Къде да видя модела пералня LG

Къде да видя модела пералня LGНе всяка домакиня знае наизуст точното име на своя „домашен помощник“. От една страна, това наистина не е най-важната информация, която трябва да запомните; от друга страна, трябва да го знаете, например, за да повикате техник или да смените сами определени елементи. Ще ви кажем как бързо да разберете модела на пералня LG, ако нямате инструкции или други документи под ръка.

Търсим табела с информация

Често информация, включително име на модела, сериен номер, година на производство и много други, може да бъде намерена на тялото на домакинския уред. Това важи не само за марката LG SM, но и за всяка друга пералня. Просто разгледайте внимателно кутията и определено ще намерите ярък стикер с всички характеристики и имена.

Най-често в оборудването на LG този стикер се намира зад вратата на люка точно над гумения маншет - за да го намерите, просто трябва да отворите вратата на CM и да разгледате пространството около маншета.

В стикера, който намирате, обърнете внимание на реда, който започва с думата „Модел“. По принцип всички данни на устройството ще бъдат посочени на руски, но могат да бъдат и на английски, ако покупката е направена в чужбина или е внесена от други страни. Серийният номер е набор от английски букви, арабски цифри и други символи, например „LG F2V5GS0WT“ и „LG TW4V5RS2S“.

Защо е необходима маркировка и как да я дешифрирате?

Много удобно е, че всяко LG устройство има собствено име, по което можете да разберете основните характеристики на този продукт. Ако знаете декодирането на серийния номер, тогава можете да определите мощността, вида на зареждане, цвета и много други само по името на модела. Първо, нека да разгледаме етикетирането на продуктите, пуснати преди 2016 г.

 • Първите две букви винаги са LG, тоест марката, под която се произвежда SM.
 • Първата буква след интервала е типът на зареждане на машината. Обикновено това е F, тоест тип зареждане отпред, но понякога можете да намерите буквите M или E.
 • След това има две числа, които символизират максималния брой обороти в минута по време на цикъла на центрофугиране. Най-голямото число е 18, тоест 1800 оборота, следвано от 16, 14 и т.н.маркировка на руски перални машини LG
 • Следващите знаци ще бъдат две числа, показващи дизайна на пералнята. 48 е Prime III, 81 е Prime II Refresh, 89 е Mega Plus Refresh, 91 е Mega Win, 92 е Mega Pro Refresh, 95 е Big In и 96 е Mega II Refresh.
 • След това има една буква, която показва дълбочината на машината. Това може да бъде L за тясно оборудване с дълбочина 44 сантиметра и обем 5 килограма, M, тоест същата дълбочина, но капацитет от 5,5 килограма, N за 6 килограма, H за 7 килограма, S е много тесен , само 36 сантиметра дълбочина и 4 килограма обем на резервоара, Q, тоест стандартен за 7 килограма, T също е стандартен, само за 8 килограма, F е стандартен за 9 и B е стандартен за 12.
 • Допълнителната буква D означава наличието на директно задвижване, което е монтирано без колан до барабана. По принцип всички перални на LG имат такова задвижване, поради което тази буква може да се намери в почти всеки модел.
 • Буквата S е функцията за създаване на пара.
 • И накрая, последната буква H показва, че машината има функция за сушене. Този знак няма да присъства в серийния номер, ако такава функция липсва.

Пералните, произведени след 2016 г. са с леко променен сериен номер. Нека да разгледаме накратко какво се е променило и какво остава.

 • Първите две букви все още показват марката на оборудването.
 • Следва отново типът на зареждане, който най-често се обозначава с буквата F.
 • След това дойдоха първите промени - броят на оборотите започна да се обозначава с едно число, тъй като компанията спря да произвежда перални машини, чиято скорост на обороти в минута беше под 1000.Поради това сега числото 8 означава 1800 оборота в минута, 6 - 1600 и т.н.
 • След това се посочва вида на управлението, което най-често идва под формата на стойността J7, тоест програматор с дисплей.
 • След това се връща дълбочината на машината, за която се подготвят символите C, тоест дълбочината е 65 сантиметра, T и V са 50-60 сантиметра, а най-тясното H е само 40 сантиметра.
 • S все още означава опцията за пара.
 • Краят на серийния номер е буква и цифра, които казват на потребителя за дизайна и цвета. S е белият цвят на корпуса, A е сребрист с флорален модел, E е червен с флорален модел, 1 е сребърна врата, 3 е хромирана врата, 5 е сребрист корпус, 6 е панел, направен в черно .

Нека да разгледаме отделно „домашните асистенти“ на LG, създадени в Европа. Те са малко по-различни от пералните машини, произведени в Русия, но все пак има малка разлика. В европейските устройства стойността U2 сигнализира механичната система за управление и буквата U – относно сетивността.

И накрая, нека проучим серийните номера на американските перални машини LG, тъй като те са доста различни от руските и европейските машини. Промените в името на модела са както следва:Перални LG в САЩ

 • няма първите букви LG, които показват компанията производител на оборудването. Вместо това е посочена буквата W, което означава вида на домакинския уред, тоест пералня, пералня на английски;
 • след това идва или буквата M за хоризонтален тип зареждане на пране, или T за вертикално;
 • следващите четири цифри са серията шайби;
 • последвана от буквата H, показваща наличието на режим на пара;
 • буквата V символизира сребристия цвят на корпуса;
 • краят е буквата А, която показва възможността за инсталиране на домакински уреди на пиедестал, който е много популярен в Съединените американски щати.

С помощта на информационната табела можете също да разберете годината на производство на SM, за която трябва да проучите серийния номер на машината. По ред ще посочи годината и месеца на издаване. Освен това в числото можете да видите страната на производство, например буквата K означава, че пералнята е създадена в Корея.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня