Пране без центрофуга в пералня

Пране без центрофуга в пералняПрепоръчително е някои артикули да се перат без центрофуга в пералня - това е указано на етикет от производителя. Освен това избягването на интензивно въртене на барабана ще спести двигателя и вала, ще спести време и ще избегне смачканото пране. Как да деактивирам опцията на Samsung, LG, Bosch, Indesit и на машини на други марки? Универсална инструкция стъпка по стъпка ще ви помогне.

Премахване на цикъла на центрофугиране на корейски машини

Деактивирането на цикъла на центрофугиране на корейските перални машини Samsung и LG е доста просто. Особено, ако първо проучите съответния параграф от фабричните инструкции - ще има конкретни инструкции и алгоритми. Ако ръководството за потребителя е изгубено или твърде далеч, можете да го разберете от опит. Първо намираме бутона „Завъртане“, маркиран със спираловидна икона, след което продължете по следния начин:

 • подгответе машината за пране (сортирайте прането, заредете барабана, затворете люка, добавете препарат към дозатора);
 • изберете подходяща програма;
 • чрез натискане на бутона „Центрофуга“ регулираме скоростта на центрофугиране;премахване на цикъла на центрофугиране на корейска машина LG
 • ние контролираме промяната на оборотите през дисплея (зачеркнатата спираловидна икона, която се появява, ще покаже, че цикълът на центрофугиране е изключен);
 • започваме цикъла.

Струва си да се има предвид, че не всички режими на корейските машини позволяват напълно да се изключи цикълът на центрофугиране. Понякога интензивността на въртене на барабана е зададена само на минимум 400-600 оборота. Тогава ще трябва да се примирите с ограничението или да изберете друга програма без въртене. Основното е, че във втория случай не забравяйте за други параметри на цикъла - температура и продължителност на нагряване, за да не развалите прането, което се измива.

Деактивиране на въртенето на друго оборудване

Цикълът на центрофугиране е деактивиран не само на корейските перални машини. Можете да регулирате въртенето на барабана на оборудване от почти всяка марка. Обикновено възможността за регулиране на скоростта включва отказ от тях. Понякога тази функция е достъпна само в някои програми - всичко зависи от производителя и модела. Процедурата за изключване на цикъла на центрофугиране зависи от марката на пералната машина.

 • Индезит. За да спрете въртенето на барабана, просто завъртете копчето за контрол на скоростта на позиция „Без центрофуга“. При някои модели позицията е обозначена със зачеркната спирала.изключете въртенето на Indesit
 • Беко. Има две възможности за регулиране на скоростта: завъртане на копчето в позиция „Без центрофуга“ или намаляване на скоростта с бутона „центрофуга“ до нула.как да премахнете въртенето на Beko
 • Ханза. След като активирате желаната програма, трябва да обърнете внимание на бутона „Скорост на центрофуга“. Натиска се няколко пъти, докато на дисплея на пералнята се появи “Off”.
 • Bosch. Ако моделът е оборудван с дисплей, тогава бутонът, маркиран със спираловидна икона, се натиска, докато на екрана се появи „OFF“. На други машини трябва да изберете ключа с изображението на леген.
 • Siemens. Опцията за въртене се изключва с бутона, отговорен за промяна на скоростта. Просто го натиснете няколко пъти, след което иконата „Без въртене“ или изображението на зачеркната спирала ще светне.
 • бонбони. Моделите на тази марка имат бутон “Spin” или “Spin Speed”. За да регулирате въртенето на барабана, трябва да натиснете клавиша няколко пъти, като откажете да „изсъхнете“.

Лесно е да разберете съществуващата си пералня – просто погледнете фабричните инструкции или внимателно проучете таблото. Схемата за управление на завъртането е стандартна, независимо от марката, както и иконите, използвани за криптиране на програми. Струва си да се има предвид, че при някои модели липсата на окончателно завъртане на барабана е равносилно на накисване. По-добре е предварително да знаете нюансите на функцията „без въртене“, така че цикълът да не носи изненади.

Как това ще помогне на собственика?

Неслучайно производителите са предоставили на пералните машини възможност за изключване на центрофугата. Тази опция помага на потребителите да подобрят качеството на пране, да удължат живота на машината и да спестят време и пари. По-подробно, списъкът с „предимства“ при отказ от високи скорости е следният.

 • Деликатно пране. Деактивирането на цикъла на центрофугиране ви позволява да перете в пералня тъкани, които не могат да издържат на интензивно триене и усукване - коприна, вълна, вискоза, кожа, мембрана, дантела и органза. Също така гладкото въртене на барабана се запазва от декор, копчета и кристали.ще помогне за по-нежно пране на тъканите
 • Нежна работа на механизмите. При високи обороти пералнята се износва - двигателят прегрява, натоварването на задвижването и вала се увеличава, лагерите се износват и има опасност от дисбаланс. Ако въртенето е минимално, експлоатационният живот на машината се удължава.
 • Бързо измиване. Пералната машина прекарва около 15 минути на етапа на центрофугиране. Без него продължителността на цикъла е значително намалена.
 • Ниско ниво на шум. Плавно въртящият се барабан практически не издава звук, което ви позволява да перете през нощта.

Деактивирането на цикъла на центрофугиране е полезна функция както за самата машина, така и за потребителя. Просто трябва да намалите скоростта правилно, според заводските инструкции.

   

1 читателски коментар

 1. Граватар Людмила Людмила:

  Би било интересно да знаете конкретни модели, които позволяват изключването на центрофугата на всички етапи на пране, а не само на последния.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня