Преглед на перални машини Xiaomi

Преглед на перални машини XiaomiСред пералните машини Xiaomi се появи новодошъл - подобрената пералня MiJia с натоварване до 10 кг и вградено сушене на прането. Но производителите решиха да изненадат потребителите не само с гъвкавост и висока мощност, но и с атрактивна цена. Цената му е само $330, което е 2,5 пъти по-евтино от машини с подобни технически параметри на други известни марки. Защо пералните машини Xiaomi струват по-малко и с какви други предимства могат да се похвалят, ще опишем подробно по-долу.

Какво е машина Xiaomi?

Ниската цена винаги буди подозрение, затова ви препоръчваме да разгледате по-отблизо пералня Xiaomi MiJia 10 кг, преди да купите. На пръв поглед тази машина изглежда като обикновена пералня, но ако се вгледате по-отблизо, веднага можете да забележите едно от очевидните предимства - компактността. Въпреки увеличения товарен обем, неговите размери са 598 × 650 × 850 mm, което е значително по-малко от подобни модели от марки на трети страни. Теглото на устройството също се различава, макар и не към по-добро, тъй като посочените 71 кг няма да бъдат лесни за преместване, ако е необходимо.

За сравнение, предишните перални машини Xiaomi имаха капацитет до 4 кг и не бяха оборудвани с функция за сушене, така че те тежаха само 34 кг.

Xiaomi може лесно да изпере планина от пране Но собствениците на новата машина ще бъдат доволни от дизайна. Машината се произвежда в класически бял цвят, но „акцентът“ ще бъде предната врата на люка и арматурното табло, направени в черно. Хармонично се вписва и големият сензорен дисплей, оборудван с бели светодиоди. Силата на екрана, защитен от дебело стъкло, също се отбелязва отделно.

Допълнителен преглед няма да разкрие никакви особености.Бутоните и клавишите изглеждат стандартни и осигуряват ясна работа, контейнерът за прах също е разположен на обичайното място. На задния панел има конектори за свързване към комуникации, а пералната машина Xiaomi MiJia стои на четири черни крака. Единственото изненадващо нещо е люкът, увеличен до 48 см в диаметър, който заема внушителна част от предната стена.

Функционалност

Сега да преминем към функционалността на новата пералня Xiaomi. Една от основните опции е увеличеният капацитет, който ви позволява да перете до 10 кг пране в един цикъл. Но няма нужда да се страхувате, че трябва да „спасявате“ мръсни неща, докато достигнете желаното тегло, тъй като е възможно половин товар. Освен това интелигентната система е способна автоматично да се „настройва“ към количеството натоварени дрехи и да постигне оптимално ниво на водата. Това значително спестява консумация на вода.

Машината има режим на сушене и гладенеИзобилието от налични режими също е приятно. Новият Xiaomi има 21 от тях, включително експресно пране, деликатно пране, ежедневно пране, икономично пране и много други. Ако желаете, можете да активирате отложен старт или да промените времето на цикъла с помощта на таймер. Има и звуков съпровод, благодарение на който машината съобщава края на програмата с мелодичен сигнал. Експлоатационните характеристики на модела също са впечатляващи.

 1. Номиналната мощност на пералнята е 1800 W.
 2. Номиналната мощност на сушилнята е 1200 W.
 3. Скорост на центрофуга – до 1400 оборота в минута (с възможност за промяна на интензивността и времето).
 4. Ниво на шум – 62-72 dB.
 5. Клас на енергопотребление – А+.
 6. Пълна защита срещу течове.

Машината е оборудвана с модерен безчетков двигател Nidec с променлива честота BLDC, който се е доказал като надежден, стабилен и издръжлив двигател.

Що се отнася до сушенето, в този режим наведнъж се зареждат не повече от 6 кг сухо пране. В допълнение към бързото и висококачествено сушене, машината ще даде на домакинята и „гладене“, тъй като специалната технология за гладене на нещата не е по-лоша от ютията.

Възможността за дистанционно управление ще улесни управлението на пералнята и сушилнята. Достатъчно е да изтеглите съответното приложение на вашия смартфон, за да започнете пране или сушене, да настроите програма, да наблюдавате процеса или да диагностицирате системни проблеми.

Основни предимства на технологията

Нашият преглед ясно показа силните страни на новите перални машини от Xiaomi. Това включва впечатляващ капацитет от 10 кг, възможност за сушене на неща след пране, изобилие от различни програми, както и мощен двигател, безшумност и стабилност дори при максимално ускорение на барабана. Списъкът с „плюсовете“ се допълва от естетичен външен вид, дистанционно управление и отлични технически параметри.

Надеждността на машината се потвърждава от самите производители, като й дават 10 години гаранция. Такъв дълъг гаранционен срок се обяснява с безпроблемната работа на устройството в продължение на няколко години, което е доказано от многобройни тестове. И така, пералнята е предназначена за:

 • 3750 часа пране;
 • 3750 часа сушене;
 • 20 000 пъти отваряне и затваряне на вратата на люка;
 • 20 000 цикъла за въртене на барабана.

Специални опции също са предназначени да осигурят допълнителна защита. Например автоматичен контрол на пренапреженията на захранването и изглаждане на дисбалансите на барабана по време на центрофугиране. Реакцията при неизправности в системата също е добре организирана - контролният модул незабавно сигнализира за проблем, спира работата и показва код за грешка.

Припомняме ви, че цената на Xiaomi MiJia Washing Machine 10 е само $330.Невъзможно е да се намери агрегат, подобен по мощност и характеристики за тази сума. Особено като вземете предвид, че първите купувачи могат да поръчат нов Xiaomi само за $291.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня