Тежест на барабана на пералня от неръждаема стомана

Тежест на барабана на пералня от неръждаема стоманаСлед закупуването на нова пералня, потребителите са изправени пред въпроса какво да правят със старата машина. В големите градове има фирми, които изкупуват употребявана битова техника. Това е много удобно - представители на организацията сами изнасят и премахват оборудването, освобождавайки собствениците от тези грижи.

Има и друг начин да се отървете от оборудването - да предадете някои компоненти за метал и да продадете някои от частите. Нека да разберем колко тежи например барабанът на пералната машина от неръждаема стомана. Има ли смисъл да се занимавам с разглобяване на устройството?

Цена на барабан и други СМ елементи

Теглото на компонентите ще варира за различните модели перални машини. Най-леките варели от неръждаема стомана тежат 2,5-3 кг, най-тежките - 5-6 кг. След това трябва да разберете на каква цена пунктовете за събиране на метали във вашия град са склонни да купуват неръждаема стомана с примес на никел. Средно това е 1 долар на килограм, тоест можете да предадете възел за 300-700 рубли.

Сега нека сравним колко купувачите са готови да отнемат стара пералня. Разбира се, всичко зависи от модела, но ако машината има видими повреди или има нещо счупено по нея, те предлагат около 5-10 $ за цялата машина. Ето защо много собственици са готови да отделят време за разглобяване на устройството - така могат да спечелят 2-3 пъти повече пари.Демонтаж на барабан на пералня Electrolux

Много е важно от каква неръждаема сплав е изработен барабана на вашата пералня. Например, контейнерите на машини Indesit, произведени от 2005 г., съдържат не повече от 4-8% никел. Това е много малко, а цената за такъв метал е приблизително 0,3 долара за килограм. Тогава цената за възел с тегло 5 кг ще бъде около $1-1,5.

В допълнение към барабана, други тежки части на SMA могат да бъдат доставени до пункта за събиране на метали: двигател, шайба и др.

Също така си струва да се има предвид, че много работни части на пералнята могат да бъдат продадени. Например, за работещ двигател всъщност можете да спечелите около 4-8 $, за дренажна помпа още 2-5 $. В сайтовете за реклами се търсят пресостати, дренажни и входящи маркучи, SMA врати и т. н. Единственото нещо е, че ще трябва да изчакате, докато се намери купувач специално за компонентите от вашия модел.

Обикновено, ако разглобите машина и продадете нейните компоненти на части, можете да спечелите повече от това, което купувачите предлагат. Веднага обаче преценете колко пари ще похарчите за транспортиране на части до пункт за събиране на метали, дали имате време да изчакате, докато работните части бъдат продадени - в края на краищата те ще трябва да се съхраняват някъде.

„Даване на втори живот“ на пералнята

Някои собственици не бързат да се отърват от стария си „домашен помощник“. Не продават барабана за метал и не продават работещия мотор. Използвайки части от SMA, можете да направите полезни устройства за вашето домакинство. Например, от използвана пералня можете да направите:

 • острилка;
 • устройство за смилане;
 • струг за дърво;
 • машина за отстраняване на пера;
 • косачка;
 • зърнотрошачка;
 • шкурка машина;
 • фреза за фуражи;
 • бетонобъркачка;
 • генератор;
 • кръгъл;
 • декоративни предмети (осман с барабанна основа, лампа, шкаф, маса);
 • барбекю;
 • пушилня и др.

И така, барабан от стара пералня може да се използва за направата на пушилня. Всичко, което е необходимо, е да изрежете дупка за горивната камера в дъното на резервоара. Вътре в контейнера е необходимо да заварявате няколко крепежни елементи за окачване на продукти - месо и риба. Резервоарът се покрива с капак отгоре и се поставя на камината.

Барабан от стар SMA може да се използва за приготвяне на барбекю.

Барбекюто ще бъде полезно във всеки дом. Процесът на производство ще отнеме само няколко минути. Много удобно е, че стените на контейнера са перфорирани, което означава, че кислородът ще тече там и ще насърчава активното изгаряне на дървесината.най-простото огнище от барабан

Можете веднага да изградите удобна стойка за такова барбекю. Тогава няма да се налага да се навеждате, докато приготвяте шишчета. Барабанът от неръждаема стомана ще издържи няколко сезона на активна употреба.

Друга идея за „втори живот“ за барабан на перална машина от неръждаема стомана е производството на мебели. Например, можете да направите сладък табуретка, като завинтите крака с колела към основата и добавите мека седалка отгоре. Стените на контейнера могат да бъдат боядисани във всеки цвят.

Отлично решение е маса, изработена от барабан. Ако контейнерът е от пералня с горно зареждане, можете да направите шкаф с врати и да съхранявате необходимите дреболии в него. Краката също се завинтват отдолу, а върху резервоара се поставя плосък плот за маса.

Работещ мотор от пералня се използва в много домашни продукти. Може да се превърне в „сърцето“ на различни устройства. Например струг. По време на производствения процес, в допълнение към двигателя, ще ви трябва:

 • фланец за закрепване на дървена част - фиксира се на вала на двигателя;
 • фиби за коса;
 • болтове и винтове;
 • работна маса;
 • устройство за закрепване на дървена част от другата страна към работната маса;
 • захранване (за управление на електродвигателя).Струг за дърво от двигател на пералня

Фермерите, отглеждащи домашни птици, ще намерят за полезна машината за премахване на пера. Оскубването на няколко десетки пилета и патици наведнъж не е лесна задача. На помощ ще дойде домашно устройство, за производството на което ще ви трябва:

 • стара пералня (в идеалния случай с горно зареждане);
 • 50-100 гумени пръста с конци (битове).работа на машина за отстраняване на пера

Дори не е необходимо да разглобявате машината. Необходимо е да закрепите ударите вътре в барабана, така че „пръстите“ да сочат навътре. Труп, попарен с вряща вода, просто се поставя в контейнер и пералнята започва. Това автоматизира процеса на скубане. Двигателят SMA трябва да бъде защитен с кожух, така че водата от птици да не попадне върху него.

Друго полезно домакинско устройство е косачката за трева. Необходимо е да се направи платформа на четири колела, тя може да бъде изработена от метал, дърво, шперплат или дори SMA тяло. Моторът е фиксиран отгоре на платформата, валът се натиска в отвора отдолу и към него е прикрепен нож.готова косачка за трева

След това остава само да прикрепите дръжка към платформата. Можете също така да осигурите лост за включване и изключване на устройството. Този тип косачка може да се използва за косене на малка площ около къщата.

Барабанът и моторът от пералнята могат да се използват за направата на хранилка за животни или ябълкотрошачка. Принципът на работа на устройствата е приблизително същият. Как се правят устройства?

 • Барабанът е прикрепен към метално тяло.
 • Вътре в контейнера са фиксирани ножове за нарязване на храна за животни/ябълки.
 • Отгоре има капак за притискане.
 • Барабанът и двигателят са свързани чрез задвижващ механизъм.
 • Моторът е фиксиран към тялото и скрит под корпуса.
 • Захранващият кабел е свързан към двигателя.

Това е само малък списък от устройства, които могат да бъдат направени с помощта на части от стара пералня. Ето защо, преди да продадете използваната си пералня на купувачи на безценица, помислете дали тя все още ще бъде полезна във фермата. Често потребителите дават на устройството втори живот, като правят много полезни домашни продукти.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня