Рейтинг на най-тесните съдомиялни машини

Рейтинг на най-тесните съдомиялни машиниЧесто основната причина да не инсталирате съдомиялна е липсата на свободно пространство в апартамента. Има обаче изход - можете да обърнете внимание на най-тесните съдомиялни машини. Нека ви представим ТОП 5 компактни модела, които ще паснат на всяка кухня.

Candy CDI 2L1047

Можете да обърнете внимание на тесния напълно вграден модел от италианската марка. Candy CDI 2L1047 е с ширина 44 см, дълбочина 57 см и стандартна височина 82 см. При такъв сравнително малък размер, капацитетът на машината е до 10 комплекта „съдове“.

Корпусът на съдомиялната е бял. Работната камера е стоманена. Моделът е оборудван с таймер за отлагане на старта на програмата за период от 3 до 9 часа.

Основни характеристики на Candy CDI 2L1047:

 • капацитет – до 10 комплекта;
 • сушене – тип кондензация;
 • клас на енергийна ефективност – “А++” (консумацията на електроенергия за цикъл е около 0,78 kWh);
 • ниво на шум – до 47 dB.Candy CDI 2L1047

Интелектът съдържа 6 програми за пране. Необходимият алгоритъм се избира въз основа на степента на замърсяване на съдовете. Има режим на половин товар - това е много удобно, тъй като не е нужно да „спасявате“ прибори за хранене до вечерта.

Candy CDI 2L1047 има шест програми за пране в паметта си: нежен и интензивен алгоритъм, експресен цикъл, стандартен, икономичен режим и функция за половин товар.

Има възможност за промяна на позицията на вътрешните кошници за съдове. Това може да е необходимо за зареждане на големи уреди в машината: тенджери, тигани и др. Комплектът включва държач за чаши за вино и чаши.

Цената на тесен вграден модел е приблизително $230-250.Съдейки по потребителските отзиви, бюджетната машина се справя добре със задачата си. В същото време е много икономичен - осигурява минимален разход на вода и електричество.

Indesit DISR 16B

Още една съдомиялна с подобни размери. Ширината на машината Indesit DISR 16B е 44 сантиметра, височината и дълбочината са съответно 82 и 55 см. Моделът е напълно вграден - това е отличен вариант за малка кухня.

В машината могат да се зареждат до 10 комплекта съдове едновременно. Комплектът означава една дълбока и една плоска чиния, купа за салата, чинийка, чаша, вилица и лъжица. Струва си да се има предвид, че потребителите често зареждат тенджери и тигани в устройството. Но дори и в тази ситуация работната камера на Indesit DISR 16B може да се счита за много просторна.

Характеристики на модела:

 • клас на енергопотребление – “А” (0,83 kWh);
 • разход на вода – 10 литра на цикъл;
 • ниво на шум – 51 dB;
 • сушене – тип кондензация.Indesit DISR 16B

Съдейки по потребителските отзиви, Indesit DISR 16B измива и изсушава перфектно съдовете. Интерфейсът е много прост и удобен. Препаратът се отмива напълно от приборите за хранене. Сред недостатъците купувачите подчертават липсата на дисплей.

Има и програми за почистване 6. Това са стандартни интензивни, бързи, ежедневни и нежни режими, както и икономичен алгоритъм, накисване и допълнителни опции за изплакване.

Цената на съдомиялната машина Indesit DISR 16B е в диапазона от 20-21 хиляди рубли. За тази цена можете да закупите многофункционално устройство, което осигурява висококачествено измиване. В края на цикъла съдовете в камерата са сухи и по тях няма останали следи.

Hotpoint-Ariston LSTF 9M115 C

Друга тясна съдомиялна машина, която заслужава внимание.Размерите на машината са идентични с предходните две, ширината, височината и дълбочината са съответно 44, 82 и 55 см. Управлението е електронно, а Hotpoint-Ariston LSTF 9M115 C е оборудвана с удобен дигитален дисплей.

Капацитетът на тесния, напълно вграден Hotpoint-Ariston LSTF 9M115 C е 10 комплекта чинии.

Основни характеристики на Hotpoint-Ariston:

 • ниво на енергийна ефективност – “A+”;
 • ниво на шум – 45 dB;
 • брой програми за измиване – 7;
 • кондензационно сушене;
 • Таймер за отложен старт – до 12 часа.

Съдомиялната машина Hotpoint-Ariston е напълно защитена от случайни течове. Машината ви уведомява за края на цикъла със светлинен лъч. Има и опция за аудио известяване.Hotpoint-Ariston LSTF 9M115 C

Позицията на кошниците за прибори може да се променя по височина. В устройството има три нива на натоварване. Корпусът на машината е изработен в универсален бял цвят. Съдомиялната машина Hotpoint-Ariston LSTF 9M115 C може автоматично да избира параметрите на измиване, като се фокусира върху броя и замърсяването на съдовете.

Устройството струва около $400. Потребителите казват, че машината измива съдовете „до блясък“. Hotpoint-Ariston LSTF 9M115 C е оборудван с ултрамодерен, надежден инверторен двигател, който осигурява тиха работа на оборудването.

Beko DIS25010

Друга достойна машина, широка само 45 см. Устройството има 5 режима на пране, включително бърз, тридесет минутен алгоритъм, интензивна, нежна и икономична програма. Работната камера може да побере до 10 комплекта съдове наведнъж.

Съдомиялната е напълно вградена. Монтира се в кухненски модул. Точните размери на машината: 44.8x81.8x55 см. Теглото на устройството е само 29 кг.

Сред предимствата на модела Beko DIS25010 потребителите отбелязват:

 • добро качество на изработка;
 • три нива на натоварване;
 • удобен таймер за отложен старт;
 • висококачествено пране без ивици;
 • пълна защита срещу течове.

Производителят предоставя две години гаранция за модела Beko DIS25010.

Технически характеристики на съдомиялна Beko:Beko DIS25010

 • клас на енергийна ефективност – “А+”;
 • тип инсталация – напълно вградена;
 • ниво на шум – до 48 dB;
 • 5 температурни настройки;
 • кондензационен тип сушене.

Машината е оборудвана с дисплей. Комплектът включва поставка за чаши за вино и чаши. Вътрешността на работната камера е изработена от неръждаема стомана. Цената на многофункционален модел е $230-250.

Weissgauff BDW 4533 D

Върхът на най-тесните съдомиялни машини се затваря от модел на немски производител. Неговата отличителна черта е максимална енергийна ефективност “A+++”. Устройството "яде" само 0,69 kWh, което не е много в сравнение с други съдомиялни машини.

Консумацията на вода на цикъл е 9 литра. Мощност на машината – 2100 W. Съдомиялната разполага с дисплей, на който се изписва цялата информация за етапите на програмата.

Има възможност за промяна на височината на кошницата за съдове. Тази функция може да е необходима, когато зареждате големи предмети в съдомиялната машина. Благодарение на конструктивните характеристики можете да отворите вратата на машината без дръжка.Weissgauff BDW 4533 D

Основни характеристики на Weissgauff BDW 4533 D:

 • капацитет – 10 комплекта;
 • тип инсталация – напълно вградена;
 • клас на енергийна ефективност – “А+++”;
 • ширината, височината и дълбочината са съответно 44,8, 81,5 и 55 см;
 • шумът, излъчван по време на работа, е в рамките на 47 dB.

Немската машина има 7 програми за пране в паметта си. Благодарение на това е възможно да се осигури най-висококачествена грижа за съдовете. Тип сушене – кондензация. Възможно е да добавите прибори към съдомиялната след активиране на цикъла.

Има таймер за забавяне.Допустимо е отлагане на началото на цикъла за период от време от 1 до 24 часа. Пълна защита срещу течове. Съдомиялната се предлага с контейнер за вилици, лъжици и ножове. Цената на една съвременна машина е между $310-350.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня