Удължител за дренажен маркуч за пералня - инструкции

Удължител за дренажен маркуч на пералняПравилно организираният дренаж на пералната машина ще осигури нейната непрекъсната и висококачествена работа. За да направите това, ще трябва да обърнете внимание на някои функции. В процеса на осигуряване на правилно оттичане първо трябва да проверите маркуча на пералната машина, предназначен за източване на вода, и да го измерите. Ако не е достатъчно дълъг, ще трябва да закупите удължител за дренажен маркуч за пералната машина.

Освен това си струва да се вземе предвид диаметърът на канализационната тръба, който трябва да бъде най-малко 4 см. Също така е важно да не забравяте схемата, според която е свързан моторът на устройството.

Характеристики на организиране на оттичане на вода от пералня

Преди да започнете да разглобявате въпроса за свързване на канализацията на пералната машина, трябва да знаете, че водата се изпомпва от машината с помощта на помпа, а късият дренажен маркуч намалява натоварването по време на работа.

Също така е много важно да поставите правилно дренажния маркуч на пералната машина в дренажната зона. Долният ръб на маркуча, насочен към канализационната тръба, трябва да бъде разположен на разстояние най-малко 60 cm от канализацията и не повече от 1 метър. Разбира се, ако маркучът е свързан към сифон, тогава височината няма значение.

При организирането на дренажа на водата трябва да се вземе предвид доста важен момент: ръбът на маркуча не трябва да достига водата, тъй като това създава пречка за потока на водата. Ако не вземете предвид разглежданите характеристики, може да възникне проблем с работата на пералната машина. Например, дисплеят може да покаже грешка и работният цикъл може да бъде прекъснат.

Методи за свързване на дренаж

Можете да свържете канализацията на пералната машина, като използвате една от няколко опции:

  • С помощта на специална скоба - фиксиране на маркуча отстрани на банята или на ръба на мивката;
  • Поставете дренажния маркуч и го свържете към сифона;
  • Поставете допълнително коляно на дренажната тръба.

Всеки от горните методи е доста прост и не изисква специални знания и умения за работа с водопровод. Можете лесно да организирате всеки метод за дренаж сами.

Трябва обаче да се има предвид, че височината на канализацията на пералната машина в най-високата точка не трябва да бъде по-висока от 1 м. Само в този случай помпата ще може напълно да се справи с изпомпването на водата.

Как да удължите маркуча

Удължители за маркучиПонякога, след закупуване на пералня, откриваме, че маркучът за източване на водата не е достатъчно дълъг. Не стига където трябва. Или сте решили да поставите машината на ново място и сте изправени пред ситуация, при която съществуващият маркуч не е достатъчен.

Какво да правя? Трябва ли да отида до най-близкия магазин, който продава битова електроника, до отдела, който продава перални, за да взема маркуч с необходимата дължина? Маркучите обаче не са със стандартен размер, по-дълги са от обикновено, струват с порядък повече и такава покупка наистина може да струва доста стотинка. Опитайте се да разрешите този проблем сами. За тази цел трябва да изберете удължител за дренажен маркуч за пералнята, подходящ конектор, както и да подготвите скоби.

Първо трябва да определите каква конкретна дължина на маркуча трябва да добавите. За да направите това, можете да използвате сантиметри или рулетка и да измерите липсващото разстояние.След това трябва да закупите пластмасов конектор, чифт скоби и един дренажен маркуч със стандартна дължина. Рафтовете на магазините са пълни с различни видове конектори. По-добре изберете такъв, чиито ръбове не са гладки, а като рибена кост. Това ви позволява да увеличите здравината и надеждността на връзката.

След като закупите необходимите материали, можете да започнете да удължавате дренажния маркуч. Първо, трябва да вземете съединител и да го използвате, за да свържете дренажния маркуч на вашата пералня с този, който току-що сте закупили.

Съединенията между маркучите и съединителя трябва да бъдат затегнати със скоби. Магазинът може да ви увери, че една скоба ще бъде достатъчна, но е по-добре да сте на сигурно място, отколкото да се защитавате от наводнени съседи.

При закупуване на удължител за дренажния маркуч на перална машина в комплект с конектор, все пак ще трябва да закупите скоби отделно, тъй като те не са включени в комплекта.

Този дизайн ще ви служи дълги години. С внимателен подход към избора на всички компоненти и внимателно свързване никога няма да срещнете теч в точките на свързване на маркуча.

Обобщаване

Както можете да видите, организирането на правилния дренаж за пералня не е толкова трудно и лесно можете да направите всичко сами. Ако подходите към този въпрос с цялата отговорност, не жалите време и вземете предвид всички необходими нюанси, тогава вашият малък помощник надеждно ще ви служи дълги години.

Ако пропуснете някои функции и не организирате правилното оттичане на водата, тогава помпата, отговорна за изпомпване на вода от пералната машина, може да стане неизползваема.И това ще добави притеснения не само под формата на неудобство под формата на проблеми с измиването, но и допълнително време и пари, изразходвани за ремонт на машината. Въпреки факта, че цената на нова помпа е доста значителна, плюс заплащане за работата на специалист. По-добре е да направите всичко съвестно веднъж и да избегнете проблеми в бъдеще.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня