Тясна пералня - ревюта

прегледи на тесни перални машиниОтзивите за тесните перални машини са много различни и има много от тях. Дори и без наистина да опитате, можете да намерите стотици други мнения за тези перални. Нашата задача обаче беше да намерим реалните мнения на най-опитните потребители или като цяло специалисти по ремонт на перални и ето какво излезе от това.

Hotpoint Ariston VMUF 501 B

Владимир Севастянов, Нижни Новгород

Аз съм майстор на перални с 20 години опит. Имаше толкова много перални, че никога не ми се налагаше да отварям. Понякога се натъквате на грешки, които прекарвате няколко дни в търсене и след това мислите как най-добре да ги поправите. Пиша този преглед, защото една от големите мрежови компании, продаващи оборудване, предложи перални машини Hotpoint Ariston VMUF 501 B, които са с много ниско качество, с голяма отстъпка. Но за нашия човек ще го вземат, стига да е евтино. Между другото, цената му е само около 230 долара, по съвременните стандарти това изобщо не са пари за марка като Hotpoint Ariston.

И така, да преминем към същината. През последните 1,5 месеца петима купувачи на тези машини се свързаха с моя сервиз. Всички казват, че са се „повозили” с гаранционни ремонти, но това не е общото между тях.

 • Всички купиха машини Hotpoint Ariston VMUF 501 B и ги пераха от 2 до 5 месеца.

Изненадващо е, че тясната пералня Hotpoint Ariston VMUF 501 B на нито една от петимата клиенти не работи дори шест месеца.

 • Трима от петима бяха с повредени лагери, един с изгоряла контролна платка, а трети с изгорял нагревател. Последните се разминаха щастливо, тъй като в първите четири случая ремонтът беше много скъп.
 • Нито един от клиентите не е нарушил условията за ползване.

Hotpoint Ariston VMUF 501 BПървото отваряне на кутията и бърза проверка показаха, че такива машини нямат FPS.Не мога да кажа със сигурност дали това е предвидено от дизайна на този модел или току-що е пристигнала партида перални машини без FPS, но фактът си остава факт. На един от клиентите изгоря контролната платка, най-вероятно поради липсата на FPS. За модерна автоматична пералня липсата на филтър за смущения е значителен недостатък.

След това трябваше да се справим с лагерите. Резервоарът на пералнята Hotpoint Ariston VMUF 501 B е неразделим, така че преди смяна на лагер в пералня Гореща точка Аристон, трябваше да го намаля. Не за първи път се сблъсквам с такава трудност, така че операцията по трансформирането на неразглобяем резервоар в сгъваем беше успешна. Когато стигнах до лагерите, се оказа, че те са почти сухи, може да се каже, че изобщо нямаше смазване, не е изненадващо, че скоро се сринаха.

Най-интересното е, че лагерите са направени от някаква необичайно мека сплав. Извадих повредения лагер и доста лесно го огънах с пръсти, така че се оказа осмица. Не помня да съм срещал нещо подобно. Монтирах нормални лагери и FPS от друг Ariston и дадох пералнята на клиентите. Който влезе с изгорял нагревател, на следващия ден получи пералня. Инсталирах и FPS с тях и смених температурния датчик заедно с нагревателния елемент.

Моралът на тази история е следният: не се заблуждавайте от рекламите, не купувайте перални със съмнително качество и ако купувате някакво оборудване, внимателно попълнете гаранционната карта и се уверете, че съдържа всички необходими печати и подписи. Ако срещнете подобна ситуация, не трябва да тичате до сервиза, за да поправите машината за ваша сметка. Наемете адвокат, отидете в съда и защитавайте потребителските си права там, защото кой по-добре от купувачите ще научи небрежния продавач да спазва законите за защита на потребителите.

Иля, Москва

Завчера ми донесоха тази пералня в сервиза. Изчислих колко ще струва ремонта и сумата излезе нормална. Тази вечер ще зарадвам моя клиент; Мисля, че той ще избере да си купи нова кола, тъй като плащането на почти сто долара за ремонт, когато сте платили малко повече от двеста за цялата пералня, е неразумно. С този преглед бих искал да предупредя другите купувачи да не купуват Hotpoint Ariston VMUF 501 B. Това е боклук, не е машина, монтажът е ужасен и частите явно са от подземен Китай!

Бонбони GOYE 105LS-07

Елена, Твер

Мога да се считам за опитен потребител на автоматични перални машини, тъй като съм притежавал общо седем различни перални машини. Candy GOYE 105LS-07 е моята осма автоматична пералня. Машината я избрах съзнателно. Трябваше да:

 • пералнята може да центрофугира дрехи със скорост най-малко 1000 оборота в минута, тъй като практиката показва, че

  Бонбони GOYE 105LS-07

  не е възможно задоволително центрофугиране на памучни дрехи при по-ниска скорост на въртене на барабана;

 • пералнята може да побере най-малко 5 кг дрехи;
 • машината имаше дисплей, за предпочитане информативен дисплей и ясни контроли;
 • машината трябва да е тясна, за да може лесно да се побере в малката ни баня;
 • пералнята трябва да е относително надеждна и да има много положителни отзиви от потребителите.

Candy GOYE 105LS-07 отговаря на всички горепосочени изисквания, но все пак открих някои недостатъци по време на почти 7 месеца употреба и бързам да споделя мислите си с вас. Първо, това, което ме притесни е, че не можете да сложите по-малко от 1,5-2 кг пране в машината.

Ако сложите по-малко от 1,5-2 кг дрехи, се пере нормално, но по време на центрофуга или замръзва, или просто върти барабана на празен ход и прането остава напълно мокро.

Candy GOYE 105LS-07 има твърде голямо разстояние между ръба на барабана и маншета. Оказва се, че маншетът покрива това пространство много слабо.В резултат на това такива малки неща като чорапи и бикини се изтеглят в резервоара доста лесно и след това е проблематично да ги издърпате обратно. Веднъж дори ни засмукаха тениска на дете в резервоара. Бързо намерихме изход от ситуацията; сега перем всички дребни предмети в специална торба, но отбелязвам, че не съм срещал такива проблеми, когато имах перални машини на други марки.

Освен това през първия месец на използване открих, че пералнята е разкъсала плика за завивка. Добре, че беше стара завивка, а не например нова блуза. Съпругът бръкнал с ръце в барабана, много внимателно го опипал отвътре и открил няколко метални стърготини, които веднага отстранил с пила и шкурка. Сега пералнята ми не разваля нещата, но както четох във форумите, не бях единственият, който имаше подобен проблем. Е, казах ви всичко, което смятах за необходимо, направете си изводите!

Вадим Москва

Преди три години се научих сам да ремонтирам автоматични перални. Първо ремонтирах първата ни пералня Indesit, страдах дълго време. След това направих машина Siemens от моята тъща и го направих много по-бързо и по-уверено. Сега правя новата ни пералня Candy GOYE 105LS-07. Както се оказа, температурният датчик е изгорял. Това ме изненадва, тъй като това е вторият термичен сензор, който инсталирах на него през последната година. Говорих с експертите във форумите и се оказа, че температурният сензор е болно място на пералните машини Kandy, „живей и се учи“.

Indesit EWUD4103

Яна, ПрокопиевскIndesit EWUD4103

Имаме специфична ниша в банята, оставена ни в наследство от работниците. При първия ремонт решихме да го положим с тухли и да го уплътним с плочки. Така всичко си стоя до следващия ремонт. В навечерието на основен ремонт в банята имах идеята да върна нишата в експлоатация, като инсталирам пералня в нея.Проблемът беше, че съпругът можеше да определи само дължината и ширината му, а дълбочината някак беше забравена. В резултат на това съпругът ми ме увери, че нишата е дълбока не по-малко от 40 см и аз сериозно се замислих дали да не поставя там тясна пералня.

Или сме сгрешили някъде в изчисленията, или може би паметта ни е изневерила, но в резултат на това, когато съпругът ми копае в нишата, се оказа, че е дълбока само 30 см. Наистина не искахме да променяме плановете си, затова започнахме да търсим усилено пералня с дълбочина 30 сантиметра, но както разбирате, не успяхме да намерим такива машини, те просто не съществуваха. И тогава, неочакван късмет, излезе нов модел Indesit EWUD4103 и не беше никак скъп.

Рекламата обещаваше, че тялото му е дълбоко само 30 см, но в действителност се оказа, че с дръжката е 33 см, но това ни устройваше.

Качеството на пералнята също беше отлично. Пере перфектно, побира 4 кг пране, което не е достатъчно, но можете да живеете с него. Върти се на 1000 оборота в минута - общо взето супер. Има много функции и програми за измиване. Останахме много доволни от покупката и спестихме място в банята, като поставихме машината в ниша.

Сергей Емелянов, Ростов на Дон

Пералнята е супер. Купих го наскоро, но вече усетих, че е много по-добър от предишните ми 4. Особено ми хареса изборът на програми за пране. Машината има само необходимите програми, без боклуци. Сега хвърлих нов поглед върху пералните машини на Indesit и за в бъдеще никога няма да кажа, че са некачествени и тромави, но съвсем наскоро си помислих точно това.

В заключение отбелязваме, че прегледите на опитни потребители и специалисти за тесни перални машини са много смесени. Всичко зависи от конкретната марка и модел.Едно нещо е сигурно, рецензиите от знаещи хора са предимно информативни, те знаят точно за какво пишат, което означава, че има причина да се вслушате в тяхното мнение. Късмет!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня