Как да тествате пералня LG

Тест на перална машина LGТестовият режим на пералня LG е най-добрият начин за обикновения човек да определи ефективността на своя „домашен помощник“. Тестът може да се проведе от всеки с всякакви умения; за това не е необходимо да имате специални познания, основното е да следвате няколко прости правила, за които решихме да говорим в тази статия.

За какво е?

Сервизният тест за пералня LG е специална програма, вградена от производителя в контролния чип. Това е цял комплекс от действия, които самата пералня извършва. LG да провери колко правилно работят основните му компоненти и възли. Потребителят сам пуска сервизен тест на пералня LG, когато му се струва необходимо, но в бъдеще участието му е сведено до минимум.

код на грешка

Сервизният режим се активира от специални клавиши и не трае дълго, но ви позволява да идентифицирате много повреди на пералнята LG и по този начин да помогнете на техника да локализира проблема възможно най-бързо и да извърши бърз ремонт. Разбира се, тестовият режим няма да помогне за определяне на повреда; в този случай техникът ще трябва да напрегне мозъка си някъде. Но като цяло това е много, много полезна функция, която доста често помага на потребителите да спестят малко пари.

Например, ако вашата пералня има проблеми с входящия клапан, тогава на определен етап от теста ще видите на дисплея IE грешка. След като лесно дешифрирате тази грешка, ще научите за причините, които са я породили.

Обаждането на техник в Москва може да струва на потребителя на пералня LG 25-30 долара. Тестовият режим ще ви помогне сами да определите повредата и да решите дали да поверите пералнята на механик, да я ремонтирате сами или да я изхвърлите в кошчето и купете нов.

Откъде да започна?

Разбрахме защо се нуждаем от режима „Тест“ на перална машина LG, сега нека да поговорим как правилно да се подготвим за нейното пускане. Всъщност всичко е много просто, това не е изстрелване на совалка в космоса! Има обаче някои неща, които трябва да имате предвид.

 • Първо трябва да се уверите, че пералнята е свързана с всички необходими комуникации: водоснабдяване, канализация и електричество.
 • Когато стартирате режим „Тест“, извадете контейнера за прах и го изплакнете от останалия прах.
  отстранете контейнера за прах
 • Отстранете всички мръсни дрехи и всякакви чужди предмети от барабана на пералнята LG. Режимът “Тест” може да се стартира само при празен барабан. Това е добро правило, което трябва да запомните за тези, които обичат да съхраняват мръсно пране в барабана за „домашна помощ“.
 • Затваряме плътно люка и това е всичко, простата подготовка е завършена, можете да стартирате режима „Тест“ на пералнята LG.

Напредък на теста

За да стартирате тестовия режим на пералня LG, трябва незабавно да натиснете следните клавиши: „включване“, „температура“, „центрофуга“. Пример е показан на снимката по-долу.

Бутони за тестване

Ако имате LG без русифициран контролен панел, тогава трябва да задържите подобни клавиши с имената „TEMP“, „SPIN“ и „POWER“. След като завършите тази проста стъпка, ще видите, че контролният панел на пералнята LG запали всички светлини точно като коледна елха.

Сега всичко, което трябва да направим, е да натиснете бутона „старт“ и тестът на машината ще започне безопасно. Тогава възниква логичен въпрос: къде ще започне такъв тест, какво ще се проверява и най-важното, какво трябва да направи потребителят? Тук всичко е просто.

 1. Веднага след като натиснете бутона "старт" за първи път, пералнята LG ще започне да тества въртенето на барабана в обратна посока, т.е. обратно на часовниковата стрелка.

Напредъкът на почти всеки тест на перална машина ще бъде показан на дисплея. По-специално, първият тест ще покаже на екрана броя на оборотите на въртящия се барабан.

 1. Второ натискане на бутона „старт“ ще провери как ще се върти барабанът, когато започне режимът на предварително центрофугиране.
 2. Натиснете бутона "старт" за трети път и пералнята LG ще провери как се върти барабанът на максималната възможна скорост.
 3. Четвърто натискане на същия бутон ще започне проверка на всмукателния клапан и превключвателя за налягане. Този тест ще напълни машината с пълен резервоар вода. Освен това можете да наблюдавате процеса на пълнене на дисплея под формата на цифрова стойност. Празен резервоар се обозначава с числа, приблизително 261-263, а когато обикновено е пълен с вода, ще видите число приблизително 230.
 4. Петото натискане на бутона "старт" активира тест на работата на нагревателния елемент. Нищо не се променя на екрана.
 5. Шестото натискане на “старт” контролира температурата на водата. Отново всичко е все още на дисплея.
 6. Натискаме отново бутона „старт“ и тестът за работа на двигателя ще започне в нормален режим, тоест въртене по посока на часовниковата стрелка. Дисплеят ще показва променящи се числа, показващи скоростта.
 7. Осмият етап от теста на пералната машина LG е проверка на нагревателния елемент за бързо включване/изключване. Контролният чип активира нагревателния елемент няколко пъти за 3 секунди. В този момент на дисплея ще се покаже число, показващо температурата на водата в резервоара.
 8. И накрая, натискането на бутона "старт" за деветия път ще позволи на пералната машина да започне да проверява дренажната помпа, която веднага ще започне да източва вода от резервоара.

След като дренажната помпа отстрани цялата вода от резервоара, числото на дисплея ще се увеличи от 230 на 261-263. Ако водата не е изтекла напълно, тогава на екрана ще се появи крайното число 252-259. В този случай ще трябва да разберете защо водата не се оттича напълно от резервоара. Натискане на бутона "старт" за последен път на пералнята на марката LG, завършваме тестовия режим.

Така че, както можете да видите, няма нищо трудно да тествате сами вашата пералня LG. Основното нещо е да не променяте процедурата, описана в тази публикация, и тогава всичко ще върви добре. Късмет!

   

27 читателски коментара

 1. Граватар Анонимен Анонимен:

  Ако вратата на люка е дефектна, тогава не е възможно тестване - това е основен недостатък в дизайнера на машината.

  • ул. Граватар ул:

   Как си представяш да имаш пълен резервоар с вода при неработеща врата, а?

 2. Граватар Николай Николай:

  Възможно ли е да се направи такъв тест направо в магазина, без вода и връзка с думата?
  И какво означава това за машината? Или просто ще покаже грешка? Благодаря ти.

 3. Gravatar Glory слава:

  При първото натискане барабана се върти по посока на часовниковата стрелка, каква може да е причината?

  • Граватар Николай Николай:

   Сигурно диода в микрофона е запоен обратно или е разменен контакта в моторчето. Ако работи, тогава каква разлика има къде ще се обърне.

   • Gravatar Мика Миха:

    Има разлика. Гайката ще се разхлаби с времето. Резбата на ролката е дясна и барабанът трябва да се върти по посока на часовниковата стрелка с висока скорост.

    • Граватар Евгений Юджийн:

     Тази гайка няма да се развие, защото... Първоначално се затяга с фиксатор на резбата.

 4. Граватар Николай Николай:

  Водата е изтекла почти напълно, но цифрата на дисплея е спряла на 255. Това означава, че водата не е изтекла напълно. Ето защо машината не се върти. Откъде да започна проверката и как?

  • Граватар Александър Александър:

   Как реши?

 5. Граватар Александър Александър:

  Вчера моят LG F1269ND наводни съседите ми. Проверих филтъра и всички тръби. Всичко е наред, карах цяла вечер, сухо е...

  Реших да пусна сервизен тест и се появиха три неща:
  – при първо натискане барабанът се движи по посока на часовниковата стрелка;
  – при проверка на нагревателния елемент изчаках 2 минути, водата не загря;
  – източва водата до 255, след това помпата бръмчи, не спира и водата вече не изтича.

  Къде да ровя за точки 1 и 3?

  • Граватар Рекс Рекс:

   Копайте към услугата! Иначе съседите ще поискат смяна на етажа... И така до първия...

  • Граватар Александър Александър:

   Как беше решен проблемът? От значение за мен, точно както си описал.

  • Граватар ислям ислям:

   Имам абсолютно същите показания. Как решихте проблема?

 6. Граватар Роман Роман:

  Имам WD80150N. Тестът се включва чрез бутоните центрофуга+режим, таймер+включване. Но алгоритъмът на работа е различен; няма проверка на дренажната помпа.

 7. Граватар Игор Игор:

  Нищо за загряване на вода. Приет без доказателства. Как тестът показва изправността или повредата на елементите?

 8. Граватар Константин Константин:

  Звукът на машината го няма, всички вериги са здрави, зумерът също. Смених uln2003, но звукът пак не се появи. Няма захранване на зумера през ключов транзистор и няма самия звук. Може би по някакъв начин е изключен от софтуера и случайно е изключен?

  • Граватар рус рус:

   Някои модели имат режим на заглушаване; това трябва да е посочено в инструкциите за вашата машина; може да се изключи с бутони или комбинация от тях!

 9. Граватар Алберт Алберт:

  LG SMA тип F12... например f1222SDP. Има контрол на скоростта с "завъртане", а не с бутон, как да влезете в теста? Може би някой знае.Няма достатъчно ръце, за да натиснат мощността, температурата и да завъртят копчето за скорост едновременно :)

 10. Gravatar Макс Макс:

  След включване минава в режим "хлопане" и няма как да го променя, какво да правя?

  • Граватар Роман Роман:

   Същият проблем, как го решихте?

 11. Граватар на Бах Бах:

  Водата изобщо не се оттича. Какво да правя?

 12. Граватар Игор Игор:

  Тестовият режим включи ли се веднъж и не се включи отново?

 13. Граватар Константин Константин:

  В тестов режим минава всички точки без последната 9, където трябва да има източване. Не се оттича. Натискам "старт" 10 пъти и той се изключва с пълен барабан с вода. След това го сложих на изплакване без центрофугиране. Водата се отцежда. Периодично показва OE грешка и спира по време на пране. И той мисли много дълго време. Помпата бърка, доколкото разбирам?

 14. Граватар Александър Александър:

  Е, направихме теста, какво от това? Къде е таблицата за декодиране на кодове за грешки?

 15. Граватар Иван Иван:

  Не мога да тествам LG WD 8040. Режимът на тестване се включва с помощта на бутоните „tempo“ + „time“ + „on“. Натискате бутона “старт”, дисплеят веднага изгасва и машината се изключва.

 16. Граватар Михаил Майкъл:

  Добър ден.
  Барабанът не тръгва. LE грешка, казва. Появи се след претоварване, най-вероятно. Жена ми забрави да извади одеялото и да го постави да изплакне отново; беше мокро.
  Обръща се лесно на ръка.
  Каква може да е причината?

 17. Граватар Михаил Майкъл:

  Добър ден.
  Барабанът се върти ръчно, но при стартиране на прането не го прави. LE показва грешка. Каква може да е причината? Появи се най-вероятно поради претоварване. Как да поправя?

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня