Как да започнем да сушим в пералня?

Как да започнете сушене в пералняКупувайки нова пералня с функция за сушене, домакините първоначално са на загуба, без да знаят как да стартират опцията. На таблото има много символи, но кой отговаря за желания режим? Цялата информация е представена в инструкциите за оборудването, така че не забравяйте да прочетете ръководството за потребителя. Нека да разберем как да активираме програма, която ще помогне за сушене на дрехи в барабана.

Активиране на режим на сушене

Нека да разгледаме как да включите сушенето в пералня, използвайки популярния модел LG F2J6HG0W като пример. Преди да стартирате функцията, машината трябва да бъде подготвена. Има няколко насоки, които потребителите трябва да следват.

 • За да осигурите равномерно сушене, трябва да заредите артикули от подобни тъкани и приблизително еднаква дебелина в барабана.
 • Не претоварвайте машината, стриктно спазвайте максималното тегло на прането, разрешено за зареждане при сушене, установено от производителя.
 • Ако искате да извадите дрехи от барабана, докато сушенето е в ход, не забравяйте да спрете цикъла на пауза, като натиснете бутона Старт/Пауза.

Времето за сушене се настройва с бутона „Сухо“ и може да се регулира в зависимост от вида тъкан и влажността на прането, заредено в барабана.

Машината LG F2J6HG0W има няколко режима на сушене:сушене на LG F2J6HG0W

 • стандартно, времето за изпълнение на програмата се регулира от 30 до 150 минути;
 • за лесно гладене;
 • студено сушене;
 • еко-сушене

Всяка програма има свои собствени характеристики. Подробно описание на режимите на сушене е представено в инструкциите за пералната машина.. Преди да използвате функцията за първи път, не забравяйте да прочетете ръководството за потребителя.Ако изключите автоматичната машина по време на сушене, моторът на вентилатора ще работи още няколко секунди. След като спре, дисплеят ще покаже CF. След това можете да извадите прането от барабана. Моля, имайте предвид, че корпусът на устройството може да бъде много горещ, така че продължете с повишено внимание.

Характеристики на сушене на някои тъкани

Преди да изсушите всеки артикул автоматично, не забравяйте да прочетете етикета на артикула. Етикетът винаги показва дали машинното сушене е приемливо. За някои тъкани това е строго забранено.

 • Вълнените дрехи не трябва да се сушат машинно. Производителят препоръчва да поставите вълнените дрехи за естествено сушене върху равна, хоризонтална повърхност, далеч от слънчева светлина.
 • Тъкани и плетени дрехи могат да се сушат в пералня, но с повишено внимание. Струва си да запомните, че такива материали се свиват, така че веднага ги разтегнете, след като ги извадите от барабана.
 • В повечето случаи синтетичното бельо може да се суши в автоматична машина. По-добре е да премахнете синтетиката от барабана веднага след спиране на пералнята, тогава ще има по-малко гънки и гънки върху тъканта.Възможно ли е машинно сушене на вълнени дрехи?
 • Артикули с гумени или пластмасови вложки не трябва да се сушат в машината. Става дума за покривки, детски лигавници, калъфи за мебели, кухненски престилки, постелки за баня и др.
 • Също така е забранено сушенето на изделия от фибростъкло в машина. Малки частици стъкло може да останат по повърхността на барабана, да полепнат по други дрехи при следващото им пране и да причинят дразнене на кожата.

Когато стартирате сушилнята във вашата пералня, дисплеят ще покаже стандартното време на програмата.Действителната продължителност на процеса обаче може да варира в зависимост от вида тъкан, начина на центрофугиране на прането и размера на прането.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня