пълнители. Алгоритъмът е подходящ за грижа за якета, възглавници и матраци за колички. Водата се загрява до 40°C, като поради ниската температура е възможно да се запазят свойствата на вътрешния „пълнеж“ на продуктите. Цикълът продължава час и половина.
 • "Тъмни тъкани" Алгоритъм, насочен към грижа за цветно пране. За да се запази яркостта на дрехите, прането става при 30 градуса.

Важно е да разберете за какви тъкани е предназначен този или онзи режим, тогава ще можете да запазите външния вид на нещата за дълго време и в същото време да осигурите тяхното висококачествено измиване.

Някои модели перални машини LG имат опцията “Моята програма”. Потребителят може да напише свой собствен алгоритъм в интелигентността, като регулира скоростта на центрофугиране, температурата на нагряване и броя на изплакванията. Продължителността на цикъла ще бъде индивидуална.

Така че в различните режими времето за работа на машината ElG варира. Средно един стандартен цикъл продължава 1-1,5 часа. За удобство е предвиден и тридесетминутен алгоритъм за измиване.

   

2 читателски коментара

 1. Граватар Порутчик Порутчик:

  Спортните дрехи не се ли перат на 30 градуса? Е, говоря за режима „Спортно облекло“. 60 градуса за модерни тъкани за спортно облекло?

 2. Граватар Оля Оля:

  Най-отвратителната машина, която съм виждала, много неудобна и с ненормални програми и приблизителни времена за пране. Няма нищо по-добро от Indesit

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня