Как да определите годината на производство на пералня?

Как да определите годината на производство на пералняКогато оборудването е закупено в магазин, лесно е да разберете годината на производство на пералнята. Машината се предлага с документи, които показват датата на сглобяване. Освен това можете да зададете такъв въпрос на мениджъра по продажбите - няма смисъл консултантът да ви лъже. Друг е въпросът, когато пералнята е закупена втора употреба. Често документите за употребявани перални се губят, а продавачът може да даде само приблизителна година на производство. Добре е, че можете сами да определите датата, като внимателно разгледате устройството.

Стикер на тялото в помощ

Всяка пералня има табелка. Това е стикер, съдържащ основна информация за устройството. Той трябва да бъде прикрепен към тялото на машината във фабриката.

Табелката показва серийния номер, модела на пералната машина и други характеристики, включително датата на производство.

В зависимост от модела на пералната машина, маркировките могат да бъдат разположени на различни места. При някои машини табелката се намира отзад, при други отпред, зад вратата на люка. За да намерите и проверите информационния стикер, трябва:

  • изключете захранването на пералнята;
  • затворете крана, отговорен за водоснабдяването;
  • Преместете устройството далеч от стената и проверете задната му стена. Най-често табелката е залепена отзад, отдолу, от дясната страна.датата може да е на табелката

Когато маркировката е отпред на кутията, не можете да докосвате спирателния вентил, а просто да отворите вратата на машината. Табелката с името се намира отгоре на люка; не е нужно да местите пералнята, за да я изучавате.

Внимателно проучете информацията върху табелката.Намерете колоната „Дата на производство“ и вижте какво пише вдясно. Повечето модели перални машини показват месеца и годината на производство, просто „11.2014“; тези данни не са криптирани по никакъв начин. Следователно няма да има проблеми с намирането на датата на пускане. Ако по-голямата част от информацията на табелката е изтрита и датите не могат да бъдат разчетени, ще трябва да намерите необходимите данни по друг начин. Друг вариант е да погледнете серийния номер на модела. Там, наред с другата информация, е криптирана годината на производство на оборудването.

Кодът на табелката ще помогне

Друг начин да разберете кога е „рожденият ден“ на пералнята е да интерпретирате нейния баркод. Това е индивидуална комбинация от цифри и букви, където е кодирана основна информация за конкретна машина. Серийният номер на SM е записан в регистрационния сертификат на машината, гаранционния лист или на табелката с данни. Не е трудно да го намерите.

Основната трудност е, че няма да можете да разберете годината на производство на вашата пералня само като погледнете баркода. Кодът трябва да се тълкува. Нека да видим как правилно да „четем“ информация от серийния номер, използвайки примера на пералня Samsung. Да приемем, че комбинацията е: S/N Y44P5ADD600226W, където:сериен номер на табелката

  • последното W е контролна буква, не се пише във всички случаи;
  • пет цифри пред него – “00226” – индивидуалният код на машината;
  • седмият знак от ръба (ако има контролна буква) - "6" - е месецът на сглобяване. Числата от 1 до 9 представляват съответно месеците от януари до септември. Октомври е кодиран с буквата „А”, ноември – „В”, декември – „В”;
  • осмият знак от края (ако има контролен последен знак) информира за годината на сглобяване на машината. И така, зад буквите Y, L, P, Q, S, Z, B, C, D, F, G, H, J, K, M, N са скрити годините от 2005 до 2020;
  • първите знаци (може да има от три до седем) са фабричният код, където групата на устройството, местоположението и линията на неговото сглобяване са криптирани.

С помощта на примера е лесно да се определи, че машината Samsung е сглобена през юни 2013 г. Серийните номера на модели на други марки се четат по подобен начин. Имайки тази информация, ще бъде доста лесно да разберете датата на пускане на пералната машина.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня