Рейтинг на най-малките съдомиялни машини

Рейтинг на най-малките съдомиялни машиниСобствениците на апартаменти с малка кухня не трябва да се отказват от идеята за инсталиране на съдомиялна машина. Днес в продажба има много компактни модели, които могат да се поставят на маса или под мивката. Нека ви представим ТОП 8 „бебета“ и опишем подробно характеристиките на всяка перална машина.

Midea MCFD42900 ИЛИ MINI

Една от най-малките съдомиялни е Midea MCFD42900 OR MINI. Компактният модел е с капацитет 2 комплекта съдове. „Домашен помощник“ може да бъде поставен директно върху плота или вграден в кухненския комплект.

Съдомиялната машина е изработена от висококачествени материали, така че е устойчива на различни повреди и износване. Нивото на шум по време на работа е незначително. Мощността на машината е 730 W, което говори за ниска консумация на енергия.

Основни характеристики на Midea MCFD42900 OR MINI:

 • енергийна ефективност – клас “А”;
 • тегло – 14 кг;
 • ниво на шум – до 58 dB;
 • 6 режима на пране.

Височината и дълбочината на компактната съдомиялна са 44 см, а ширината е само 42 см.

Съдомиялната е оборудвана с удобен дигитален дисплей. Той показва информация за етапите на изпълнение на програмата. Благодарение на специален таймер е възможно да отложите началото на цикъла за период от 1 до 24 часа.Midea MCFD42900 ИЛИ MINI

Сред алгоритмите, предоставени в Midea MCFD42900 ИЛИ MINI:

 • детски режим;
 • програма "Плодове";
 • допълнително изсушаване;
 • премахване на неприятни миризми;
 • бърз цикъл;
 • 3 в 1;
 • стандартно, икономично и нежно изпиране.

Съдовете, извадени от машината след цикъл, не трябва да се избърсват. Благодарение на турбо изсушаването, потоците горещ въздух действат върху приборите за хранене, премахвайки напълно влагата от тях. Съдомиялната машина има индикатор, който ви информира за наличието на сол и препарат за изплакване в резервоарите.

Потребителите отбелязват, че машината измива перфектно съдовете и изглежда красиво в интериора. Купувачите също са доволни от възможността да не свързват съдомиялната машина с вода.Цената на компактно устройство е около 25 000 рубли.

MAUNFELD MWF07IM

„Бебето“ MAUNFELD MWF07IM спечели много положителни отзиви. Компактните размери на съдомиялната позволяват поставянето и в най-малката кухня. Машината е само 46,5 см височина, 42 см ширина и 43,5 см дълбочина. Моделът се монтира постоянно.

Съдомиялната се управлява чрез докосване. На предния панел има дисплей, което прави работата с машината още по-удобна. Компактният MAUNFELD MWF07IM има капацитет за до три комплекта съдове.

Основни характеристики на модела:

 • клас на енергопотребление – “А”;
 • ниво на шум – до 58 dB;
 • мощност – 860 W;
 • 7 програми за пране;
 • абсолютна защита срещу течове.

Работата на настолна съдомиялна MAUNFELD MWF07IM е възможна без свързване към водопровод.

Позицията на кошниците за съдове се регулира на височина. Към машината се доставя стъклен държач. Излишната влага от приборите за хранене се отстранява чрез турбо сушене.MAUNFELD MWF07IM

След края на цикъла вратата на съдомиялната се отваря автоматично - това осигурява свободна циркулация на въздуха в работната камера. Има опция за защита от деца - „подреждането“ може да се заключи, за да се предотврати нежелана намеса в процеса на пране.

Специален таймер помага на потребителите да контролират кога съдомиялната машина стартира програмата. Закъснението може да се настрои за период от един час до един ден. Машината е много икономична, като използва само 6 литра вода и 0,4 kWh на цикъл. Модерен многофункционален модел струва около 300 долара.

Интернет съдомиялна машина Xiaomi Mijia

Тази малка съдомиялна машина за плот може не само да се справи с остатъците от храна, но и да унищожи бактериите и вирусите от приборите за хранене. Шест режима на пране са подходящи за различни поводи. Вътрешността на машината е оборудвана с шестнадесет разпръскващи глави за по-добро почистване на съдовете.

Съдомиялната е с височина 46,1 см, ширина 44,2 см и дълбочина 41,9 см. Въпреки компактния си размер, съдомиялната машина Xiaomi Mijia Internet може да измие до 4 комплекта чинии наведнъж. Корпусът е изработен в универсален бял цвят.

Този модел има собствена система за омекотяване на чешмяна вода. Това предотвратява появата на котлен камък по вътрешните части на машината, а също така предотвратява образуването на минерални отлагания върху измитите съдове.

Характеристики на интернет съдомиялната машина Xiaomi Mijia:

 • мощност – 900 W;
 • клас на енергийна ефективност – “А”;
 • програми за пране – 6;
 • Таймер за отложен старт – 24 часа.Интернет съдомиялна машина Xiaomi Mijia

Съдомиялната може да се управлява чрез смартфон. За да направите това, трябва да изтеглите специалното приложение “Mi Home” на телефона си. Моделът е оборудван с удобен цифров дисплей.

Самата съдомиялна машина ще уведоми потребителя за липса на сол или препарат за изплакване със специален индикатор. Цената на интелигентна, модерна машина е от $230 до $280. Устройството е лесно за свързване със собствените си ръце; адаптери и маркучи са включени.

Toshiba DWS-22A

Друга компактна съдомиялна машина, която заслужава внимание. Капацитетът на работната камера е 2 комплекта съдове или 16 артикула. ​​Машината се управлява чрез сензорни бутони. Основни технически характеристики на Toshiba DWS-22A:

 • мощност – 730 W;
 • ниво на шум – до 58 dB;
 • разход на вода – 5 литра на цикъл;
 • клас на енергийна ефективност – “А”;
 • брой алгоритми за измиване – 6.

Сред предимствата на Toshiba DWS-22A потребителите отбелязват прост интерфейс, удобна работа и добро качество на почистване на съдовете. Стилният дизайн на машината също е завладяващ. Един от недостатъците е липсата на специален контейнер за сол.Toshiba DWS-22A

Машината е с абсолютна защита от течове. Ширината на корпуса е 42 сантиметра. Дълбочината на компактната съдомиялна е 44 см, височината е 43,5 см. Предвидена е възможност за подова индикация (под формата на светлинен лъч).

Благодарение на няколко режима на измиване, машината е в състояние както бързо да изплакне „свежи“ съдове с помощта на експресната програма, така и да се справи с по-сложни петна (например засъхнали парчета храна) с помощта на интензивен алгоритъм. Работната камера е осветена, което е много удобно при разтоварване на прибори.

Toshiba DWS-22A се предлага с кошница за плодове. Паметта на машината осигурява специален режим за измиване на ябълки, круши, портокали и др. Има програма за грижа за детски съдове. Цената на модела е от 27 до 30 хиляди рубли.

Плот за маса XIAOMI QCOOKER, CL-XW-Q4

Следващото място в класацията е заето от стилната компактна машина XIAOMI с пет режима на пране, въртяща се пръскачка и опция „мека вода“. Благодарение на лаконичния си дизайн, съдомиялната машина може да се постави във всяка кухня - тя ще бъде прекрасно допълнение към интериора.

В компактна машина можете да миете не само съдове, но и плодове и зеленчуци.

Двойната пръскачка, с която е оборудвана съдомиялната, може да се върти на 360 градуса. Благодарение на това машината бързо и ефективно отмива всички замърсявания от приборите за хранене, като лесно се справя с мазнината и засъхналите парчета храна.XIAOMI QCOOKER ТАБЛЕТ CL-XW-Q4

Размерите на "бебето" са само 44x42x41 cm. В същото време той може да мие 4 комплекта чинии наведнъж - това са 32 предмета. Консумацията на вода на цикъл е около 5 литра. Основни технически характеристики на модела:

 • мощност – 780 W;
 • турбо сушене;
 • 5 режима на пране;
 • клас на енергийна ефективност – “А”.

Машината има трето ниво на зареждане и се предлага с поставка за чаши за вино. Съдомиялната е снабдена с дисплей и вратата се отваря без дръжка. Много потребители харесват тази функция на дизайна. Цената на компактно устройство е приблизително 21-22 хиляди рубли.

Weissgauff TDW 4037 D

Следващият модел в класацията на най-малките съдомиялни машини е Weissgauff TDW 4037 D, струващ 24-26 хиляди рубли.Инсталира се стационарно, устройството се поставя на маса или „скрит“ в шкаф. Благодарение на пълната защита срещу течове, не е нужно да се притеснявате, че съдомиялната машина ще „наводни“ мебелите в кухнята.

Размерите на съдомиялната са 42х46,5х43,5 см. При такива размери на корпуса капацитетът на работната камера е до 3 комплекта съдове. Машината се управлява чрез докосване.

Този модел получи много отзиви от потребители. Купувачите подчертават:

 • възможност за използване на машината без свързване към водоснабдяването;
 • висококачествено измиване;
 • сравнително тиха работа;
 • ниска консумация на енергия.Weissgauff TDW 4037 D

Качеството на изработката на немската пералня е високо оценено. Основното предимство на повечето компактни съдомиялни машини е способността да работят автономно. Водата може да се излива в специален контейнер ръчно и да не се довежда машината до комуникациите. Това е много удобно за използване на устройства в страната.

Характеристики на Weissgauff TDW 4037 D:

 • клас на енергийна ефективност – “А”;
 • разход на вода – 6 литра;
 • ниво на шум – до 58 dB;
 • 7 алгоритма за пране;
 • турбо сушене

Съдомиялната има самопочистваща програма в паметта си. Машината е напълно защитена от течове. С помощта на специален таймер потребителят може да зададе удобно начално време за цикъла. Контролният панел може да бъде заключен, докато устройството работи, за да се предпази от случайно щракване.

Oursson DW4001TD/IV

Компактната съдомиялна машина е идеална за малка кухня. Благодарение на малкия си размер и леко тегло, тази машина може да се монтира на всеки шкаф или маса. Таблото за управление е направено в горната част на фасадата. С помощта на сензорното меню е много лесно да зададете всички необходими настройки на цикъла.

Потребителят на Oursson DW4001TD/IV ще разполага с 6 различни режима на миене, включително функция за стерилизиране на съдове.

Можете също така да зададете сами продължителността на програмата чрез опцията „Ваш избор“. Машината принадлежи към енергийно ефективния клас.Това означава, че по време на работа консумира минимално количество вода и електричество.Oursson DW4001TDIV

Характеристики на Oursson DW4001TD/IV:

 • капацитет на работната камера – до 4 комплекта съдове;
 • ниво на шум – до 55 dB;
 • клас на енергийна ефективност – “А+”.

Съдомиялната е оборудвана с вентилатор, който обдухва съдовете в последния етап на измиване. Така се извършва турбо сушене. Работната камера е с две кошници, едната от които е оборудвана със специални сгъваеми държачи. Това е най-бюджетната машина, представена в рейтинга; струва около $140-160.

Comfee CDWC420W

TOP 8 се затваря от малка съдомиялна с размери на корпуса 42x44x44 см. Капацитетът на работната камера е до 2 комплекта “съдове”. Машината може да се монтира стационарно, на плот или в шкаф.

Благодарение на въртящите се пръскащи рамена, съдомиялната машина лесно се справя с мазнини и други замърсители. В интелигентността на машината има общо 6 програми за пране. Това е стандартен щадящ режим за чупливи предмети, интензивен и бърз алгоритъм и опция за предварително накисване.Comfee CDWC420W

Специалните програми включват еко режим, измиване с пара, обработка на плодове и алгоритъм за почистване на детски съдове. Има допълнителна функция за сушене. Машината е оборудвана с удобен LED дисплей.

Основни характеристики на Comfee CDWC420W:

 • клас на енергоспестяване – “А+”;
 • разход на вода – 5 литра на стандартен цикъл;
 • ниво на шум – 58 dB;
 • капацитет – до 16 бр.

Съдомиялната също не е необходимо да бъде свързана към вода. Потребителите имат на разположение таймер за отложен старт. Машината е с абсолютна защита от течове. Комплектът включва кошница специално за миене на вилици, лъжици и ножове. Цената на компактен, интелигентен модел е около 25 000 рубли.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня