Колко тежи пералня Atlant?

Колко тежи пералня Atlant?При избора на пералня Atlant повечето купувачи оценяват такива характеристики на домакинските уреди като размери, капацитет и енергийна ефективност. Това е необходимо, за да се разбере дали устройството ще се побере в планираното място, колко чисто пране може да се получи в един цикъл на пране и колко киловата електроенергия ще трябва да бъдат платени в резултат на работата на домашния асистент.

Някои потребители обаче се интересуват колко тежи пералнята и правят своя избор след анализ на тези данни. Защо е необходима тази информация, тъй като инсталирането на оборудване най-често не предвижда последващото му движение и къде да го търсите?

Къде мога да намеря необходимата ми информация?

Получаването на интересуващите ви данни е много лесно - просто отворете техническия лист на продукта, който показва всички експлоатационни характеристики на домакинския уред. Въпреки това, продавачът не винаги е готов да предостави документа, който интересува купувача, а данните в него могат да бъдат посочени общо за няколко подобни модела.

Можете да използвате информация, публикувана в интернет. Онлайн магазините винаги описват подробно всички изложени модели домакински уреди, като информацията се взема от техническите листове или инструкциите за експлоатация. Тук има повече шансове да намерите необходимите данни, но има риск да не намерите конкретен модел, който ви интересува.прочетете инструкциите за SM Atlant

Най-трудното е, ако трябва да разберете теглото на пералня Atlant, закупена преди няколко години: данните за предишни модели се архивират или изтриват. Намирането на сканирано копие с необходимите характеристики е почти невъзможно.Можете да се съсредоточите върху обобщени данни и информация за теглото на подобни или подобни модели.

Дайте предпочитание на тежките модели

Защо теглото на пералня Atlant е толкова важно? Днес купувачите се стремят да закупят компактен и малък „домашен помощник“, като изоставят тежките и обемисти домакински уреди. Въпреки това, ако сравните два модела с подобни технически характеристики, но различни по тегло, победата ще отиде при по-тежкия модел.

Това се дължи на простата физика: докато барабанът се върти, той създава центробежна сила, която се стреми да изтласка предметите, поставени в него за пране. Колкото по-силен е въртящият момент, толкова по-голямо е натоварването на тялото на агрегата, толкова по-висока е неговата вибрация и толкова по-малка е стабилността на машината. И това е основната причина домакински уред да подскача из стаята по време на работа. Съответно, колкото по-голямо е теглото на пералнята Atlant, толкова по-стабилно ще се държи по време на активна работа на двигателя, дори при максимално натоварване на барабана. Атлант 60С1010

Предимствата на "тежките" също включват:

 • по-тиха работа;
 • ниско ниво на вибрации;
 • повишена стабилност;
 • голям капацитет;
 • разширена функционалност.

Знанието колко тежи една пералня е важно и при вграждането й в корпусна мебел: шкафът трябва не само да отговаря на размерите на уреда, но и да може да издържи на самия уред и повишеното натоварване по време на активната му работа.

Теглото на тесните перални машини винаги е по-голямо от това на техните стандартни „роднини“, тъй като производителят винаги компенсира малката опорна площ с допълнителна стабилност под формата на допълнителни 2-3 кг тегло на домакинския уред.

Тежки домакински уреди трябва да избират тези, които не планират преместване или основен ремонт през следващите години. След като поставите машината на мястото й, не я местите няколко години.

Тежки ли са пералните уреди на марката Atlant?

Средното тегло на перални Атлант е 60-65 кг, като точните данни са посочени в техническата карта на конкретния модел. Най-популярните модели на производителя имат следните характеристики:

 • ATLANT SMA 70U1010-10. Тясна и просторна машина, предназначена за пране на 7 кг пране в един цикъл. Единично тегло 62 kg, параметри 875x642x535 mm;Atlant SMA 70U1010-10
 • ATLANT SMA 60U107. Оборудван с функция за самодиагностика и клас на енергийна ефективност A++. Тегло 62 кг, параметри 875х642х520 мм;
 • ATLANT SMA 70U1213-11. Лаконичен модерен дизайн и увеличен диаметър на товарния отвор. Тегло 62 кг, параметри 875x642x535 mm;
 • ATLANT SMA 70U1214-11. Най-новата серия перални Атлант, включваща разширено функционално меню. Тегло 62 кг, параметри 875x642x535 mm;
 • АТЛАНТ SMA 75С1213-11. Капацитетът на зареждане достига 7,5 кг, клас на енергийна ефективност A+++, скорост на центрофугиране до 1200 об./мин. Една от най-тежките машини в линията на производителя: 66 кг с размери 875x642x610.

Всички перални Атлант, които се отличават с голямото си единично тегло, разполагат с разширени функции за зареждане и центрофугиране. В крайна сметка по-голямото тегло осигурява добра стабилност и производителност, което означава, че купувачът ще може да спести от сметки за комунални услуги, тъй като такъв „домашен помощник“ може да побере повече мръсно пране и ще трябва да се пере много по-рядко. Освен това увеличеното натоварване ще позволи сами да почиствате големи предмети: килими, одеяла, покривки за легла и това ще ви позволи да спестите от услуги за пране и химическо чистене.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня