Перални Kaiser

Перални KaiserИзминаха повече от 15 години, откакто домакинските уреди на марката Kaiser се появиха на руския пазар. И през това време потребителите са формирали много противоречиво мнение относно тази технология и в частност за пералните машини. „Кайзер - немско качество“ се казва в рекламата, но да видим дали наистина е немско.

Производител Kaiser

Марката Kaiser принадлежи на немската компания OLAN-Haushaltsgerate. В самата Германия обаче не знаят нищо за такава технология. В англоезичния интернет също няма подробна информация за тази компания. И това предполага, че Kaiser е маркетингов ход на руски производители на оборудване, които са регистрирали марката в чужбина, за да популяризират марката поради добре известното качество на европейските стоки и да повишат цената на продукта за това.

Според някои източници основателят на марката Kaiser е Павел Логинов. Заводът за производство на оборудване се намира в Полша, а юридическият адрес е регистриран в Германия. Но това не означава, че пералните машини са толкова надеждни. Също така трябва да се отбележи, че производството е фокусирано основно не върху европейските потребители, а върху потребителите от Русия и ОНД. Сигурно защото „нашият” може да си „гушне” каквото си поиска.

Заключение! Пералните Kaiser не са с немски произход; те са руски или полски сглобени стоки.

Преглед на модела

Сред характеристиките на пералните машини Kaiser заслужава да се отбележи системата за рециркулация, която намалява консумацията на перилни препарати с 20%. Машините също така използват висококачествен, некорозиращ метал за производството на динамични компоненти. Друга особеност е степента на отваряне на люка на барабана, която е 1800, което прави зареждането на пране много удобно. Нека да разгледаме някои от най-успешните модели перални машини на Kaiser.

Kaiser WT 36312 – пране машина с функция за сушене, предназначена за пране на 8 кг пране и сушене на 3 кг. Машината е пълноразмерна с електронно управление. В допълнение към основните програми има специални, например против намачкване и директно впръскване. Машината използва биоензимна фаза, която насърчава бързото разтваряне на праха. Недостатъците включват капризна електроника и неудобни бутони на контролния панел. За такъв модел ще трябва да платите само около 40 хиляди рубли.

Kaiser WT 36312

Kaiser W 36212 - тази пералня е подобна на предишната, също предназначена за 8 кг пране. Разликата му е в липсата на функция за сушене. Какво го прави струва 3 хиляди рубли. по-евтино. Като цяло наборът от програми е същият. По отношение на функционалността е добър вариант за голямо семейство.

Kaiser W 36212

Kaiser W 34210 NTL е пералня с горно зареждане с възможност за пране до 5 кг пране и скорост на центрофуга до 1200 об./мин. Има 13 програми за пране, включително пране на деликатни тъкани. Има и вградена система за автоматично претегляне на прането и частична защита срещу течове. Можете да закупите такава машина, оборудвана с всичко необходимо, за 30 хиляди рубли.

Kaiser W 34210 NTL

За ваша информация! В руските онлайн магазини има много малко оферти за перални машини от тази марка, може би това не е случайно, направете си изводи.

Ревюта на машини Kaiser

Олег, 30 години, Воронеж

Използвах Kaiser W 34110 3 години, след което машината се повреди. Поискаха 80$ за ремонт, което ме накара да се замисля за закупуване на нова пералня. Изводът е, че качеството не отговаря на обявеното, поредната измама. От "германците" се очаква повече от три години работа.

SanSanych, 38 години, Тамбов

Kaiser е пълен боклук, не е немско качество. Използвам машината Kaiser W34208NTL само от 7 месеца и вече си мечтая да се отърва от нея. Успях да го купя, не пере памучни дрехи, режимът на пране е 950C не работи електрониката периодично се сблъсква, трябва често да изключвате машината и след това да я включвате отново. Искам да го сменя това чудо с LG или Electrolux. Хора, не си купувайте такова оборудване, Кайзер само звучи сериозно, всъщност е пълна глупост.

Олга, 26 години, Москва

Съпругът ми ми направи подарък миналата година. Машина Kaiser W4610TL. Отлична немска единица, това не е някакъв „корейски“, измива нещата наведнъж. Разбира се, не използвам всички режими на пране; Използвам бързо пране, бърз памук и още няколко или три режима. Изпира и избелва добре бельо и бели детски дрехи. Добре е за пране на пухени якета и пастели; изстисква се невероятно добре. Препоръчвам тази страхотна пералня на всички.

Елена Сергеевна, на 40 години. Санкт Петербург

Искам да дам съвет на хората, които искат да си купят пералня Kaiser W36310. Не искам да се карам на никого, но емоциите са непосилни. В нашия случай това са пари на вятъра. Купихме машина за нова къща, случи се така, че стоеше без работа известно време, след това извикаха техник, той ни я закачи и я пусна да работи. Първите 2 месеца прах нормално, само че имаше много неразтворен прах в тавата, после мина и мина. Нагревателният елемент се счупи и след това машината спря да се включва напълно. Не знаем какво да правим с нея сега. Не препоръчвам този модел на никого.

И така, пералните машини Kaiser имат смесени отзиви сред потребителите; някои смятат машините за твърде скъпи и ненадеждни, докато други, напротив, са доволни от качеството на измиването. Но самият производител крие много, така че зависи от вашия късмет. Моделите са различни, както и качеството на компонентите. Успех с избора!

   

10 читателски коментара

 1. Граватар Анонимен Анонимен:

  Използвам Kaiser 36212 SMA вече 4 години. Много доволен.

  • Граватар Алексей Алексей:

   Използвам Kaiser W 44110 G от 6 години. Всичко работи, няма проблеми. Измива идеално.

 2. Gravatar на Alexillar Алексилар:

  Машината Kaiser W42.08 наскоро се развали и работи като танк 12 години. Механиката е отлична, резервоарът и барабанът са изцяло изработени от неръждаема стомана, коланът не се изплъзва, лагерите са нормални, „мозъците“ са отказали. Стоях със свален капак под плота в кухнята, нямаше проблеми с него. Жалко.

 3. Граватар Алина Алина:

  Моят е на 20 години и още работи, не чете някои програми и това е. Аз съм победител!

 4. Граватар Михаил Майкъл:

  Kaiser W 59.08Te. 15 години. Поправимо. Смених нагревателя. Свалих и почистих байпасния клапан, смених четките с електрически. двигател, лагерът на барабана започна да скърца. Вече не правят такива неща!

 5. Граватар Олеся Олеся:

  Помощ с инструкции. Не мога да разбера прането. И пак не източва напълно водата. Завъртането не работи. Не миене, а някакъв ужас

 6. Граватар Алекс Алекс:

  Машина Kaiser W6T 106, не само барабана, но и резервоара е от неръждавейка! Работих 18 години и точно сега трябваше да сменя дренажната помпа, ще сменя четките на двигателя: общата цена е 10 долара. Сега правят ли такива перални? Съмнявам се.

 7. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  kaiser w45.08tl10 – рязан всеки ден в продължение на 22 години. През това време ключалката на капака се счупи. Изхвърли го. Продължава да работи. Сега започна да подскача, амортисьорите на резервоара бяха запушени. И е удивително колко дълго издържаха. Мисля да го сменя и да продължава.Не познавам някой да има пералня с такъв пробег. Сега казват, че гонят глупостите.

 8. Граватар Вася Вася:

  Купих пералня Kaiser през 1998 г. Документите бяха на различни езици, включително руски. Пише произведено в Германия, Берлин. 1000 об/мин, 4,5 кг. Все още работи. Единственият недостатък е, че когато товарите тежки неща, трябва да седнете на машината, когато започне да изцежда. Иначе много вибрира. Но не съм го завинтил за пода, може би затова.

  • Граватар Олга Олга:

   Проверете амортисьорите

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня