Как работи една полуавтоматична пералня?

Как работи една полуавтоматична пералня?Полуавтоматичните машини, въпреки по-малкото си разпространение, са доста поразително различни по външен вид, изборът на модели е много богат. Но що се отнася до дизайна на полуавтоматичните перални машини, те са много сходни отвътре. Следователно, използвайки примера на един модел, можем да демонстрираме съдържанието на всички останали. Помислете за пералня Fairy с отделна центрофуга и резервоар за пране.

Полуавтоматичен дизайн

Абсолютно всички полуавтоматични перални машини имат следните компоненти:

 • задвижваща ремъчна система;
 • корпус от пластмаса;
 • активатор, който върти дрехите по време на пране;
 • механичен таймер.
 • ако има центрофуга, отделна центрофуга.компоненти на полуавтоматична машина

Тъй като Fairy е оборудван с центрофуга, резервоарът е разделен на две отделения: едно за пране и изплакване на дрехи, а второто за центрофуга. По този начин домакинята първо сама загрява водата (ако моделът има нагревател, можете да налеете студена вода), след това добавете препарат към нея и добавете мръсно пране.

внимание! Полуавтоматичните машини като правило имат малък товар (2-4 кг), но има и такива с капацитет от 6 кг. Всичко зависи от размера на резервоара.

Прането се стартира чрез завъртане на копчето на таймера. Има модели с няколко режима (обикновено 2-3). Например стандартно, нежно измиване и бързо измиване. Основната разлика между програмите на полуавтоматичните машини е продължителността на цикъла. След измиване трябва да смените водата и да изплакнете прането. Сега трябва да прехвърлите прането в отделението на центрофугата и да завъртите отново таймера, за да стартирате цикъла на центрофугиране. Целият цикъл на пране отнема около 20 минути.

Водата се източва през маркуч в долната част на корпуса. От центрофугата водата или се оттича в тавата през специален отвор, или отива в резервоара за пране, откъдето се слива с друга вода през дренажния маркуч.

Предимства и недостатъци на полуавтоматичните машини

Без значение колко прост или сложен е дизайнът на една пералня, плюсовете и минусите могат да бъдат открити и в двете. Какви са предимствата на полуавтоматичните машини?

 1. Лек, леко тегло, ниска цена. Това е лекота на транспортиране и мобилност. Машината не само може лесно да се мести между стаите, но и да се транспортира някъде далеч без никакви проблеми, тежи малко и има приемливи размери. Човек с всякакви доходи може да си купи полуавтоматична машина.
 2. Надеждност поради липсата на сложна електронна система и поради прост механизъм на действие.
 3. Няма проблеми с свързването към комуникациите, няма нужда от отделна мрежа, запояване в канализацията и свързване към водопровода.полуавтоматично измиване
 4. Лесен за използване и интуитивен.
 5. Общо спестяване на време при пране.

Въпреки това, има и много недостатъци. Преди това хората не мислеха за тях, защото не виждаха по-добра алтернатива, но сега тези фактори могат да изплашат взискателните домакини.

 • Малък капацитет. Докато малките предмети могат да се перат на няколко минавания, големите одеяла и дебелите пухени якета ще трябва да се перат и изстискват на ръка.
 • Ниска скорост на въртене. Въпреки че някои полуавтоматични модели имат прилични скорости на въртене.
 • Липса на богат избор от режими и в резултат на това възможност за пране на капризни тъкани и продукти.
 • Отводнителната система е несъвършена. След центрофугиране водата може да бъде трудна за източване, а дренажен маркуч, който излиза в неподходящ момент, може да доведе до наводняване на съседите.
 • Ненадежден пластмасов калъф.

Така всеки сам преценява дали му е по-удобно и по-добре да използва автоматик или полуавтомат. И двата вида перални имат своите конкурентни предимства.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня