Как да включите режима на центрофугиране на пералня Indesit

Как да включите режима на центрофугиране на пералня IndesitРазбира се, основната цел на всяка съвременна пералня е самата да се измие, но собствениците не винаги трябва да почистват нещата. Понякога дрехите трябва само да се центрофугират, като се пропуска етапът на пране и изплакване. В същото време включването на отделно центрофугиране не винаги е толкова просто, колкото в случай на конвенционални работни цикли. Нека да разберем как лесно да включите цикъла на центрофугиране на модерна перална машина Indesit.

Как се активира въртенето?

Поради факта, че днес в магазините се продават приблизително 15 различни линии перални домакински уреди от Indesit, режимът на центрофугиране може да се различава значително при различните модели. Например, в „домашни асистенти“ без дисплей и с три въртящи се копчета наведнъж, които отговарят за регулирането на температурата, броя на оборотите на барабана в минута и избора на режим на работа, отделно центрофугиране може да се активира, както следва:

 • заредете мръсни дрехи в барабана на машината и го активирайте с бутона за захранване;
 • преместете копчето, отговорно за нагряването на водата, до позиция с иконата на снежинка, за да изберете програма без нагряване на течността;
 • преместете копчето за избор на режим до позиция със спираловидна икона, която отговаря за активирането на цикъла на центрофугиране;Панел Indesit WISL103
 • с последното копче трябва да изберете скоростта на въртене на барабана по време на въртене, да речем 600;
 • Стартираме работния цикъл с помощта на бутона „Старт“.

Ако на машината няма отделен бутон "Старт/Стоп", тогава работата ще започне сама след задаване на всички настройки.

Ето как можете да стартирате режима на центрофугиране в машината Indesit WISL103, но това не са всички начини да го направите. Например при Indesit W104T SM функцията може да се активира още по-лесно.Панел Indesit W104T

 • преместете копчето за избор на режим до позиция със спираловидна икона, за да изберете въртене;
 • заключете копчето за избор на температура в положение със знака на снежинката, за да не нагрявате водата;
 • Сега заредете барабана с дрехи и включете работния цикъл.

На пералната машина Indesit W104T не можете да контролирате броя на оборотите на барабана по време на центрофугиране, така че процедурата винаги ще се извършва при максимална скорост. Това може да се отрази зле на деликатните предмети, които производителите не препоръчват да центрофугирате на високи обороти. Ако имате модерни домакински уреди Indesit от серията Innex, тогава можете да активирате режима на центрофугиране върху него чрез ръчно превключване на режимите и използване на отделен ключ.Програми за пералня Innex

 • Пуснете пералнята и я заредете с мръсни дрехи.
 • С помощта на програмиста изберете режима на въртене, обозначен със спираловидна икона със стрелка надолу.
 • С помощта на бутона "Завъртане" със спираловидна икона на таблото изберете оптималната скорост на барабана в минута.

Ако на този етап изберете бутона с иконата със зачеркната спирала, пералнята само ще източи водата и ще спре да работи.

 • Натиснете бутона за стартиране на цикъла, за да започнете центрофугирането.

Работата с пералня Indesit няма да е трудна, ако имате под ръка ръководството за употреба или нашите инструкции.

Значки за пишеща машина Indesit

Ще има още по-малко проблеми с използването на домакински уреди, ако винаги имате под ръка декодирането на всички икони, посочени на панела SM. Ако нямате официални инструкции под ръка, тогава можете да запазите тази страница, така че винаги да имате пример под ръка.

Всички функции на пералната машина Indesit са разделени на основни и допълнителни. Първите, те са стандартни, има ги на всяка пералня.

 • „Памук“, предназначен за почистване на памучни изделия, характеризиращ се с наличие на предварително накисване в гореща вода, загрята до 90 градуса, максимално натоварване на прането в барабана и продължителност от 171 минути. Програмата е предназначена за пране на кухненски кърпи, салфетки и много други. Има и интензивен режим за памук без накисване, който продължава 155 минути и е най-добър за силно замърсено бяло, като покривки, кърпи, спално бельо и т.н. И накрая, има трети цикъл за памук, предназначен за пране на цветни дрехи само при 40 градуса за 147 минути.

Потребителят може да избере желаната температура на водата, ако 40 градуса за пране на цветни дрехи му се струват твърде малко, а 90 градуса за кърпи му се струват твърде много.

 • “Синтетика” е подходяща за пране на дрехи от синтетични материали. Има два вида: един интензивен във вода, загрята до 60 градуса и с продължителност 85 минути, и втори нежен, използващ течност с температура само 40 градуса, с продължителност 71 минути. Най-често в този режим е допустимо да използвате само половината от обема на барабана, съответно, ако вашият „домашен помощник“ е проектиран само за 5 килограма мръсно пране наведнъж, тогава е допустимо да заредите само 2,5 в то и така нататък.Inex основни програми
 • "Вълна" е създадена за щадяща обработка на вълнени облекла, както и кашмирени изделия. Програмата загрява водата до 40 градуса, пере за около 55 минути и е в състояние да изчисти наведнъж приблизително 1,5 килограма пране, което след това внимателно се центрофугира с минимален брой обороти на барабана в минута.
 • „Коприна“ е друг нежен режим, подходящ за пране на пердета, вещи от вискоза и бельо. Температурата е настроена само на 30 градуса, продължителността на цикъла е 55 минути, товарът е до 1,5 килограма, въртенето е изключено.

Различните модели перални машини имат различни имена на програми, така че не се изненадвайте, че понякога режимите за пране на памук могат да бъдат обозначени като „Предпране“, „Всеки ден“, „Интензивен“ или „Деликатен“. Често всички те имат различни температури на нагряване на водата, което също си струва да се обърне внимание.

Остава само да разгледаме допълнителните функции, които не са налични на всяко устройство. Често тези специални режими могат да бъдат намерени на модерни перални машини Indesit.

 • „Дънки“ е специална функция за пране на дънкови дрехи с вода с температура не по-висока от 40 градуса по Целзий. Режимът се отличава и с половин зареждане и намалена скорост по време на центрофугиране.
 • Express 15" е бързо пране за леко освежаване на до 1,5 килограма дрехи само за 15 минути при температура 30 градуса.Синтетични програми на машини Indesit
 • „Спортни обувки“ - този режим позволява на SM да почиства не само дрехи, но и обувки, тъй като е предназначен за пране на маратонки и маратонки от велур и плат. Загряването на водата е само 30 градуса, продължителността е 50 минути, а капацитетът е два чифта обувки.
 • „Спортно облекло“ ще ви позволи да изперете мръсни дрехи, предназначени за спорт, за 78 минути. Натоварването е наполовина, температурата на течността е само 30 градуса.

Понякога пералните машини Indesit имат специални режими за допълнително и деликатно изплакване на дрехите, отделно центрофугиране и източване на отпадъчната течност без центрофугиране.

 • „Eco Time“ е подходящ в ситуации, когато трябва бързо да изперете нещата и също така да изразходвате минимално количество вода. Функцията може да се използва само с един от режимите за памук, както и за почистване на синтетични дрехи.

Това не са всички програми, които могат да бъдат намерени в пералните устройства, но това са основните режими, които са широко разпространени в съвременните домакински уреди.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня