Колко тежи пералня Ardo?

Колко тежи пералня Ardo?Много купувачи предпочитат домакински уреди от италианския производител Ardo. Оборудването на тази марка се отличава със своята надеждност и висококачествен монтаж. Ето защо пералните Ardo са търсени.

Преди да закупите, винаги изучавате основните характеристики на модела, който харесвате: капацитет на барабана, брой програми и допълнителни опции, колко тежи устройството, неговите размери. Теглото на пералнята често играе важна роля - в крайна сметка, колкото по-тежък е „домашен помощник“, толкова по-стабилен е той и по-малко податлив на вибрации. Нека ви кажем средното тегло на машините, произведени под марката Ardo.

Ardo 39FL106LW

Купувачите често избират модела Ardo 39FL106LW. Това е пералня с дълбочина само 39 см. Височината и ширината на корпуса са съответно 85 и 60 см. Въпреки малкия си размер, SMA тежи 70 кг. Тази маса „играе в ръцете“ на тясната пералня, правейки „домашния помощник“ по-устойчив на дисбаланс и вибрации.

Машината Ardo 39FL106LW има 14 алгоритма за пране. Това са програми за грижа за деликатни тъкани, дънки, ризи, спортни облекла, връхни и детски дрехи. Има и режим за бързо и икономично измиване и дезинфекция на резервоара.

Основни характеристики на модела:

 • Капацитет на барабана – до 6 кг пране;
 • цифров дисплей;
 • таймер за отложен старт;
 • клас на енергийна ефективност “А+++”;
 • абсолютна защита срещу течове;
 • центрофуга – до 1100 об/мин;
 • консумацията на вода е около 41 литра на цикъл.Ardo 39FL106LW

Пералнята има опция за контрол на дисбаланса. Ако прането се натрупа, контейнерът започва да се върти в другата посока или интелигентността намалява скоростта на въртене. Това предотвратява дисбаланса.

Пералня Ardo 39FL106LW е оборудвана с колекторен двигател.

Моделът Ardo 39FL106LW осигурява абсолютна защита от течове. Системата за сигурност се активира както при счупване или повреда на входния маркуч, така и при навлизане на вода в корпуса. Има сензор за контрол на прекомерното разпенване.

Освен изброените допълнения, пералнята има опция за защита от деца. Потребителят може да заключи контролния панел, за да предотврати случайно натискане на бутони, докато машината работи. Люкът се отваря на 180 градуса. Цената на модела е около 300 долара.

Ardo 55FLBI1485LW

Друга популярна предна камера от италианския производител. Това е пералня за вграждане с височина 82 см, дълбочина 55 см и ширина 60 см. Теглото на пералня Ardo 55FLBI1485LW е 68 кг. Когато планирате инсталирането на „домашен помощник“, незабавно помислете дали комплектът мебели ще издържи натоварването, което дава устройството.

Този модел може не само да пере, но и да изсушава неща. Точно това отличава машината Ardo 55FLBI1485LW. При сушене можете да поставите до 5 кг дрехи в барабана.

Автоматичната машина Ardo 55FLBI1485LW може да пере до 8 кг пране наведнъж.

Пералнята е оборудвана с дигитален дисплей. Това значително увеличава лекотата на използване на оборудването. Дисплеят показва основна информация за етапите на цикъла. Екранът е с подсветка.Ardo 55FLBI1485LW

Основни характеристики на модела:

 • максимално тегло на зареждане – 8 кг при пране, 5 кг при сушене;
 • отложен старт до 19 часа;
 • ниво на шум – до 52/77 dB;
 • 14 режима на пране;
 • максимална скорост на центрофугиране – 1400 об/мин;
 • енергийна ефективност – “A+++”;
 • консумацията на вода на цикъл е 50 литра.

Люкът на машината се отваря на 180 градуса, което е много удобно. Потребителите отбелязват високото качество на изработката на пералната машина Ardo.Осигурява абсолютна защита от течове, а също така има опция за блокиране на контролния панел от случайни натискания.

Специалните алгоритми за пране включват антибактериални и деликатни програми, режими “Ризи”, “Дънки”, “Спортно облекло”, “Вълна” и др. Има възможност за предварително накисване и допълнително изплакване. Цената на пералня-сушилня Ardo 55FLBI1485LW е около $450-480.

Ardo TL 107 LW

Ако трябва да закупите пералня с горно зареждане, трябва да обърнете внимание на модела Ardo TL 107 LW. Височината на машината е 90 см, ширината 40 см и дълбочината 60 см. Машината е стационарна, има възможност за презареждане на прането след стартиране на цикъла.

Управлението на машината е електронно. Има дигитален дисплей, с който можете да следите напредъка на програмата. Пералнята е оборудвана с колекторен двигател.

Ardo TL 107 LW разполага с различни софтуерни компоненти. За потребителя ще бъде лесно да избере алгоритъм за грижа за всички видове тъкани - от памук до вълнени изделия. Настройките на всеки режим на пране могат да се регулират (промяна на температурата на водата или скоростта на центрофугиране, добавяне на допълнително изплакване).

Почти всички съвременни автоматични машини на марката Ardo имат най-висок клас на енергийна ефективност - “A+++”.

Някои характеристики на Ardo TL 107 LW:машина Ardo TL 107 LW

 • капацитет – до 7 кг пране;
 • 14 режима на пране;
 • забавяне на началото на цикъла – до 8 часа;
 • ниво на шум – до 60 dB по време на пране, до 76 dB на етап центрофуга;
 • клас на енергопотребление – “A+++”;
 • разход на вода – 47 литра.

Скоростта на центрофугиране може да се регулира, максималната е 1000 оборота в минута. Машината Ardo TL 107 LW е с пълна защита от течове, както и от пренапрежение. Пералнята се доставя с колела, които могат да се добавят при необходимост.

Предвидено е автоматично позициониране на барабана. В края на прането винаги се изправя с клапите нагоре. Потребителите не трябва да превъртат през контейнера, за да намерят вратата, както правят собствениците на стари стойки.

Ardo TLN 856 BSW

Друг вертикал от италианската марка. Теглото на пералня Ardo TLN 856 BSW е 61 килограма. Размерите на машината са стандартни, тя е висока 90 см, дълбочина 60 см и ширина 40 см. Потребителите отбелязват, че пералнята:

 • добре сглобен;
 • лесно се справя с всякакви петна;
 • много икономичен.

Машината има много режими на пране в паметта си, така че можете лесно да изберете оптималните параметри на цикъла. Има програма “Ризи”, “Цветни тъкани”, “Дънки”, “Смесени тъкани”, “Спортно облекло” и др. Максималната скорост на центрофугиране за този модел е ниска - 800 об./мин. Предвидено е автоматично позициониране на барабана.Ardo TLN 856 BSW

Машината Ardo TLN 856 BSW е с абсолютна защита от течове. Класът на енергийна ефективност на пералнята е “A+++” и консумира само 0,15 kWh на килограм дрехи. Средната консумация на вода е 41 литра на цикъл. По време на процеса на пране шумът достига 55 dB, по време на центрофуга - 77 dB.

Капацитетът на вертикалната Ardo е до 6 кг сухо пране. Възможно е допълнително товарене през главния люк. Машината може автоматично да се справи с получения дисбаланс и да предотврати прекомерното образуване на пяна. Има таймер за отложен старт - можете да отложите старта на програмата до 8 часа. Резервоарът SMA е изработен от пластмаса.

След като разберете колко тежи пералнята, която харесвате, можете предварително да прецените как ще се държи при работа.За много потребители е важно машината да работи възможно най-тихо и да не „скача“ из стаята. Колкото по-тежка е шайбата, толкова по-добре ще се справи с центробежната сила и ще потисне вибрациите.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня