Тегло на пералня LG

Тегло на пералня LGДори собствениците му няма да могат да назоват приблизителното тегло на пералня LG. Това е разбираемо, тъй като много купувачи се интересуват повече от капацитета на барабана, броя на програмите за пране и други технически характеристики на машината. В същото време информацията за това колко тежи машината ще ви помогне не само да опознаете по-добре своя „домашен помощник“, но и да удължите живота му и да улесните инсталирането. Защо килограмите са толкова важни и колко тежки са моделите на LG?

Различни модели и тяхното тегло

Основните характеристики на моделите на LG, въпреки общата марка и сходния дизайн, се различават значително. По този начин теглото на пералните машини варира от 45 кг до почти 150 кг, а параметърът зависи от вида на товара, капацитета, вида на инсталацията и други оперативни показатели. Условно цялото оборудване за миене може да бъде разделено на три групи: тежки, „средни“ и леки. Кратък преглед на три претеглени слот машини ще ви помогне да разберете как се различават.

 • LG TW7000DS. Една от най-тежките перални в гамата на LG, чието тегло достига 148,7 кг, а ширината, дълбочината и височината са съответно 70 см, 84 см и 135 см. Преместването и транспортирането на такъв колос ще бъде проблематично дори за двама възрастни мъже, но машината предлага богата функционалност. Това е свободностоящ преден модел с капацитет на люка 20,5 кг, директно задвижване, дисплей и таймер. Класовете на ефективност и консумация на енергия са на ниво „А“, а скоростта на центрофугиране на барабана достига 1000 об./мин. Има 14 стандартни режима, включително нощен, експресен, детски, спортен, както и пара, пране, вълна и обемни дрехи.
  LG TW351W и LG TW7000DS

Повечето перални от LG тежат 65-75 кг.

 • LG TW351W.Този модел е една от най-леките перални машини на LG. Теглото на TW7000DS е само 48,7 кг, а височината е 36 см. Външно машината дори не прилича на домакински уред: изглежда като метално чекмедже. Въпреки доста скромните си размери, пералнята може да побере до 3,5 кг пране с възможност за презареждане, има дисплей и се управлява от смартфон. Но други технически характеристики са очевидно по-ниски от моделите в пълен размер. Така класът на енергопотребление е означен с „B“, ефективността на пране е на ниво „G“, а цикълът на центрофуга с максимум 700 оборота достига само „E“. Списъкът продължава с шест основни режима, автоматичен контрол на образуването на пяна и дисбаланс на барабана, пълна защита срещу течове и заключване на таблото.
 • LG F-1496AD3 Моделите с тегло 60-70 кг се считат за „златната среда“, а един от тях е LG F-1496AD3 с тегло 62 кг. Това е “средна” предна машина с натоварване до 8 кг, дисплей, директно задвижване и размери на корпуса 60/55/85 см. Предимство на машината е наличието на сушилня с капацитет 4 кг и ускорение на двигателя от 1400 об./мин. Консумацията на енергия е в клас “B”, но ефективността на пране е максимална благодарение на 13 програми и отложен старт до 19 часа. Производителят е помислил и за система за безопасност, тъй като функцията "Aquastop" е вградена, таблото е защитено от деца, а дисбалансът и образуването на пяна се контролират автоматично.
  LG F-1496AD3

Да разберете в магазина колко тежи машина LG не е трудно. Производителят посочва параметъра на фабричния стикер, а продавачът дублира броя на килограмите върху ценовия етикет или етикета. Тази информация е записана и в ръководството за потребителя в раздела за общи характеристики.

Защо се нуждаем от такава информация?

Струва си да разберете теглото на пералнята, която купувате не само от интерес, но и по чисто практически причини. В някои ситуации е необходимо да разберете колко килограма тежи една картечница на етапа на избор на подходящ модел.. Например, индикаторът за тегло трябва да бъде посочен, ако:

 • Доставката на машината ще изисква изкачване на висок етаж. Първо, асансьорите имат ограничен капацитет на повдигане. Второ, товарачите трябва да знаят с какво тегло ще трябва да работят;
 • Мобилността на модела е важна. Тези, които се местят често, трябва да проверят предварително теглото на пералнята. В противен случай следващият ход ще бъде усложнен от транспортирането на тежка пералня;

Колкото по-тежка е пералнята, толкова по-малко ще вибрира по време на пране и центрофугиране.

 • избрана е тясна машина. Компактните перални машини са отлични за спестяване на място, но поради това са леки и малки. как да вдигнете тежка пералняопорна зона. В резултат на това пералната машина може да „скача“ и да вибрира силно по време на цикъла, което застрашава проводниците, комуникациите и вътрешните елементи на устройството. Ето защо се препоръчва да се даде предпочитание на тежки модели или да се търси оборудване с вградена функция „Автоматично балансиране“;
 • Предвижда се пране на тежки и обемисти вещи. Ако често перете пухени якета, одеяла и други обемисти предмети в машината, тогава е по-добре да избягвате леките модели. В този случай запушеният барабан бързо ще извади машината от баланс, което ще доведе до силни вибрации, „скокове“ и други проблеми;
 • Искам свободностоящ модел с товар 7 кг. По правило пералните за вграждане са по-стабилни поради закрепването им към рамката на мебелите. Стандартните машини не могат да се похвалят с това, така че много вместимите единици с обем на барабана от 7 кг или повече трябва да са тежки.

Когато купувате пералня, трябва да разберете всички нейни характеристики, от материала на корпуса до набора от фабрични програми за пране. Обръщаме специално внимание на теглото, тъй като продължителността на работа, скоростта на доставка и сложността на монтажа зависят от размерите на машината.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня