Колко тежи пералня Indesit?

Колко тежи пералня Indesit?Преди да закупите нов „домашен асистент“, струва си да вземете предвид не само неговия капацитет, цена и функционалност, но и предложения размер. По правило редки купувачи веднага посочват теглото на пералнята Indesit, считайки този параметър за маловажен и неинформативен. Но знаейки колко тежи машината, можете да предвидите нейната бъдеща устойчивост на дисбаланс и трудности по време на транспортиране. Предлагаме ви да не стоите настрана, а да разберете средното тегло на оборудването от Indesit и други свързани характеристики.

Как да разберете теглото си?

За да разберете колко тежи една пералня, не е необходимо да проверявате оборудването на кантар. Много по-удобно и цивилизовано е да разберете теглото на Indesit от техническия паспорт, който трябва да съдържа всички оперативни характеристики. Но не винаги е възможно да се погледне ръководството за потребителя: понякога документът просто се губи или въведените данни не са правилни, тъй като се дава за няколко модела наведнъж.

Теглото на пералната машина трябва да бъде посочено в техническия паспорт и фабричните инструкции.

Ако не можете да намерите размерите по лесен начин, използвайте изобретателността си. Отваряме търсачка и търсим съществуващия модел пералня в интернет. Много производители публикуват електронни копия на инструкции на официални уебсайтове, което улеснява живота на клиентите. Вярно е, че е почти невъзможно да се намерят технически спецификации на стари перални машини онлайн.начин да разберете теглото на машина Indesit

Има и друг вариант - потърсете пералня в популярни онлайн магазини. Отваряме уебсайта на Eldorado, M.Video или Yandex.Market и използваме търсачката, за да потърсим подобен продукт.Продавачите почти винаги предоставят всички технически параметри на машините, включително характеристиките на теглото. Но няма 100% гаранция, че предоставената информация е точна - информацията е чисто ориентировъчна.

Защо производителят добавя тегло?

В преследване на компактна перална машина купувачите често избират малки модели, без да знаят за предимствата на „тежките“ перални машини. Но ако сравните две машини, които са абсолютно сходни по възможности, мощност и функционалност, различаващи се само с 5 кг тегло, тогава не "лекият" вариант печели. Факт е, че по време на процеса на пране въртящият се барабан генерира центробежна сила, която се опитва да изтласка измитите предмети от резервоара. Колкото по-високо се ускорява двигателят, толкова по-голямо е натоварването на тялото, толкова по-силна е вибрацията и по-нестабилно оборудване. Логично е, че неговата маса спестява устройството от скачане из апартамента. Лесно е да се заключи, че тежките машини имат няколко неоспорими предимства:повече тегло по-малко вибрации

  • те са по-тихи;
  • практически не вибрира;
  • стои по-стабилно;
  • Имат голям капацитет и функционалност.

Колкото повече тежи машината, толкова по-стабилна и безшумна е тя.

Особено важно е да знаете теглото на машината, ако планирате да я вградите в шкаф или кухненски модул. В този случай е необходимо да се съпоставят размерите на оборудването и мебелите, в противен случай последните няма да издържат на натоварването и ще се срутят.

Също така, когато избирате машина, си струва да вземете предвид и други фактори. Така че тесният модел във всеки случай ще тежи с 2-3 кг повече, тъй като опорната площ на такива машини е по-малка и производителите се опитват да изгладят възможните дисбаланси. Ако планирате скоро да се преместите, по-добре е да дадете предпочитание на лекото оборудване. За тези, които остават в апартамент за дълго време, се препоръчва да изберете най-тежката картечница.

Параметри на отделните модели

Ако обобщим всички перални машини от Indesit, тогава средното им тегло варира от 30 до 70 кг. Разсейването е голямо, тъй като много зависи от конкретния модел. Като ясен пример ще дадем анализ на теглото на най-популярните машини от този производител.

Пералните Indesit са с тегло между 30-70 кг, в зависимост от размера, капацитета и мощността.

  • Indesit IWUB 4085. Част от "стандартната" моделна линия и е много популярна сред купувачите. Тежи около 66 кг и е 60 см ширина, 33 см дълбочина и 85 см височина.
  • Indesit BWUA 51051 L B. Това е една от най-скъпите машини, тъй като има разширена функционалност и подобрени технически характеристики. Габаритните размери са както следва: 57,5 ​​кг и размери 60х35х85 см.тегло на различните перални машини
  • Indesit BTW Вертикален модел, една от най-леките машини на Indesit. Тежи около 56 кг, е с размери 40 см ширина и 60 см дълбочина.
  • Indesit EWSD 51031 BK. Предна пълноразмерна машина със свалящ се капак за монтаж и тегло около 63 кг.
  • Indesit BWSE 81082 L B. От нашия "рейтинг" той с право се счита за най-тежкия, тъй като теглото му надвишава 67 кг. Причината за "тежестта" е увеличеният капацитет до 8 кг и дълбочина на тялото от 54 см.

Лесно се забелязва, че теглото на пералните машини Indesit варира значително. Често разликата в теглото достига до 10 кг, което е изключително значимо при транспортиране и работа с машината. Затова силно препоръчваме да обърнете внимание на тегловните характеристики на модела.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня