Колко тежи пералня Bosch?

Колко тежи пералня Bosch?При избора на нов „домашен помощник“ потребителят винаги взема предвид капацитета на устройството, неговата цена и функционалност. От размерите са посочени само ширината и дълбочината на корпуса, а теглото на пералнята остава загадка до транспортирането и монтажа. Подобно невежество в бъдеще често води до тежки последици.

За да се предвиди нивото на шума и устойчивостта на машината към дисбаланс, както и да се предвидят възможни трудности по време на транспортиране, струва си да знаете теглото на пералнята Bosch преди закупуване. Къде е предписан този параметър, какво засяга и коя тежест е по-добра - ще ви разкажем подробно.

Трудно ли се получава информация?

Не е нужно да поставяте пералнята на кантара, за да разберете колко тежи машината. Производителят изчислява окончателната цифра във фабриката, която записва в техническия лист на всеки произведен продукт Bosch. Просто погледнете ръководството за потребителя, намерете страница с кратка информация за модела и проверете теглото на машината.

Можете да разберете теглото на пералня Bosch в техническия лист и фабричните инструкции.

Потребителят обаче не винаги разполага с фабрични инструкции. Документът често се губи при преместване, което донякъде затруднява изясняването на теглото. Можете обаче да разберете броя на килограмите по други начини:

 • „пробийте“ модела на пералната машина чрез интернет търсачка (електронните версии на инструкциите са публикувани на официалния уебсайт на Bosch);
 • потърсете подобна машина в магазин за домакински уреди;
 • опитайте се да намерите подобно копие в онлайн магазини (трябва да погледнете големите доставчици, например Eldorado, M.Video или Yandex.Market).

Струва си да се разбере, че дори данните, посочени в електронни инструкции, често се обобщават за няколко модела наведнъж.Намерената стойност ще бъде приблизителна, тъй като никой не дава 100% гаранция за точността на дадените показатели за тегло. Трудности могат да възникнат и при опит за „пробив“ в интернет и онлайн магазини за перални машини, пуснати преди 7-9 години.

Защо тежките перални са по-добри от леките?

Изглежда, че колкото по-лека е машината, толкова по-мобилна и по-добра е тя. Всъщност ниското тегло на машината е полезно само по време на транспортиране, а по време на работа тежките агрегати „печелят“. Факт е, че при измиване Bosch ускорява до такива скорости, че получената центробежна сила започва да изтласква съдържанието от барабана. Всичко това оказва натиск върху тялото, генерира вибрации и нарушава стабилността на пералнята. Това, което спасява оборудването при такива натоварвания, е неговата маса - колкото по-голяма е, толкова по-добре.тежките перални са по-добри от леките

„Претеглените“ Bosch имат няколко предимства:

 • по-тихо въртене;
 • гасене на вибрации;
 • повишена стабилност на корпуса;
 • разширена функционалност;
 • повишено максимално натоварване.

Тежките машини са по-малко податливи на вибрации и работят по-тихо.

Ако пералнята е вградена в комплект, тогава е важно да сравните дебелината на дъното на шкафа и теглото на машината. В противен случай мебелите няма да издържат тежестта и ще се счупят. Струва си да се съсредоточите върху характеристиките на теглото на модела, дори ако скоро се движите: когато планирате промяна на пребиваването, по-добре е да изберете леко оборудване.

Грешка е да се смята, че колкото по-голям е моделът, толкова по-тежък е той. IN В действителност тесните перални машини тежат с няколко кг повече, тъй като производителят компенсира по-малката площ на дъното, като потиска възможните дисбаланси. По-добре е да не гадаете, а да погледнете техническия паспорт или да разгледате по-отблизо етикета с цената.

Да дадем примери

Като правило, средното тегло "бягане" за Bosch е 60-81 кг.Разликата между отделните модели е осезаема, тъй като много зависи от капацитета, размерите и функционалността на машината. Кратък преглед на най-популярните перални машини Bosch ще ви помогне ясно да видите как теглото влияе върху мощността на машината.

 • Bosch WAE Най-тежкият и стабилен модел на производителя, с тегло до 81 кг. Максималният капацитет на барабана е ограничен до 7 кг, което позволява на машината да центрофугира практически без шум и вибрации. Що се отнася до размерите, ширината на кутията е 60 см, дълбочината – 55 см, а височината – 85 см.примери за модели
 • Bosch WAT Моделът тежи около 72 килограма, а барабанът е предназначен за едновременно пране на 9 кг сухо пране. Теглото е намалено благодарение на увеличената дълбочина на тялото до 59 см. В допълнение към големия си капацитет, машината ще зарадва потребителя с подобрени експлоатационни характеристики и функционалност. Поради това надграждане WAT 28541 струва приблизително 50-60 хиляди рубли.
 • Bosch WLL Бюджетен олекотен Bosch, който тежи 63 кг с дълбочина 45 см. Принадлежи към "стандартната" линия на производителя, тъй като предлага оптимално съотношение цена, качество и функционалност.
 • Тясна пералня Bosch WLG с дълбочина 40 см и тегло около 60 кг. За един цикъл се перат до 5 килограма дрехи.

Средно пералните машини Bosch тежат 60-80 кг.

Разликата в теглото между моделите на Bosch често достига 20-30 кг, което е важно да се има предвид при транспортиране и работа с пералната машина. По-добре е да не пренебрегвате тази информация, а да научите всичко за новата пералня, за да я улесните за използване в бъдеще.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня