Ниво на шум в съдомиялни машини

Ниво на шум на PMMМного домакини са сигурни, че съдомиялните машини работят тихо, че вътре в тях просто няма какво да вдига шум. Това е нещо различно от автоматична пералня с въртящ се барабан и центробежна сила, която притиска стените на корпуса и го люлее. Наистина, автоматичната пералня е „рекордьорът“ сред домакинските уреди по отношение на излъчвания шум, но съдомиялната машина не изостава. Средно е по-тиха от пералня, но дори нивото на шума на съдомиялната може да изглежда достатъчно, за да ви ядоса.

Днес решихме да обърнем специално внимание на способността на съдомиялната машина да издава шум. Ще се съсредоточим върху определянето на нивото на шума на машината от потребителя още в момента, в който е на щанда в магазина. Ще разгледаме и най-тихите машини на пазара. Не пропускайте.

Определяне на шума на съдомиялната машина

Основният въпрос на нашата публикация днес: как да изберем нискошумна съдомиялна машина? Наистина, когато отидем в магазин за домакински уреди и изберем съдомиялна машина, имаме работа с модели, които са изключени от всички комуникации. Как да разберем кой модел шуми повече и кой по-малко, след като не можем да ги слушаме?

Нямаме друг избор, освен да разчитаме на данните, налични в техническия лист на съдомиялната машина. В този документ нивото на шума, излъчвано от съдомиялната машина, е изразено в децибели (dB). Но за обикновения човек е доста трудно да се ориентира в тези значения. Например, ако в паспорта пише, че машината произвежда 50 dB, какво означава това, за какво ниво на шума говорим?

Експертите съветват да сравнявате нивата на шум с познати звуци. Това улеснява навигацията. Да дадем примери.

 1. Шумоленето на листата на дърветата е не повече от 10 dB, лек звук.
 2. Шепот – не повече от 20 dB, лек звук.
 3. Тих разговор - около 35 dB, лек шум.
 4. Тих разговор – около 45 dB, среден шум.
 5. Силна реч – 60-70 dB, звукът е над средното ниво.
 6. Магистрала с интензивен трафик – 85 dB, силен шум.
 7. Викове - средно 90 dB, силен шум.
 8. Работна сеялка (дистанция 2 м) – средно 140 dB, много силен шум.

Сравнете индикаторите, записани в паспорта на съдомиялната машина, с индикаторите на познатите звуци и ще разберете колко шумно е оборудването.

интензитет на шума

За съдомиялна машина нормата е шумът да не надвишава 60 dB, но според нас тези стандарти днес са остарели. Много съвременни модели не произвеждат повече от 50 dB, но е по-добре да търсите машини, които издават шум на ниво от 45-40 dB. Съществуват ли такива модели? Да, колкото искаш, а сега ще видиш сам.

Преглед на най-тихите машини

Сега нека изброим най-тихите съдомиялни машини, които освен всичко друго имат добри характеристики. И най-важното, те винаги мият добре чиниите. До голяма степен благодарение на рекламата хората имат стереотип, че Съдомиялни машини Siemens са най-тихите. Всъщност това не е вярно. Не можете да прецените колко шумна е съдомиялната машина по нейната марка; трябва да разгледате конкретни модели.

 1. AEG FSR 93800 P е напълно вградена първокласна съдомиялна машина с пълен размер, която може да побере 13 сервиза. Ниво на шум 39 dB. Моделът се отличава с впечатляващ набор от програми за пране и допълнителни специални режими като: екстра хигиена, таймер Saver, екстра сушене.
 2. Electrolux ESL 97845 RA е стандартна напълно вградена първокласна машина, която може да побере 13 комплекта места. Благодарение на добрата шумоизолация, машината произвежда не повече от 39 dB. Особено отбелязваме функциите: автоматично изключване, Time Manager, допълнително сушене, сензор за натоварване.
 3. Smeg STA6539L3 е стандартна съдомиялна от среден клас, напълно вградена. Побира 13 места и произвежда шум при работа от около 39 dB.Отличава се с индикатор “лъч на пода”, система за автоматично отваряне на вратата в края на работа и автоматична настройка на твърдостта на водата.
 4. Neff S515M60X0R е машина за вграждане в пълен размер за 14 сервиза. Ниво на шум 39 dB. Характеристики: Интензивна зона, Vario Speed, Hygiene Plus.
  Ниво на шум
 5. Miele G 6891 SCVi K2O е първокласна съдомиялна за вграждане от Германия. Кошниците му побират 14 комплекта съдове. Отличава се с ниска консумация на ресурси и ниво на шум от 41 dB. Вратата на пералнята се отваря с почукване.
 6. Gorenje + GDV664X – напълно вградена съдомиялна за 13 комплекта. Има проточен нагревателен елемент, 11 програми за пране и режим на половин зареждане. Има функции: измиване по време, дългосрочно сушене, безшумна работа Silence+. Ниво на шум 42 dB.
 7. Bosch Serie 6 SPS66XW11R е тясна свободностояща съдомиялна с капацитет 10 комплекта. Въпреки че отстъпва по отношение на нивото на шума на своя „колега“ от нашето ревю, тъй като издава звук от 43 dB, това все пак е добър резултат, тъй като говорим за свободно стоящ и още повече тесен техника. Моделът се отличава с: нощен режим на пране, функции Hygiene Plus и Vario Speed ​​​​.

Така че, както можете да видите, тихите вградени съдомиялни не са никак необичайни. В нашия преглед ние включихме само малка част от тихите модели, които се продават днес на руския пазар. Проучете внимателно асортимента и направете избор въз основа на принципите и правилата, които сме посочили в статията. Приятно пазаруване!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня