Колко тежи пералня Ariston?

Колко тежи пералня Ariston?Обикновено, преди да купят пералня, те проверяват списъка с функции, изясняват размерите и също така изучават отзивите на клиентите, но рядко някой се опитва да разбере колко тежи оборудването. Най-често купувачите вярват, че не е необходимо да знаете теглото на пералня Ariston, тъй като тази информация не дава нищо. Въпреки това теглото може да ви каже как най-добре да транспортирате оборудването, както и колко стабилна ще бъде машината по време на работа. Затова би било много по-добре да проучите характеристиките на теглото предварително, с което ние ще ви помогнем.

Как да получите информация, без да претегляте оборудването?

Теглото на една пералня може лесно да се определи дори и без да се претегля на специални везни, които може да не се предлагат в супермаркетите. Много по-лесно и бързо е да разгледате техническия лист на устройството, в който са посочени всички важни характеристики. След закупуването на пералня много хора изхвърлят паспорта си или просто го губят, така че не винаги е възможно да проверите теглото у дома. Освен това техническият документ понякога показва данните на няколко модела наведнъж, така че е невъзможно да разберете параметрите на вашия конкретен домашен помощник.

В допълнение към техническия лист можете да разгледате и фабричните инструкции, където често се посочва и теглото на пералната машина Ariston.

Ако нямате документи под ръка, можете да погледнете в Интернет. Всяка услуга за търсене бързо ще покаже необходимата информация - просто погледнете официалния уебсайт на производителя, където компаниите публикуват електронни копия на инструкции. Намирането на технически паспорт обаче може да бъде трудно.инструкции за Ariston AVSL 109

В такава ситуация си струва да се обърнете към онлайн магазини, където можете да намерите вашата конкретна проба чрез търсене. Най-често продавачите публикуват подробна информация на страницата на продукта, включително теглото на оборудването. Вярно, никой не гарантира, че публикуваната там информация е 100% вярна, защото информацията може да е ориентировъчна.

Изберете по-тежък CM?

В съзнанието на хората се наложи мнението, че колкото по-компактно е устройството, толкова по-добро е, защото заема по-малко място в къщата и е по-лесно за транспортиране. Въпреки това, ако сравните всеки два идентични модела с еднаква мощност и функции, тогава по-тежката версия ще бъде по-добра. Това се дължи на факта, че по време на работа барабанът за пране създава центробежна сила, която се опитва да изтласка изпраните вещи от резервоара. Високите обороти на двигателя увеличават натоварването на тялото на машината, повишават вибрациите и предизвикват подскачане на устройството, което се отразява зле на самото оборудване и повърхността, върху която стои. И ако добавите допълнителни 5 кг, тогава увеличеното тегло на пералнята ще я спаси от скокове. Следователно тежките машини Ariston имат големи предимства.Пералня Ariston прескача по време на центрофуга

  • Те могат да бъдат по-тихи от по-леките модели.
  • Пералните почти не вибрират, което означава, че стоят стабилно и не скачат.
  • Имат по-голям капацитет и богата функционалност.

Изберете тежки машини, ако искате устройството да работи тихо и да не скача из апартамента.

Също така си струва да знаете теглото на пералнята Ariston, ако е вградена в шкаф или кухненски модул. Тогава тази информация ще помогне да се изчисли натоварването, така че мебелите да издържат на тежки домакински уреди.

И накрая, важно е да се вземат предвид и други фактори. Например, тесните модели перални машини винаги тежат с няколко кг повече, тъй като тяхната опорна площ е по-малка, така че създателите специално добавят тегло, за да премахнат дисбаланса. Ако планирате да се преместите в обозримо бъдеще, тогава една лека пералня ще бъде много по-лесна за транспортиране. В противен случай е по-добре да останете с най-тежките модели, за да осигурите стабилност и безопасност.

Кой модел е най-тежкият?

И така, колко тежат стандартните перални машини Ariston? Средно теглото им варира от 57 до 65 кг. Това не е най-голямата маса на пазара, така че моделите на тази компания не могат да се нарекат много тежки. Те също имат лека разлика в теглото, което затруднява избора на много лека или много тежка версия. Като пример изброяваме 5-те най-популярни устройства, които купувачите избират.

  • Hotpoint-Ariston VMSG 8029 B. Един от най-популярните модели в линията Ariston. Потребителите високо оцениха впечатляващия набор от допълнителни функции, голямото количество пране, което може да се зареди - 7 кг, и прилично тегло на устройството - 62 кг. Машината е с височина 85 см, дълбочина 47,5 см и ширина 60 см.
  • Hotpoint-Ariston BI WMHL 71253. Пералнята за вграждане е с удобни размери: 64,4 кг, височина 82 см, дълбочина 55 см, ширина 60 см. Потребителите също хвалят устройството за ефективното му потребление на енергия, което ще помогне да се спестят сметки.Hotpoint-Ariston BI WMHL 71253
  • Hotpoint-Ariston NLM11 945 WS A. Свободностоящата машина може да се похвали с впечатляващото максимално натоварване на пране – 9 кг. Теглото на устройството също е най-доброто в днешната селекция – пералнята тежи цели 74 кг. Височината достига 85 см, дълбочината е 60,5 см, а стандартната ширина е 60 см.
  • Hotpoint-Ariston BI WMHL 71283. Вграденото устройство ви позволява да заредите стандартни 7 кг пране, а благодарение на малките си размери ще пасне идеално дори в най-малката кухня или баня. Тежи 64,4 кг, височина 81,5 см, дълбочина 54,5 см и ширина 59,5 см. Моделът е маркиран с най-икономичен разход на енергия - A+++.
  • Hotpoint-Ariston RSM 6029 ST X. Списъкът се допълва от бюджетен модел на свободно стоящо устройство. Въпреки малкото натоварване - само 6 кг, както и най-малкото тегло в селекцията - 56,2 кг, той спечели положителни отзиви от клиентите.Те хвалят добър набор от функции, както и размери: височина 85 см, дълбочина само 43 см, класическа ширина 60 см.

Ако имате нужда от вградена опция, тогава можете да изберете Hotpoint-Ariston BI WMHL 71283, защото той „се справя“ с електричеството по-добре от всеки друг и се справя перфектно със своите отговорности. Ако финансите са ограничени, тогава трябва да вземете добър вариант, Hotpoint-Ariston RSM 6029 ST X. И накрая, ако имате нужда от най-тежкия и надежден модел, тогава Hotpoint-Ariston NLM11 945 WS A ви очаква.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня