Топ 10 на пералните за 2017 г

рейтинг на пералня 2016Идва момент, когато старата ни пералня отива в забрава и трябва да си купим нова. Естествено, не искате да вземете нищо и всичко се свежда до проблема с избора на добра и може би дори най-добра пералня. В тази публикация не само ще дадем препоръки за избора на добра перална машина, но и ще дадем топ 10 на най-добрите перални машини, продадени през 2017 г. у нас, като ги разделим за удобство на групи: стандартни, тесни, тежкотоварни, компактни.

Характеристики на избор

Преди да решите да изберете пералнята на вашите мечти, би било добра идея да проучите нюансите, които ще ви помогнат да направите този избор. Експертите препоръчват първо да определите за себе си списък с общи критерии за подбор и след това, постепенно да ги характеризирате, да решите да закупите конкретен модел пералня. Това са критериите.

 • Местоположение на люка. Има перални с предно и горно зареждане. При машините с предно зареждане люкът се намира отпред, а при пералните с горно зареждане люкът се намира в горния капак.
 • Размер на барабана. Пералните машини имат напълно различни товари. Има модели с малко натоварване - 3-4,5 кг, има перални машини със средно натоварване - 5-6 кг и с голямо натоварване - от 7 до 14 кг или повече.
 • Брой и състав на програмите. Съвременните перални разполагат с десетки различни програми за пране. Не всички от тях са търсени от потребителя, но много от тях ви позволяват да перете нещата по най-добрия възможен начин. Задачата на купувача е да избере модел пералня с най-добрия набор от програми; няма нужда да се гони количество.
 • Функции. Много функции за перални машини също са измислени и внедрени, но около половината от тях не са добри.Следните функции могат да се считат за полезни: интелигентен контрол, сушене, допълнително впръскване на вода, защита против намачкване.
 • Материали. Материалите, от които са направени най-важните части на пералнята, са много важни. Ако една пералня е направена от най-добрите материали, тя ще издържи дълго време. Особено трябва да погледнете материала на барабана, резервоара и тялото на машината.
 • Скорост на центрофуга и консумация на енергия. Някои видове дрехи просто не могат да се центрофугират при ниски обороти, така че модерните перални машини трябва да центрофугират дрехите със скорост от поне 1000 оборота в минута. В същото време консумацията на енергия трябва да се поддържа на сравнително ниско ниво, не по-ниско от клас А.

Можем да говорим за критериите за избор на най-добрата технология много дълго време. Няма да ви отегчаваме с повече примери. Ако искате да прочетете повече за това, отворете статията със заглавие Как да изберем пералня според параметрите?

Можете да поемете по различен начин, като разгледате рейтингите на най-добрите перални машини, които често се съставят от професионалисти. При съставянето на топ 10 или топ 15 на най-добрите перални машини, експертите предварително изучават характеристиките на моделите, представени в рейтинга, като в крайна сметка дават обосновано заключение, на което можете да разчитате при избора на „домашен помощник“.

По-специално, нашите топ 10 най-добри перални машини за 2017 г., представени в тази статия, бяха съставени от нашите специалисти, като се вземат предвид много характеристики на такова оборудване, за които средният потребител не знае. Но нека не бием около храста и да преминем директно към разглеждането на най-добрите модели.

За ваша информация! Не само техници за ремонт на перални машини, но и професионални търговци допринесоха за нашия топ списък, макар и задочно!

Стандартни перални

Решихме да започнем рейтинга за 2017 г. със стандартни модели, особено след като те са търсени и заемат първите редове на този уникален „хит парад на домашните асистенти“. Нека ги изброим.

LG F1296SD3.Доста проста, евтина, но в същото време надеждна пералня от известния корейски производител LG Electronics, сглобена в Русия. Товарът му, според съвременните стандарти, не е впечатляващ - само 4 кг пране. Но живееш сам или сам със съпругата си, това е напълно достатъчно. В същото време машината е снабдена с куп полезни функции, директно задвижване и просто върши страхотна работа при пране и всичко това само за $340. Струва си да се замислим, нали!

lg-f1296sd3

BOSCH WLG20265OE. И това вече е стандартен шедьовър на немското инженерство, произведен в руско предприятие под марката Bosch. Не напразно този модел попадна в нашия топ, защото е супер надежден, евтин, без излишни украшения, държи се с твърдо „А“ и „не пречи на собствениците си“. Зареждане на вещи – 5 кг, скорост на центрофугиране 1000 об./мин. Има много много ценни функции, като функция за интелигентен контрол, добавяне на пране по средата на цикъла, отложен старт и много други. Хубава пералня за $350!

bosch-wlg20265oe

SAMSUNG WF8590NMW9. Друг добър „корейски“ с много прости технически характеристики. По-проста съвременна пералня е доста трудна за намиране, защото дори няма дисплей. Но зад очевидната простота се крие много приличен модел. Барабанът му събира 6 кг неща, центрофугирането се извършва на максимум 1000 оборота в минута. Добавете тук значителен брой програми и функции за пране и ще получите SAMSUNG WF8590NMW9 на разумна цена - $275.

samsung-wf8590nmw9

важно! SAMSUNG WF8590NMW9 е най-евтината пералня с подобни технически характеристики. В момента в много търговски обекти можете да го купите на разпродажба за стотинки, така че побързайте.

С голямо натоварване

Нека да преминем към най-добрите модели перални машини с големи товари. Нека напомним на нашите читатели, че това са модели с барабан, който побира 7 и повече кг пране. Това са моделите:

 1. Siemens WD14H Много скъп, но в същото време отличен модел пералня, която се сглобява предимно в Германия. Това не е просто пералня, това е пералня със сушилня, която може да изпере 7 кг пране чисто и да изсуши 4 кг пране наведнъж. Моделът има много стилен дизайн и куп функции, като същевременно е и много надежден, но за него ще трябва да платите цели $1460.
  siemens-wd14h442
 2. Electrolux EWF1408WDL. Това наистина е супер зареждаща машина, защото изпира 10 кг пране наведнъж. Тя не може да суши дрехи, но може да третира сухи дрехи с гореща пара, ако например няма нужда да ги пере. Моделът има много програми и важни функции, цената е $1040.
  electrolux-ewf1408wdl
 3. SAMSUNG WW70J5210HW. И това е много по-евтина, но съвсем не проста пералня от SAMSUNG. Има товар от 7 кг и се върти на високи обороти - 1200 в минута. В същото време е доста тих, при 1200 оборота в минута произвежда само 76 dB, което е своеобразен рекорд. Цена: $476.
  samsung-ww70j5210hw

Рекордите на пералня SAMSUNG WW70J5210HW не свършват дотук, защото при пране на 7 кг пране тя изразходва само 42 литра вода, като същевременно пере много ефективно.

Тесен

SAMSUNG WD80J7250GW/LP. Ето един отличен пример за тясна пералня (дълбочина 46,5 см) с голям и вместителен барабан, способен да изпере 8 кг пране наведнъж. Този модел се отличава не само с дълбочината на кутията и барабана, но и с великолепния си дизайн. Трудно е да се намери по-красива модерна пералня.

Машината върти дрехи със скорост от 1200 оборота, като същевременно издава шум от само 73 dB, което е много добре! Друго предимство на модела е изсушаването. Тази машина изсушава до 4,5 кг пране, а ако вземем предвид цената й от $1070, което е много добър резултат в сравнение с конкурентите от Европа, можем да считаме този модел наистина за най-добрия в своя клас.

samsung-wd80j7250gw-lp

LG F12U1HCS2. Тази машина се произвежда в много по-евтин сегмент на пазара, но също така попадна в нашия рейтинг и ето защо! Първо, тази пералня е тясна - дълбочина 45 см. Второ, той побира 7 кг пране, което е истински рекорд за тясна машина в евтина ценова категория. Трето, центрофугира прането, което го прави почти сухо при 1200 оборота в минута, а това в някои случаи си струва много. И накрая, четвърто, тази пералня има много добри функции, например „Опресняване“ (обработка с пара). Цената на модела е 430 долара.

lg-f1296sd3

Компактен

Е, сега стигнахме до компактни модели перални машини. Първо, няколко думи за тези перални машини. Те се наричат ​​компактни, защото размерите на такова оборудване, както по ширина, по височина, по дълбочина, се различават значително (в по-малка степен) от стандартните перални машини. Кои модели бяха най-добри?

CANDY Aqua 1D1035-07. Много малка машина, която може да бъде натъпкана на места, където перална машина със стандартен размер просто няма да се побере. Размерите му са В x Ш x Д – 70 x 51 x 44 см. Разбира се, той няма впечатляващи параметри. На малките размери бяха пожертвани следните: товарене, тук е 3,5 кг, дисплей (просто го няма), диаметър на люка и т.н. Въпреки това пералнята запази 16 програми за пране и много полезни функции в своя арсенал. Цената на модела е $276.

бонбони-аква-1d1035-07

DAEWOO DWD-CV701PC. Нашата оценка включваше и много необичайна пералня от DAEWOO, която може да се монтира на стената, толкова е малка и лека. Това чудо на техниката може да пере само 3 кг дрехи, но размерите му са внушителни В x Ш x Д – 60 x 55 x 28,7 см, а това тежи 16,5 кг. Такава полезна „играчка“ за домакински нужди струва 350 долара, което не е никак евтино.

daewoo-dwd-cv701pc

В заключение отбелязваме, че когато избирате пералня по ваш вкус, не се ограничавайте само до изучаване на характеристиките на моделите „домашен помощник“, които харесвате. Вижте рейтингите на най-добрите перални машини, които експертите са съставили внимателно за вас. Има голяма вероятност тази информация да ви помогне да направите правилния избор. Приятно пазаруване!

   

13 читателски коментара

 1. Gravatar Макс Макс:

  Моят LG wd10150n работи 14 години, време е да го сменя!

  • Граватар Марина Марина:

   Моята Ariston Margarita 2000 работи от 17 години, само помпата смених преди година. Започнах да търся пишеща машина за нов апартамент и съвсем се изгубих. Оказва се, че трябва да купите или скъпо, или нищо.

   • Gravatar Love любов:

    И моят Ariston Margarita 2000 работи 17 години без ремонт, 2 пранета на ден. Сега започва да тече, с какво да го сменя? не знам...

 2. Граватар Анонимен Анонимен:

  За качеството на Siemens, на цена от 500 долара. Служи четири години и напречницата се спука, пере се два-три пъти седмично, напречницата е от силумин, теглото на напречницата с вала е 1,3 кг!!! Ремонт 350дол.

 3. Граватар Рома Рома:

  Бош и Сименс с кръгъл люк са кофти. Напречницата + неотделяемият резервоар се спуква. Всеки майстор ще ви каже това.

 4. Граватар Никита Никита:

  Ето някой модел на Хотпоинт, пералните им са страхотни. И изглеждат смешни на външен вид, има такива големи люкове, много модерни.

 5. Граватар Аркадий Гаврилин Аркадий Гаврилин:

  Indesit има много добри модели, те не стоят неподвижни.

 6. Граватар Георгий Георгий:

  Преди 2 години си купих пералня - Hotpoint-Ariston. Жена ми е много доволна от тази пералня, бълнува колко страхотно пере :)

  • Граватар Патрисия Патриша:

   Разбира се. Също така съм чувал много за Hotpoint, казват, че е много добър. Но се страхувам, че ще бъдат много скъпи.

   • Граватар Олег Олег:

    Не, не бих казал, че Hotpoint е скъп сега.Доста средно добър сегмент.

 7. Граватар Ела тя:

  Купихме Whirlpool със свежа грижа през 2017 г. - една от най-успешните покупки за дома ни в последно време :)

 8. Граватар Лена Лена:

  Indesit има много за избор сред по-новите модели; много имат и готина функция - push and wash, която започва прането с един бутон. Наскоро си купих нова пералня точно като тази.

  • Граватар Ариш Ариша:

   Никога не съм чувал за "Push and Wash" преди :) Тъкмо си мислех да купя Indesitovskaya, сега ще търся специално с тази функция. Ако можете да стартирате прането с един бутон. Мързеливият в мен се радва :)

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня