Колко тежи пералня с горно зареждане?

Колко тежи пералня с горно зареждане?Опитните домакини, когато търсят нова пералня, няма да изберат леки модели. Най-често купувачите обръщат внимание на машини с тегло най-малко 60 кг. Защо е толкова важно колко тежи SMA? Нека да разгледаме нюансите.

Минимално и максимално тегло на "вертикала"

Всъщност теглото на една вертикална пералня е много важен показател, на който определено трябва да обърнете внимание. Колкото по-тежка е пералнята, толкова по-малко вибрира и издава шум по време на работа. Леките машини често „скачат“ из стаята по време на процеса на въртене. Това не само причинява неудобство на членовете на семейството, но и допринася за преждевременното износване на оборудването.

Средното тегло на пералните с горно зареждане е 56-58 кг.

Колко тежи автоматичната машина зависи от редица фактори. Първо, капацитетът му. Второ, от материала, от който е направен резервоарът. Моделите с пластмасов контейнер са по-леки от пералните с контейнер от неръждаема стомана.

За по-добро разбиране ще дадем конкретни примери. Нека да видим какво тегло имат автоматичните машини с горно зареждане на различни марки.

 • Electrolux PerfectCare 600 EW6T5R Интелигентна автоматична машина, способна да осигури най-нежното и ефективно пране. Размерите на корпуса са стандартни: височина 89 см, ширина 40 см, дълбочина на устройството 60 см. С тези размери устройството тежи 58 кг, капацитетът на барабана е до 6 кг пране.Electrolux PerfectCare 600 EW6T5R261
 • Hotpoint-Ariston WMTF 501 L. Максимално допустимо тегло на натоварване – 5 кг. Височината на машината е 90 см, дълбочината и ширината са съответно 60 и 40 см. Теглото на пералнята е 58 кг. Вертикалната машина има 18 режима на пране в паметта си.SMA има функция за автоматично претегляне на прането, таймер за отложен старт и пълна защита срещу течове.Hotpoint-Ariston WMTF 501 L
 • Candy CST G282DM/1 – вертикален за 8 кг пране. Въпреки просторния барабан, този модел е по-лек от предишните два, тежи само 56,5 кг. Размерите на корпуса са стандартни - 88*63*40 см. Машината има 15 програми на изпиране, клас на енергийна ефективност - “А++”.Candy CST G282DM 1
 • Weissgauff WM 40275 TD. Вертикалното тяло е с височина 87,5 см, ширина 40 см и дълбочина 61 см. Капацитетът на SMA барабана е до 7,5 кг пране. Тегло на модела – 56 кг. Пералнята е с най-висок клас на енергийна ефективност “A+++”.
 • Hotpoint-Ariston WMTF 701 H. Това е пералня с горно зареждане за 7 кг пране. При стандартни размери на тялото тежи 62 кг. Съдържанието на програмата е разнообразно - в паметта на SMA се записват 18 режима на пране.

По-добре е да изберете по-тежки модели. Разбира се, транспортирането им до мястото на монтаж ще бъде малко по-трудно, но по време на работа голямото тегло ще играе само в ръцете им. Такива машини са по-тихи и се разклащат по-малко по време на процеса на пране.

Най-добрите модели с горно зареждане

Колкото по-голямо е теглото на вертикалната пералня, толкова по-добре. Препоръчително е да изберете SMA по-тежък от 60 кг. Тогава няма да има проблеми с повишена вибрация и постоянно „скачане“ на машината из стаята. Ще ви кажем на кои модели можете да обърнете внимание.

AEG LTX7CR562. Вертикална поставка, предназначена за 6 кг пране. Пералните машини от италианската марка се считат за изключително надеждни, поради което са в голямо търсене сред потребителите. Теглото на този модел е 65 кг, с размери на тялото 89*60*40 см.

Основни характеристики на AEG LTX7CR562:

 • брой режими на пране – 10;
 • таймер за отложен старт – до 20 часа;
 • клас на енергийна ефективност – “А+++”;
 • ниво на шум при пране – до 47 dB, при центрофугиране до 77 dB;
 • максимална скорост на центрофугиране – 1500 об/мин.AEG LTX7CR562

Машината има функция за пране на пара и програма “Антиалергична”. Допълнително зареждане на артикули в барабана е възможно след стартиране на цикъла. Вертикалният дисплей е оборудван с удобен сензорен екран.

Whirlpool TDLR 70220 е свободностояща пералня с горно зареждане. Барабанът е предназначен за максимум 7 кг сухо пране. Машината е оборудвана с надежден инверторен двигател.

Размерите на кутията Whirlpool са стандартни. Тя е с размери 90 см височина, 40 см ширина и 60 см дълбочина. Машината тежи 62 кг. Корпусът е изработен в универсален бял цвят. Има опция за автоматично позициониране на барабана.

Характеристики на Whirlpool TDLR 70220:

 • въртене – при скорости до 1200 об/мин;
 • клас на енергопотребление – “A+++”;
 • 14 програми за пране;
 • ниво на шум – до 54/76 dB.

! Пералня Whirlpool TDLR 70220 е с пълна защита срещу протичане.

Следващият достоен вертикал е Electrolux PerfectCare 800 EW8T3R372. Благодарение на технологията SteamCare, машината осигурява най-високо качество и нежна грижа за вашето пране. Обработката с пара премахва 99% от алергените и бактериите от предметите.Electrolux PerfectCare 800 EW8T3R372

Барабанът на машина Electrolux е предназначен за едновременно пране на до 7 кг пране. Вертикалното тегло е 61 килограма. Размерите на кутията са нормални – 89*60*40 см. Машината е оборудвана с удобен цифров дисплей.

Пералнята е с абсолютна защита срещу протичане. Има и таймер за отложен старт, сензор за следене на дисбаланс и прекомерно разпенване. Максималната скорост на центрофугиране е 1300 оборота в минута.

Electrolux PerfectCare 800 EW8T3R372 е с най-висок клас на енергийна ефективност „A+++“. Машината консумира само 120 kW годишно. Потребителите отбелязват, че пералнята се справя добре с мръсотията и не разваля нещата.

Gorenje WT 62113. Вертикална машина за 6 кг пране има 18 различни режима на пране. Ще бъде лесно за потребителя да избере оптималните параметри на цикъла, когато се грижи както за памук, така и за деликатни тъкани. Корпусът на SMA е изработен от поцинкована стомана, а резервоарът е от carbotek.

Основни характеристики на Gorenje WT 62113:

 • управление – електронно;
 • размери 85*60*40 см;
 • отложен старт – до 24 часа;
 • ниво на шум – до 59/75 dB;
 • клас на енергийна ефективност “А++”;
 • автоматично позициониране на барабана.Gorenje WT 62113

Пералнята Burning има защита срещу течове и пренапрежения в мрежата. Има възможност за регулиране на параметрите на програмата - промяна на скоростта на центрофугиране или температурата на загряване на водата. Теглото на машината е 62 килограма.

Miele W 667 е първокласна вертикална машина. Теглото на устройството е 94 кг. Тази пералня се характеризира с почти безшумна работа и максимална стабилност.

Пералните машини, произведени под немската марка Miele, се считат за много надеждни. Резервоарът на този модел е изработен от неръждаема стомана, а предната част на корпуса е емайлирана. Основни характеристики на Miele W 667:

 • капацитет – до 6 кг сухо пране;
 • размери 90*60*46 см;
 • 10 режима на пране;
 • максимална скорост на центрофугиране – 1200 об/мин;
 • клас на енергийна ефективност – “А++”.

Машината има функция за автоматично позициониране на барабана. Пълна защита срещу течове. Презареждането е допустимо през главния люк. Пералнята се управлява електронно.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня