Как да използвате функцията Tag on в пералня LG?

Как да използвате функцията Tag on в пералня LG„Умен телефон“, „умно оборудване“, „умен дом“ - тези понятия отдавна са престанали да бъдат част от научната фантастика. Днес все повече производители на домакински уреди ги оборудват с цифров интелигентен софтуер, чиято цел е да улесни управлението на устройството и да осигури висококачествена грижа за него. Един от водещите производители на домакински уреди, LG, включи функция за дистанционно управление в линията си от големи уреди. Използването на функцията Tag on в перална машина на LG е много лесно; просто трябва да настроите връзка между „домашния асистент“ и вашия смартфон.

Какво може да прави Tag on, как да го конфигурирате?

Интелигентната функция разкрива допълнителни възможности за използване на пералнята. За да го свържете, просто изтеглете необходимото приложение на вашия смартфон и осигурете комуникация между устройствата. Сега домакинята има на разположение много спомагателни процеси, от дистанционно стартиране на прането до самодиагностика и дребни „независими“ ремонти. Етикет На може да ви предупреди, че вентилационният отвор е блокиран, да ви напомни да почистите барабана или да ви каже за предишни цикли на пране.

важно! Функционалността на приложението може да се различава при различните типове смартфони; за да определите наличните функции и тяхната правилна конфигурация, трябва да използвате инструкциите за експлоатация на домакинския уред.

За да настроите Tag On, трябва да изпълните няколко стъпки.

  1. Изтеглете и инсталирайте приложението LG за перални машини на вашия смартфон. Стартирайте го, като първо щракнете върху иконата „Tag On“ и след това изберете иконата „Tag on laundry stats“. Приложението е готово за използване след затваряне на изскачащия прозорец.
  2. Активирайте функцията NFC. На екрана на телефона ще се появи бял кръг в областта на приблизителното местоположение на антената (тя се намира на гърба на смартфона).
  3. Подравнете NFC антената с логото на Tag On на пералната машина. Поставете телефона със задния панел и възможно най-близо до маркировката на контролния панел.
  4. Ако връзката е правилна и успешна, на екрана ще се появи „интелигентен асистент“, който ще предложи да използвате функциите, предоставени от програмата.Настройки Етикет включен

Първото нещо, което програмата ще докладва, е информация за състоянието на резервоара. Това може да е предложение за почистване или съобщение за това през колко цикъла на пране се препоръчва да преминете. Програмата предлага почистване на всеки 30 цикъла на работа на машината, за да се избегне натрупването на патогенни бактерии и мухъл във вътрешните части на оборудването.

Иконата „дневник на прането“ ще ви разкаже за характеристиките на последните десет цикъла на пране: режим, температура, продължителност. Програмата също ще посочи най-често използвания режим и ще предостави подробна информация за последния. Ако желае, собственикът може да стартира един от тези режими, като просто натисне пръста си върху иконата „Изпълни цикъл отново“ на екрана на телефона, като постави смартфона върху контролния панел.

Ако функционалността на телефона го позволява, приложението ще предложи да изтеглите допълнително разширение „LG Smart ThinQ“, което ви позволява да инсталирате нови програми за пране, които не са били налични в оборудването по време на пускането му и са добавени от производителя по-късно .

Местоположение и предаване на данни чрез Tag on

Комуникацията между смартфона и пералнята се осъществява чрез NFC – безжична технология за предаване на данни. Ако трябва да диагностицирате вашата пералня, да извършите дребни ремонти и да контролирате нейните режими, трябва да имате приложението Tag On на телефона си.

Работи се лесно, просто изберете желаната функция. Така че, за диагностика изберете иконата LG Smart Diagnosis, за да контролирате най-популярния режим на пране - LG Smart Laundry & DW App (раздел „Моята програма“) и т.н.трансфер на данни чрез Tag on

За да прехвърлите данни, трябва:

  • прикрепете смартфона със задния капак към контролния панел на пералната машина възможно най-близо до иконата на LG;
  • ако няма незабавна връзка, бавно преместете телефона от една страна на друга, за да потърсите връзки на устройството;
  • След като установите връзка, изберете желаната функция в приложението.

Важно е да запомните това NFC е способен да предава данни само на къси разстояния и в някои случаи ще трябва не просто да донесете телефона до домакинския уред, но и да го прикрепите към предния панел в точката, посочена от производителя. Дебелите корици за джаджи, особено тези, украсени с метални вложки или стикери, съдържащи метал, могат да нарушат връзката. За да получите пълна информация за функционалните характеристики на системата Tag On, отидете в секцията „LG Smart Laundry&DW App“ в самото приложение.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня