Защо имаше вода в съдомиялната машина, когато я купих?

Защо имаше вода в съдомиялната, когато я купих?Клиентите са възмутени, когато открият вода в новата си съдомиялна машина. Първата мисъл, която възниква е, че магазинът е измамил и е продал използвана техника. Но преди да алармирате, си струва да разберете защо PMM може да е мокър отвътре. За това има напълно логично обяснение.

Как водата е попаднала в новата „съдомиялна машина“?

Влагата в закупената съдомиялна машина не винаги показва, че устройството вече е използвано от някого. Съдомиялните машини, след сглобяване, направо във фабриката, се подлагат на стандартни изпитвания на стенда. Избраният модел се проверява максимално, като се уверява, че всички технически параметри са в норма.

Тоест съдовете се зареждат в машината, свързват се с вода и дренаж, в резервоара се изсипва сол и се добавя препарат. Стартира най-високият температурен режим. Ето как PMM се тестват във фабриката.

След тестване съдомиялната се изважда от стойката, опакова се и се изпраща на доставчика. Производителят, след като е приключил тестването на машината за функционалност, не е длъжен да я избърше на сухо. Ето защо понякога оборудването пристига мокро в търговския обект.Bosch SRV2IKX1BR

Съдомиялната машина, която е влажна отвътре, не винаги е отрицателно нещо. Можете дори да подчертаете няколко предимства на тази ситуация.

  • Най-вероятно водата вътре в PMM показва, че машината е тествана наскоро, изпратена е в магазина и веднага е закупена. Това означава, че не е стоял в склад няколко години и това е категоричен плюс.
  • Вероятно продавачът, преди да изпрати PMM чрез доставка на купувача, го е проверил сам, за да сведе до минимум риска от връщане на пералнята. Необходимо е да се изясни дали съдомиялната машина е тествана в магазин.

Най-лошият сценарий е, когато сте закупили съдомиялна машина, свържете я към комуникации, използвате я и по някаква неизвестна причина я върнете на продавача. Такива случаи са редки, но се случват.

Връщането на големи домакински уреди в магазина следва определени правила. Когато машината е в идеално състояние и няма дефекти, но купувачът просто не я хареса, никой няма да я вземе обратно. Освен това търговските вериги няма да рискуват репутацията си и да продадат съдомиялна машина, която е очевидно дефектна, надявайки се, че „ами ако издуха“. Следователно последното нещо, което да подозирате продавача в нечестност, е.

Преди да направите заключения, внимателно проверете съдомиялната машина - това ще ви помогне да разберете дали е била използвана.

Наистина ли купихте нова „съдомиялна машина“?

Ако информацията за стендовите тестове на съдомиялни машини във фабриката не е убедителна и мисълта, че сте продали използвано оборудване, не ви пуска, проверете своя PMM. Когато купувате на търговския етаж, е трудно да проверите внимателно съдомиялната машина и да разберете дали е била използвана. И е доста лесно да направите това във вашия апартамент.

Как можете да разберете дали съдомиялна машина е била използвана преди?

  • Погледнете внимателно дренажния маркуч. За употребявани машини ще е мръсно. Много е трудно да се измие чисто гофрирането и при щателна проверка можете да намерите мазнини и други изсъхнали отпадъци по вътрешните му стени.
  • Развийте филтъра за боклук и го вижте. Целта ще бъде същата – намиране на остатъци от храна. След приключване на тестването във фабриката машината се почиства със специална програма и в новия PMM не може да има парчета храна.почистете PMM филтъра своевременно
  • Отстранете контейнера, където се изсипва солта за PMM. Проверете контейнера - ако в него има отлагания или компресиран слой вещество, това означава, че „домашният помощник“ е бил използван известно време. Когато има малко гранули и те не се слепиха, съдомиялната машина беше просто тествана.
  • Отделете входния маркуч от тялото и намерете филтъра за потока. Мрежата е разположена пред всмукателния електромагнитен клапан. Машина, която току-що е преминала теста, ще има напълно чист филтърен елемент, тъй като по време на тестването във фабриката се използва специално подготвена вода. В такава течност няма примеси, които биха могли да се утаят върху вътрешните елементи на устройството. Ако върху частите има плака, това означава, че съдомиялната е била използвана.

Ако откриете плака или други отлагания върху филтъра за потока, напишете жалба до магазина, от който сте закупили съдомиялната машина.

Мръсната мрежа е едно от неоспоримите доказателства, че съдомиялната машина е била използвана известно време. По време на еднократна проверка в магазин или тестване на стенд във фабриката, входящият филтър нямаше да се запуши. Също така внимателно проверете опаковката и тялото на машината, за да съберете възможно най-много „доказателства“ срещу продавача.

Ако има драскотини или други дефекти по корпуса на съдомиялната машина, това ще бъде допълнително доказателство, че оборудването вече е използвано. Затова направете снимки на всички недостатъци и направете писмена жалба до магазина, където излагате предположенията си и наличните доказателства. След като си поставите цел, определено ще успеете да постигнете истината.

Ако намерите вода в съдомиялната машина, която току-що сте закупили, не бързайте да мислите за най-лошия сценарий. Най-вероятно течността е останала вътре след фабрично тестване на машината. Въпреки това си струва да играете на сигурно - така че не бъдете мързеливи, за да проверите маркуча за източване и входния филтър. Ако елементите са замърсени, това означава, че устройството все още е било в употреба.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня