Технически характеристики на съдомиялни машини

спецификацииТехническите характеристики на съдомиялните са много стандартни и се определят от производителя. Въз основа на това техническо описание купувачът може да определи кой модел съдомиялна машина е най-подходящ за него. Въпреки това, не всички хора са в състояние правилно да оценят тези характеристики, особено ако не им се е налагало да използват съдомиялна машина. В тази статия ще говорим за това какви характеристики имат съдомиялните машини и на какво да разчитате, за да направите правилния избор.

Как да приоритизираме?

Доста често хората задават въпроса: на какви технически характеристики на съдомиялната машина трябва да обърнете внимание първо и кои можете да пожертвате? Отговорът на този въпрос не винаги е лесен, тъй като всъщност се оказва, че всеки човек избира съдомиялна машина, понякога ръководен от най-неочаквани причини:

 • така че съдомиялната машина да има минимални размери и да се побира в малка кухня;
 • така че корпусът на съдомиялната да има цвят, който да подхожда на цвета на кухненските мебели или други уреди;
 • така че съдомиялната машина да може да бъде свързана към топла вода;
 • така че съдомиялната машина да не вдига много шум, тъй като всекидневните в апартамента са комбинирани с кухнята;

Нивото на шума на даден модел съдомиялна машина е посочено в dB.

 • че съдомиялната трябва да има отложен старт;
 • че съдомиялната е защитена от деца;
 • така че машината да има защита срещу течове и така нататък.

Въпреки това, с цялата субективност на подхода на купувача при избора на съдомиялна машина, има обективни показатели, които всеки трябва да вземе предвид, тъй като те са от първостепенно значение. Нека да ги разгледаме.

Преглед на най-важните характеристики

Обективно най-важните функции на съдомиялната машина са тези, които отразяват същността на работата на оборудването. Най-важните характеристики пряко влияят върху работата на „домашния помощник“, определяйки основните му характеристики и характеристики.Е, стига теория, нека да преминем към описанието на тези характеристики.размери на съдомиялна машина

 1. Размери. Доста важен параметър, на който купувачът почти винаги обръща внимание. Първо, често няма достатъчно място в помещението, където се планира да се монтира съдомиялната машина, и второ, съдомиялната машина често е вградена и при изграждането на този тип оборудване се взема предвид всеки сантиметър.
 2. Обем на натоварване. Колко пране можете да заредите в пералня? Производителят го определя според броя на килограмите, всеки е свикнал с това и тук не възникват въпроси. Обемът на зареждане на съдомиялната се определя не от теглото на съдовете, а от тяхното количество. Освен това количеството е посочено в комплектите. Един комплект се състои от осем елемента: 4 чинии, една чаша, една чинийка, лъжица и вилица. Това може да не е съвсем точно, но това е приетото изчисление.
 3. Тип машина и тип инсталация. Това също е много важен показател, тъй като видът на съдомиялната машина пряко влияе върху нейния външен вид, функционалност и размер. Има перални машини: пълноразмерни, компактни, тесни. В зависимост от вида на инсталацията могат да бъдат изцяло вградени, частично вградени или свободно стоящи. Машините за пълно вграждане имат подвижна мебелна фасада, моделите за частично вграждане са със стандартна предна част, но имат и подвижни елементи.
 4. Тип сушене. Доста много потребители преследват съдомиялни машини с турбо сушене, тъй като турбо сушене ви позволява да ускорите програмата за миене на съдове. Като цяло има не само турбо сушене, но и кондензационно сушене и интензивно сушене. В първия случай съдовете в бункера се сушат с горещ въздух, във втория - естествено.
 5. Дизайн. Обикновено потребителите се опитват да предпочитат съдомиялна машина с опростен и универсален дизайн, който пасва на всяка стая. Но в някои случаи се изисква нещо специално.

Проучвайки нуждите на хората, някои производители на съдомиялни машини предлагат машини с оригинален дизайн на предната част.

 1. Безопасност. Много хора, живеещи в жилищни блокове, се страхуват от наводнение, така че изискват съдомиялната машина да бъде защитена със система срещу течове. Младите майки пък са по-притеснени детето им да не повреди машината с натискане на бутоните. Производителят, отговаряйки на тази нужда, е оборудвал повечето модели съдомиялни машини със заключване за деца.
 2. Консумация на енергия. Възрастните купувачи често се интересуват от това колко вода и електричество консумира съдомиялната машина. Те много се страхуват, че такава технология ще ги съсипе и го правят напразно. Миенето на мръсни съдове на ръка използва значително повече вода, отколкото използването на съдомиялна машина.

Преглед на второстепенни характеристики

Сега нека поговорим за второстепенни характеристики, които обаче за някои купувачи изобщо не се оказват второстепенни. Нека дадем практически примери.

 • Ниво на шум. За разлика от пералнята, съдомиялната е доста тиха. Не всеки ще го направиТаблетки 3 в 1„притеснявайте се“ и потърсете модел, който произвежда не 52 dB, а например 48 dB. Освен това разликата е малка. Ако сте толкова загрижени за тишината в къщата, тогава е по-добре внимателно да поставите съдовете в кошници, така че да дрънкат по-малко по време на миене.
 • Брой и състав на програмите. Този аспект е много важен при избора на пералня. Съдомиялните имат малко програми, максимум 2-6, и, честно казано, те са малко полезни, така че хората не им обръщат много внимание.
 • Отложен старт. Интересна функция, въпреки че не е търсена от всички. Много често се включва от хора, които предпочитат да мият чинии през нощта, когато цените на електроенергията са намалени.
 • Възможност за използване на продукт 3 в 1. Ако машината разпознае този продукт и може да го използва възможно най-ефективно, това е добре, но всъщност много хора се „затрудняват“ с това, предпочитайки самостоятелно да контролират добавянето на определени продукти.

3 в 1 е сол, препарат за изплакване и препарат, комбинирани в една опаковка.

 • Алтернативно водоснабдяване. В опит да спестят вода, някои хора купуват съдомиялни машини с това подреждане на кошници за съдовефункция. Факт е, че променливото подаване на вода към кошници с чинии, или от горния спринклер, или от долния, ви позволява да намалите разходите за вода с 15-20%, като същевременно поддържате качеството на измиване.
 • Предварително изплакване. Тази функция е търсена от някои хора по две причини: първо, тя ви позволява да пестите вода, и второ, помага за по-ефективно измиване дори на много мръсни съдове.
 • Брой и състав на показателите. Колкото повече индикатори, толкова по-лесно е да се следи напредъка на програмата, както и наличието на сол и препарат за изплакване. Така че някои напреднали потребители специално търсят съдомиялни машини с голям брой индикатори, като например „ греда на пода."
 • Поставяне на кошницата за съдове. Този фактор влияе върху това как съдовете са подредени в бункера и в крайна сметка как тези съдове се измиват. Ето защо някои потребители гледат как е разположена кошницата в бункера и дали нейната позиция може да бъде променена.

Списъкът с второстепенни характеристики може да бъде много дълъг, но няма да го продължим, тъй като общото значение вече е ясно. Съвременните съдомиялни машини могат да съдържат толкова много различни „джаджи“, че космическият кораб на техния фон ще изглежда като „продукт от медната епоха“. Тук обаче трябва да разберете, че повечето от тези функции не са полезни в ежедневието, което означава, че не трябва да плащате повече за тях. Благоразумието преди всичко!

Така че за удобство решихме да класифицираме техническите характеристики на съдомиялните машини, като ги разделим на: важни и второстепенни. Тази класификация не е лишена от недостатъци, но показва на потребителя какво да търси първо при избора на определена съдомиялна машина. Надяваме се, че ще намерите тази статия за полезна, успех!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня