Удължител за дренажен маркуч за пералня LG

Удължител за дренажен маркуч за пералня LGКогато купувате пералня, почти всеки мисли предварително къде ще бъде разположена машината. Понякога се случва машината да не се побира на подготвеното място и трябва да я инсталирате по различен начин. Основната трудност, пред която са изправени потребителите, е голямото разстояние на устройството от комуникациите.

Ако пералнята е преместена далеч от комуникационните терминали, ще трябва да помислите как да я свържете към водоснабдителната и канализационната система. Ще ви кажем как да удължите дренажния маркуч на пералня LG. Нека да разберем кой метод за „удължаване“ на ръкава е най-безопасният.

Как ще бъде разположен маркучът?

Когато планирате да удължите ръкава, трябва незабавно да помислите за бъдещото му местоположение. Не можете да повдигнете дренажния маркуч по-високо от 90-100 см от нивото на пода, в противен случай помпата няма да може да изпомпва течност от машината. Ако пренебрегнете това правило, мощността на помпата няма да е достатъчна и част от отпадъчната вода постоянно ще остава в резервоара.

Как да поставите правилно дренажния маркуч е описано в инструкциите за вашата автоматична машина LG.

Когато свързвате машината към канализацията, е важно да осигурите достатъчно напрежение върху гофрирането. Особено внимание се обръща на горната точка на ръкава - тя трябва да е с 60-70 сантиметра по-висока от най-ниското си ниво. Това правило е типично за всяка перална машина, независимо от производителя и модела.местоположението на дренажния маркуч

Замяна или разширение: какво да избера?

За повечето перални машини дължината на дренажната гофра, включена в комплекта, е един метър и половина, за някои модели е до два метра. Ако маркучът на вашия „домашен помощник“ е още по-къс, не е нужно да го удължавате, а просто го сменете с нов.Можете да закупите компоненти за машини LG в специализирани магазини или сервизни центрове. Ако не можете да намерите правилната офлайн опция, поръчайте частта онлайн.

Много по-безопасно е да свържете нов, плътен маркуч с достатъчна дължина към машината, отколкото да го удължите с допълнителни елементи. Тогава вероятността от разкъсване и изтичане на ръкава ще бъде сведена до минимум.трябва конектор за маркуч

При перални машини, които нямат тава, е много лесно да смените маркуча сами. Необходимо е леко да наклоните машината, да разхлабите скобата, закрепваща гофрирането към фитинга, и да откачите тръбата от машината. Нов, по-дълъг дренажен маркуч е прикрепен на същото място, скобата е здраво затегната с отвертка и клещи.

Ако тази опция не ви подхожда, можете да комбинирате два дренажни маркуча заедно и по този начин да постигнете оптималната дължина. Маркучите са свързани със специален съединител - можете да закупите елемента във водопроводните магазини, струва около $0,2. Освен това конструкцията е закрепена със скоби. Можете да направите без скоби, ако самата връзка е достатъчно здрава. Но е по-добре, разбира се, да използвате допълнителни крепежни елементи. Тогава вероятността маркучите да се разхлабят при източване на водата ще бъде сведена до минимум.

Нека използваме конектор

Конекторът е пластмасова тръба със запушалка в средата. Краищата на маркучите, които трябва да бъдат свързани помежду си, се изтеглят върху елемента от двете страни. Алгоритъмът на действията ще бъде както следва:

  • вземете свободния край на дренажната гофра и поставете скоба върху нея. Скобата трябва да виси свободно на маркуча;
  • издърпайте този край на втулката върху конектора до ограничителя, така че гофрирането да пасне възможно най-плътно;
  • затегнете скобата на няколко сантиметра от запушалката, за да закрепите връзката;свържете краищата на маркуча
  • поставете скобата на втория дренажен маркуч;
  • поставете края на конектора във втория маркуч. Гофрирането също трябва да се простира до ограничителя;
  • осигурете и тази връзка, като затегнете скобата.

Преди да свържете удължителния маркуч към сифона или канализационната тръба, тествайте го.

Как да проверите надеждността на връзката? Насочете края на гофрирането във ваната или мивката и стартирайте режима „Изплакване + източване“ на машината. По време на цикъла „тест“ вижте дали маркучът изтича по ставите. Ако всичко е направено правилно, няма да има изтичане. Ако забележите капки вода на фугата, разглобете конструкцията и прикрепете отново всички части, като затегнете скобите. Препоръчително е краищата на съединителя да се третират със специален влагоустойчив уплътнител.

Удължете маркуча с помощта на импровизирани средства

Ако необходимостта от удължаване на дренажния маркуч на вашата пералня ви хване в дачата и няма възможност да закупите специален съединител, ще трябва да смените частта с нещо под ръка. За тези цели е подходящ гумен маркуч или пластмасова тръба. Диаметърът им трябва да е малко по-малък от гофрирането на шайбата, а дължината им трябва да бъде 7-10 cm.

Ако тръбата е тънка, можете да увеличите диаметъра й, като увиете електрическа лента. Също така е по-добре да покриете домашния конектор с уплътнител, преди да го поставите в дренажните маркучи. Това ще осигури максимална надеждност на дизайна.

По-нататъшният алгоритъм на действия ще бъде същият като при използване на конектор за списание. Единият край на маркуча се изтегля върху тръбата до средата, кръстовището се фиксира със скоба. Същото се прави и с второто гофриране. Основното нещо е да затегнете здраво скобите, за да избегнете течове при използване на пералнята.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня