Преглед на тесни съдомиялни машини

тесни съдомиялни машиниНякои просто не могат да си представят комфортни условия на живот без съдомиялна машина, така че въпросът за избора на необходимото оборудване е много остър.

Ако кухненската площ не ви позволява да закупите пълноразмерни модели съдомиялни и перални машини, тогава в този случай трябва да обърнете внимание на тесните модели. Тясна миялна машина - за това ще бъде останалата част от историята.

Предимства на тесните съдомиялни машини

Редовно провежданите маркетингови проучвания от големи компании показват това През последните 2-3 години продажбите на съдомиялни растат. Въпреки това, ако разгледаме този пазарен сегмент по категории: компактни, тесни и пълноразмерни машини, можем да видим, че се наблюдава ръст в категорията тесни съдомиялни машини. Продажбите на пълноразмерни модели, напротив, са намалели. Какви са предимствата на тесните модели:

 1. подходящ за малко семейство или необвързани;
 2. имат по-малко консумация на вода и електричество, време за измиване съкратено;
 3. малкият размер на тясната съдомиялна машина (не повече от 45 см ширина) позволява органичното й вписване в интериора на малка кухня;
 4. са малко по-евтини от пълноразмерните перални машини от същата марка и клас;
 5. По отношение на функционалността и броя на програмите те не отстъпват на широките модели.

За ваша информация! Най-голям брой модели тесни съдомиялни машини се предлагат от такива гиганти като Bosch, Siemens и Electrolux. Най-оптималната и често срещана ширина на такива съдомиялни машини е 45 см.

Недостатъци на тясната технология

Що се отнася до недостатъците на тази технология, може да се отбележи само един и най-важният - капацитетът. Максималният брой настройки, които една тясна машина може да побере, е 10. От една страна, това не е малко; за семейство от 3 или дори 5 души е напълно достатъчно. Ако семейството е голямо и обича да яде вкусна храна, тогава такава съдомиялна машина може да не е достатъчна.Разбира се, можете да миете чинии в тясна машина, но с тенджери и тави за печене ще бъде много по-трудно.

Един комплект съдове включва комплект чинии и прибори за един човек, а именно 1 чиния за супа, 1 плоска и 1 десертна чиния, чаша и чинийка, чаша, 3 лъжици, вилица, нож. Съдовете за готвене не са включени. Ето защо, когато мислите за закупуване на тясна съдомиялна машина, трябва внимателно да изчислите колко чинии очаквате да измиете. В крайна сметка може да се окаже, че спестяването на място ще доведе до неуспешна покупка на малка машина.

Да празнуваме! Тесните съдомиялни машини имат ширина от 40 до 45 см, помислете сами, ако машината е широка 35 см, тогава какъв ще бъде нейният вътрешен размер, като се вземе предвид дебелината на стените; няколко комплекта едва ли ще се поберат в такава съдомиялна машина.

Преглед на модела

Сега нека да насочим вниманието си към най-добрите модели тесни машини и да разгледаме подробно техните технически характеристики и функционалност. Топ най-продаваните и популярни модели включват съдомиялни машини от следните марки:

 • Ханза;
 • Bosch;
 • Siemens;
 • Електролукс.

Hansa ZIM 428 EH

Тази съдомиялна от известния производител Hansa струва около $250, което е много разумно. За този клас съдомиялна разполага с всичко необходимо, включително отлична кошница за прибори, разположена над основните кошници, която е много удобна и заема малко място.Hansa ZIM 428 EH

В един цикъл тази съдомиялна машина измива 10 комплекта чинии средно за 140 минути и това може да стане с помощта на един от 8 вградени режима:

 • интензивно измиване;
 • ежедневно пране;
 • икономичен;
 • стъклена чаша;
 • 60 минути;
 • бързо измиване;
 • автоматичен;
 • предварително изплакване.

Обърнете внимание, че автоматичното и ежедневното пране практически не се различават. Поради това понякога потребителите се объркват в избора си. Сред допълнителните функции е удобно да използвате зоново измиване, което означава, че ако заредите само долната или горната кошница, можете да спестите вода и електроенергия. Например, тази опция може да се използва за измиване на тигани и тенджери.

Тази машина има и функция за отложен старт до 12 часа и опция „Допълнително изсушаване“, което означава, че по време на последното изплакване водата се загрява с 40С повече. Това позволява на съдовете да изсъхнат по-бързо. Моделът Hansa ZIM 428 EH е напълно вграден, размерите му (ВхШхД) са 81.5х44.8х55см. Друго предимство на този модел е, че има пълна защита срещу течове, а сред „чиповете“ отбелязваме наличието на вътрешно осветление.

Bosch SPS 40 E12 RU

Една от популярните бюджетни съдомиялни машини. Моделът SPS 40 E12 RU, сглобен в Германия, може да бъде закупен само за $250. Тази свободностояща съдомиялна машина може да побере до 9 сервиза. 4 режима на измиване са достатъчни за измиване както на силно замърсени съдове, така и на чинии веднага след хранене.BOSCH SPS 40 E12 RU

Специалните програми включват пране в перална машина и режим на предварително накисване. Моделът е оборудван със система Aqua Stop, която предпазва от течове. Има и отложен старт, който ви позволява да миете съдове през нощта с намалени тарифи за електричество. Освен това има защита от деца, което не е маловажно. Най-висок клас за миене и сушене на съдове е А. Размери (ВхШхД) са 85х45х60см.

Bosch SPV 40X90

Съдомиялна с до 9 комплекта. Този модел има много положителни отзиви сред потребителите, тъй като измива съдовете ефективно. Тази съдомиялна машина има 4 основни режима на измиване, както и специални функции, като например „деликатно измиване“, предназначено за измиване на крехки съдове. Средната цена за този модел, сглобен в Германия, е 350 долара.Bosch SPV 40X90

Тази сума ще заплатите и за наличието на вградена пълна защита срещу течове и детска защита, и индикаторна греда на пода. Таймерът за забавяне ви позволява да отложите началото на програма до 24 часа. Моделът Bosch SPV 40X90 е напълно вграден, размерите му (ШхДхВ) са 45х55х82см.

Siemens SR65M081RU

Един от най-популярните модели съдомиялни машини от немския концерн Siemens. Отлична съдомиялна машина със средна цена, цената й варира от $400 до $450.Този модел е предназначен за 10 комплекта съдове и има 5 режима на измиване. Но основните му предимства се крият във функциите timeLight и varioSpeed ​​​​Plus.Siemens SR65M081RU

Функцията timeLight ви позволява да наблюдавате процеса, който се случва в колата, тъй като цялата информация се проектира не на дисплея, който е скрит на вратата, а на пода. Siemens SR65M081RUПотребителят вижда не само оставащото време, но и избраната програма и функция. Освен това информацията се показва еднакво добре на паркет, ламиниран паркет и линолеум.

Функцията varioSpeed ​​​​Plus ви позволява да намалите времето за миене на съдове в определен режим от 35 до 50%. Това се постига чрез увеличаване на налягането на водоснабдяването и намаляване на броя на изплакванията. Функцията Hygiene Plus може да се счита за особено полезна, която ви позволява да стерилизирате съдове, например бебешки бутилки или буркани за зимнина.

важно! Спестяването на място вътре в съдомиялната става благодарение на подобрената кошница за прибори varioDrawer, която се намира в самия връх и се разширява.

Тази машина има защита срещу течове и деца. Ширината на машината е 45 см, височина – 82 см, дълбочина – 55 см.

Electrolux ESI 9420 LOX

Съдомиялна машина от средна ценова категория, цената й в различни магазини варира от 300 до 350 долара. Този италиански модел с максимално зареждане от 9 комплекта съдове, има 5 режима на измиване, включително бърз цикъл на 400В. От специалните програми отбелязваме режима на накисване и икономичната програма.Electrolux ESI 9420 LOX

Съдомиялна с прибиращ се горен капак, което позволява да се вгради под плота. Размерите му са (ШxДxВ) 45x58x82 см. Недостатъкът на модела е, че защитата от течове е само частична. Освен това няма звуков сигнал за край на прането.

В заключение отбелязваме, че при избора на тясна съдомиялна машина е важно да се обърне внимание не само на нейните размери, но и на действителния капацитет на съдовете.Изберете модел, който ще има максимално полезни функции, дори и да са малко, но в същото време ще ги използвате. По-добре е да се даде предпочитание на машина с пълна защита срещу течове и минимален набор от програми, отколкото тази, която има много режими, но няма защита. Успех с избора!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня