Как да включите режима „Супер изплакване“ в пералня LG

активирайте супер изплакванеАвтоматичните перални машини LG имат режим "Супер изплакване". Това е много полезна функция, с която можете напълно да премахнете остатъците от перилен препарат от тъканите. Някои потребители не знаят как да активират опцията, така че я пренебрегват. Включването на режим Супер изплакване е много лесно. Нека да разберем как да активираме функцията. Ще ви кажем какви други програми за пране се намират в автоматичните машини на LG.

Опции за активиране на този режим

Опцията „Супер изплакване“ е свързана с основното пране. За да активирате добавката, трябва да натиснете съответния клавиш на контролния панел. При повечето перални машини LG функцията се стартира, както следва:

 • свържете автоматичната машина към захранването;
 • натиснете бутона за мрежа;
 • използвайте програматора, за да изберете желания режим на пране;
 • намерете бутона на контролния панел близо до надписа: „Супер изплакване“, натиснете бутона;
 • започнете цикъла.

Опцията Супер изплакване не е съвместима с всички режими на перална машина на LG.

Например, не можете да активирате „Супер изплакване“, когато стартирате бързо, деликатно и ръчно пране, както и алгоритмите „Завивки“, „Обемни предмети“, „Вълна“. Функцията е съвместима с други програми на перални LG.активиране на режим Супер изплакване

Пералните със сензорен екран няма да имат този надпис. Контролният панел на такива машини е осеян с интерактивни икони. Символът на зачеркната тениска със знак „+“ показва опцията „Супер изплакване“. Когато щракнете върху снимката, функцията се активира.

Кратки описания на програмите LG CM

Пералните машини на LG имат много различни режими на пране в паметта си.Поради това потребителят може лесно да избере програма за обработка на всяка тъкан. Описание на основните алгоритми и допълнителни функции е в инструкциите за оборудването.

Преди да използвате вашата пералня LG за първи път, не забравяйте да прегледате ръководството за потребителя.

След като разберете настройките на всички режими, можете да се възползвате максимално от потенциала на LG SMA. Ще ви кажем какво е особеното на отделните алгоритми и колко време трае определена програма.

 • Памук. Алгоритъмът, който потребителите изпълняват по-често от останалите. Идеален за грижа за памук и други естествени тъкани. Можете да изберете температурата на пране – 40°C, 60°C или 90°C. При максимална топлина машината работи около два часа. Центрофугирането става при най-високи скорости, скоростта на въртене на барабана може да се променя.
 • Синтетика. Предназначен за обработка на синтетични и смесени продукти. Водата се довежда до 40°C, измиването отнема около час. Температурата може да се увеличи до 60 градуса.
 • интензивен. Алгоритъм за пране на предмети със средно или силно замърсяване. Подходящ за много видове тъкани - памук, синтетика, смесени тъкани. Цикълът е с продължителност 60 минути. Водата в барабана се затопля до 60°C.
 • Бебешки дрехи. Основната характеристика на тази програма е няколко цикъла на изплакване. Благодарение на това препаратът се отстранява напълно от влакната на тъканта. Продължителността на алгоритъма е приблизително два часа и половина. Можете да изберете температура на пране – 60°C или 90°C.избор на програма на LG машина
 • Хипоалергичен. Режим, създаден специално за хора с деликатна кожа, както и хора, склонни към алергии. Водата се загрява до 60 градуса, предметите в барабана се изплакват няколко пъти. Алгоритъмът работи около два часа.
 • Бързо 30. Алгоритъм за леко замърсено пране.Цикълът отнема от 30 до 40 минути (това зависи от зададената температура на пране и интензивността на центрофугиране). Важно е при стартиране на тази програма барабанът да може да се зарежда не повече от половината. Този режим се счита за най-икономичен - осигурява минимална консумация на вода и киловати.
 • Нощно измиване. Това е най-тихият алгоритъм на пералните машини LG, оптимален за работа вечер. Барабанът се движи плавно и прането се изцежда при ниски скорости. Цикълът е с продължителност 45 минути. Необходимо е половин натоварване. Програмата е подходяща само за не много мръсни неща.
 • Cotton Fast. Подходящ за ежедневно пране. Водата се загрява до 60°C, цикълът продължава 90 минути. Програмата е оптимална за леко до средно замърсено памучно пране.
 • Деликатно пране. Програмата, необходима за грижа за „претенциозни“ тъкани. В този режим можете да перете изделия от вискоза, коприна, сатен и дантела. Цикълът продължава не повече от час в загрята до 40 градуса вода. Минимална скорост на центрофугиране.
 • Вълна. Създаден алгоритъм за грижа за вълнени изделия и артикули от акрил. В програмата няма въртене, не може да се свърже допълнително. Това се прави, за да се предотврати деформация на бельото. Прането се извършва в хладка вода и отнема около 60 минути.Настройка на моята програма в пералня LG
 • Спортни дрехи. Специална програма за пране на мембранни тъкани. Водата в барабана се нагрява до 60°C. Цикълът продължава около час. Скоростта на въртене е средна.
 • Завивка празна. Опцията е предназначена за грижа за подплатени връхни дрехи, както и за възглавници, одеяла и други аксесоари за сън. Температура на пране 40°C. Поради ниската степен е възможно да се запазят свойствата на вътрешния пълнител на продуктите.Продължителността на програмата е около час и половина.
 • Тъмни тъкани. Програма, подходяща за пране на цветно пране. Водата се довежда до 30-40 ° C - това е необходимо, за да се запази яркостта на нещата. Скоростта на центрофугиране може да се регулира.

Софтуерното „пълнеж“ на пералните машини LG е доста разнообразно. След като разбере характеристиките на всеки режим, потребителят ще може да осигури най-висококачествена грижа за нещата. Ето защо е толкова важно да проучите инструкциите за машината, преди да използвате устройството.

Много перални машини Elgie имат функцията „Моята програма“. Потребителят има възможност да запише собствените си настройки на цикъла в паметта на машината: степен на вода, брой етапи на изплакване, скорост на центрофугиране. Продължителността на алгоритъма ще бъде индивидуална.

Някои модели на LG имат опция за пране на пара. Функцията може да бъде свързана към основната програма за пране или да се използва отделно. Тази добавка гарантира премахването на до 99% от бактериите и алергените от тъканните влакна.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня