Колко тежи една пералня Electrolux?

Колко тежи една пералня Electrolux?При закупуване на нова пералня се препоръчва да се вземе предвид не само цената и функционалността, но и теглото. Малко купувачи посочват този параметър при покупка, като го смятат за не толкова важен, колкото например капацитетът на барабана. От теглото обаче зависи както транспортирането на оборудването, така и устойчивостта на продукта към дисбаланс след монтажа. Каним ви да се въоръжите с полезни знания и да разберете какво е теглото на пералня Electrolux.

Къде мога да получа тази информация?

Това не изисква кантар или мотокар. Достатъчно е да отворите техническия паспорт на „домашния помощник“, където всичките му характеристики са задължителни. Но не винаги е възможно да се изясни теглото на машината по този начин. Документът може да бъде загубен и предоставените данни не винаги са правилни, тъй като обхващат няколко подобни модела едновременно.

внимание! Теглото на пералните машини е посочено не само в техническата документация, но и във фабричните инструкции.

Ако нито една от опциите не работи, отворете браузъра и потърсете желания модел в интернет. Повечето производители предоставят електронни копия на инструкциите на своите уебсайтове. Въпреки това е почти невъзможно да се намерят технически спецификации на модели, които са загубили своята релевантност с този метод.

вижте теглото на уебсайта на магазина

Освен в официалния сайт на Electrolux, можете да потърсите вашата машина в известни големи вериги магазини за домакински уреди - M.Video, Eldorado, DNS - чрез лентата за търсене. Продавачът обикновено старателно посочва всички технически характеристики на пералните машини, включително теглото. Вярно е, че не винаги е възможно да се гарантира 100% надеждност на информацията.

Защо са необходими тежки противотежести?

В преследване на компактност на оборудването купувачът често избира малки продукти, без да знае, че „тежките“ перални машини имат своите предимства. За сравнение, нека вземем два продукта, които са сходни по функционалност и мощност, различаващи се само по тегло с пет килограма. „По-тежката“ версия ще спечели. Защо?

Въртящият се барабан по време на пране генерира центробежна сила, която избутва нещата навън. Колкото по-голяма е мощността на двигателя, толкова по-голямо е натоварването на машината, толкова по-силна е вибрацията на тялото. Оборудването става нестабилно и единственото, което спасява машината от подскачане из банята, е нейната маса. Ето защо пералните машини, които тежат повече, имат редица предимства:

 • по-висока стабилност;
 • голям капацитет;
 • без силни вибрации по време на работа;
 • безшумен по време на процеса на пране.

Защо в машината има тежки противотежести?

Особено важно е да знаете колко тежи вграденото оборудване. Не забравяйте да сравните размерите и теглото на продукта, ако планирате да го комбинирате с кухненски комплект или шкаф. В противен случай мебелите просто ще се разпаднат от претоварване.

Когато купувате, вземете предвид както размерите, така и условията за бъдеща експлоатация. По този начин тясното оборудване ще тежи няколко кг повече, тъй като има по-малка опорна площ и производителят се опитва да изглади дисбаланса, като го направи по-тежък. Ако планирате да се преместите в близко бъдеще, по-добре е да изберете лек модел. Ако сте се установили в сегашното си място на пребиваване за дълго време, не се колебайте да дадете предпочитание на най-тежката единица.

Ето няколко примера

Диапазонът на тегло сред пералните машини Electrolux е сравнително голям. Този параметър също се влияе от целта на конкретен модел. Нека се опитаме да разгледаме опциите, известни сред потребителите.

В зависимост от мощността, размера и капацитета, машините Electrolux тежат от 45 до 70 кг.

 1. EW8HR458B. Един от най-популярните модели, включен в стандартната линия на оборудването Electrolux.Теглото му е 48,6 кг, височина - 85 см, дълбочина - 63 и ширина - 60 сантиметра. Има функция за сушене, след което прането практически не изисква гладене.
  Electrolux EW8HR458B
 2. EW6F4R28B. Той е скъп поради подобрените експлоатационни характеристики и широката функционалност. Има система SensiCare, която автоматично настройва параметрите на пране. Размерите на продукта са 65 х 54,7 х 85 см, а теглото е 65,5 килограма.
 3. EWT1062IFW. Оборудване с вертикален тип зареждане на пране. Основното предимство е, че с относително голям капацитет (6 кг), ниска консумация на вода. Размерите са най-стандартните за подобен продукт - 40 х 60 х 89 см. Тегло - 58 кг.
 4. PerfectCare 700 EW7WR468W. Една от най-скъпите перални Electrolux. Надежден инверторен двигател с 10 години гаранция, предно зареждане, функция за сушене, подвижен капак. Тежи около 68,5 кг. Размери - 85 х 60 х 63 см.

Дори сред популярните модели теглото варира в рамките на десет килограма. Това е малка разлика на пръв поглед, но е много съществена по време на работа и транспортиране. Затова горещо ви съветваме да проверите както размерите, така и теглото на пералнята при покупка.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня