Как работи пералня LG?

Как работи пералня LG?Ако при правилно работеща пералня собственикът не трябва да знае устройството на пералня LG, то ако тя се повреди, интересът се увеличава значително. За да извършите дори обикновена смяна на маркуч или превключвател за налягане, трябва да знаете основите на пералната машина: какво се развива и как. Можете сами да разберете вътрешностите на оборудването, ако отделите време и внимателно прочетете нашата публикация.

Външен дизайн на машината

Знаейки как работи машината на LG, не е нужно да се притеснявате за възможна повреда и да коригирате ситуацията, без да включвате сервизни техници. Това ще спести време и пари и ще подобри практическите ви умения. Но за успешен резултат трябва да „опознаете“ машината добре, както отвън, така и отвътре.

Фабричните инструкции ще ви помогнат да проучите подробно устройството на конкретен модел LG.

Подобно на други перални, машините LG имат корпус. Състои се от преден и заден панел, горен капак и основа-долно. Значителна площ от предната стена е заета от люк, предназначен за зареждане на пране в барабана. В зависимост от разположението на вратата моделите се наричат ​​фронтални, когато отворът е отпред, и вертикални, когато са отгоре.

Основните външни елементи на пералното оборудване включват също табло с програмен превключвател, бутони и дисплей. Тук, но отляво, има прибираща се тава за перилни препарати, популярно наричана просто контейнер за прах. В долната дясна част на тялото има технически люк, зад който са „скрити“ филтър за боклук и маркуч за авариен дренаж.Дренажен и входящ маркуч е прикрепен към задната част на корпуса

От другата страна на кутията можете да видите два маркуча и захранващ кабел с щепсел.Последният се включва в контакта по традиционния начин и подава ток към пералнята. Има две гумени тръби: едната излиза отгоре и се нарича тръба за пълнене, а втората, дренажната, е прикрепена към спиралата през дъното и излиза отдолу. Това завършва външния преглед и можем да започнем запознанството си отвътре.

Вътрешна организация

Ако погледнете вътре в машината, ще видите десетки различни части, метри кабели, както и много крепежни елементи и гумени уплътнения. Докато някои елементи на системата, като противотежести, са прости, други, като контролната платка или превключвателят за налягане, са много крехки и сложни механизми. Каним ви да се запознаете с всеки от тях.

 • Контролно табло и друга електроника. Това е "мозъкът" на пералната машина, който управлява всички елементи на системата. По този начин модулът стартира пералнята, когато през кабела тече ток, фиксира избраната от потребителя програма, контролира пълненето на резервоара, следи оборотите на двигателя и изпълнява други свързани задачи. Всеки елемент на електронния блок, наречен резистор или триак, отговаря за определена част и ви позволява напълно да координирате работата на машината. Ако „помощниците“ спрат да получават сигнали от своите „отделения“, тогава във веригата възниква повреда и устройството спира.

Контролната платка е най-крехката и скъпа част в една пералня.

 • Сензор за ниво. Нарича се още пресостат и контролира степента на пълнене на резервоара. Състои се от кръгла „кутия“ и дълга прозрачна тръба, спускаща се надолу. Благодарение на последното се измерва налягането в резервоара, след което информацията се предава на таблото. При достигане на определено ниво на водата, модулът дава команда за спиране на приема.Пресостат в корпуса SM LG
 • Смукателен клапан. Това е пластмасова „кутия“ с една или повече намотки. Когато се подаде напрежение към намотката, мембраната се отваря и водата започва да тече в резервоара. И обратното, щом има достатъчно течност в машината, дъската отново действа върху мембраната, механизмът се задейства и потокът спира.
 • Двигател. Един от най-важните елементи на машината. При старите автомобили е комутаторен тип и трябва да бъде допълнен с шайба и задвижващ ремък. Последният, поради своята гумена структура, се счита за „слабата връзка“ на устройството, тъй като често се разтяга, излита и се счупва. Ето защо съвременните перални машини са оборудвани с инверторен двигател с директно задвижване. Дизайнът на този двигател е лишен от ремъчно задвижване и други „посредници“, тъй като частта е монтирана директно върху барабана. Поради това експлоатационният живот се увеличава до 10 години с гаранция от производителя.двигател на SM LG
 • Нагревателен елемент или електрически нагревател. Името говори само за себе си - устройството загрява водата в резервоара до определено ниво в зависимост от избраната програма. По правило стойността се задава от платката, след което нагревателният елемент започва да работи.
 • Температурен сензор. Модерните модели на LG, подобно на други известни марки, позволяват пране в различни режими от 30 до 90 градуса. Това включва инсталиране на термистор - метална тръба, поставена вътре в нагревателя. Сензорът записва степента на нагряване на водата, информирайки контролния модул. Когато се достигне желаната температура, системата изключва нагревателния елемент.
 • Устройство за заключване на люка. С прости думи, това е електронна брава. Първо, потребителят затваря ключалката ръчно и с щракване UBL също се включва. Едва след това започва приемането на вода.
 • помпа.Помпата често се нарича "сърцето" на пералната машина, тъй като тя изпомпва водата от резервоара. В зависимост от вида на устройството, дренажът може да бъде синхронен или асинхронен, сгъваем и неразглобяем. Състои се от двигател и въртящо се работно колело. В горната част на помпата е монтирана спирала, през която към системата са свързани тръби и дренажен маркуч. Въпреки отдалеченото местоположение, частта често се запушва поради небрежността на собствениците на машината. Така оставените в джобовете монети могат да преминат през филтъра за боклук до помпата и да блокират нейната работа.помпа на пералня LG
 • Амортизация. За да предотвратите прескачането на машината из цялата стая по време на цикъла на центрофугиране, устройството е оборудвано с амортисьори - пружинни подпори, които потискат вибрациите и трептенията. Амортисьорите са закрепени от едната страна към дъното на резервоара, а от другата към основата на тялото.
 • Пружини. Горната пружинна система също потиска „скоковете“ на машината. Пружините са закрепени в единия край към резервоара, а в другия към страните на шайбата.
 • Противотежести. Балансът на тялото се поддържа от тежки бетонни или пластмасови блокове. Те са закрепени с болтове в горната част на резервоара и изглаждат вибрациите, излъчвани от устройството. Но дори една здрава конструкция може да се срути с времето. Особено засегнати са крепежните елементи, които се препоръчва периодично да се затягат.
 • Барабан. Цилиндричен контейнер от неръждаема стомана. Предната част на барабана е отворена за зареждане на пране, а кръстът и валът са разположени отзад. Източването на водата става възможно благодарение на многото "дупки" на повърхността на резервоара.
 • Тава за перилни препарати. Съдът за прах трябва да се разгледа по-подробно. Това е пластмасова капсула, състояща се от три отделения: първото е пълно с прах за основно пране, а второто, по-малко, е за предварително пране. Символът “*” или изображението на цвете маркира отделението на климатика. В бункера има тава, през която се свързват тръбите от входния клапан за пълнене на водата.
 • Маншет. Гумено уплътнение, което опасва отвора в люка и отговаря за херметичността на барабана. Уплътнението се изтегля върху резервоара и тялото и се закрепва със скоби за надеждност.
 • Маркучи и тръби. Чрез тях водата влиза и се оттича от машината, преминавайки през основните елементи на пералнята. Така че, първо, през входния маркуч, потокът от водопровода отива в тавата и резервоара, а след това с помощта на дренажния маркуч отива в канализацията.

Ако желаете, не е трудно да разберете структурата на пералната машина. Статията ще ви запознае с основните елементи на системата, а инструкциите ще съдържат всички помощни диаграми.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня