Перални Атлант

перални АтлантРуските потребители възприемат пералнята Atlant като домашен продукт. Ето защо много хора се доверяват на тази марка, с готовност купуват продукти, произведени от едноименната компания. Въпреки че компанията Атлант никога не е имала нищо общо с Русия, тя е наследила много характеристики, характерни за руските продукти.

Какъв е произходът на марката, какво е хубавото на пералните машини с марка Atlant, какви са техническите им характеристики и как потребителите реагират на тях? Нека поговорим за това в рамките на статията.

Произход на марката

Историята на известната марка Atlant, както и едноименното предприятие, започва с изграждането на първия специализиран завод за производство на хладилници в Беларуската ССР. Заводът не е построен от нулата, а на базата на по-рано създадено предприятие за производство на газови печки. Те започват да строят през 1959 г., завършват го в началото на 60-те години, а след това започва производството на първите модели хладилници Minsk 1 и 2 с ускорени темпове. С тези хладилници заводът стъпва на европейския пазар през 1970г.

завод АтлантТака работи и се развива заводът, произвеждащ висококачествени хладилници и фризери до разпадането на Съветския съюз. С образуването на независимата държава на Република Беларус на базата на завода е създадено акционерно дружество Атлант, което не само успя да оцелее на пазара, но започна да работи успешно, въвеждайки нови разработки. По-специално се появиха хладилници, които отговарят на всички европейски екологични стандарти, тъй като вече не използват фреон като хладилен агент.

Стартира и производството на хладилници със стъклени врати, двукомпресорни агрегати и хладилници с електронен блок за управление.

През 2003 г. на базата на акционерно дружество Атлант е построен допълнителен завод за производство на автоматични перални машини., която работи успешно и предлага най-богатата гама от продуктите си и до днес.

Описание на моделите

Сега нека разгледаме конкретни модели перални машини Atlant, произведени в Република Беларус, техните характеристики, характеристики, както и предимства и недостатъци.

Атлант SMA-45U104. Фронтална автоматична пералня с капацитет на зареждане 4,5 кг и електронен блок за управление. Този модел е особено забележителен със своя люк, който може да се отваря на 180 градуса.0, което може да бъде много полезно в тесните пространства на апартаментите на Хрушчов.

Машината пере и центрофугира дрехите добре благодарение на скоростта на въртене на барабана, която достига 1000 оборота в минута. Дизайнът на машината не може да се нарече изтънчен, но в същото време е прост и универсален, което ви позволява да поставите „пералнята“ във всеки интериор. Има дисплей. Atlant SMA-45U104 е доста енергийно ефективен и има ниска консумация на вода. Има до 15 програми за пране, има всичко необходимо, за да се грижите за вашето пране. Гамата от допълнителни функции също е доста значителна:

 • непълно натоварване;
 • забавяне на стартирането на програмата за пране;
 • бельо без гънки;
 • вторично изплакване;
 • въртенето е деактивирано;
 • индикация и звуково известяване за края на прането.

Ситуацията с безопасността е малко по-лоша от тази на конкурентите, но е налице необходимият минимум под формата на защита от дисбаланс и деца, което в повечето случаи е необходимо. Размери на машината: 85х59,6х40 см. Средна цена: 160 USD.

АТЛАНТ SMA-45U104

За ваша информация! Конкурентите имат перални от този клас и има много от тях, но просто не можете да ги купите за тези пари.

Atlant SMA50U82. Добра автоматична пералня от икономична класа с електронен блок за управление и удобен широк люк за зареждане. Ефективността на този модел веднага е поразителна, защото консумира само 45 литра вода на пране, докато въртенето оставя много да се желае, очевидно поради скоростта на въртене на барабана, която е ограничена до 800 об / мин. Натоварването на барабана достига 5 кг, което обикновено е достатъчно за малко семейство. 10 програми за пране, което ви позволява да диференцирате подхода си към грижата за прането.

Допълнителните функции също са приятни и има много от тях; комплектът е достоен за автоматични перални машини в средната ценова категория:

 • непълно натоварване;
 • забавяне на стартирането на програмата за пране;
 • бельо без гънки;
 • вторично изплакване;
 • въртенето е деактивирано;
 • индикация и звуково известяване за края на прането.

Освен това може да се отбележи ниското ниво на шум, машината е наистина тиха и това е доста голям плюс. Размери на машината 85х60х40 см. Средна цена 220 USD.

Пералня Атлант

Пералня Atlant SMA-60S87000. Друга беларуска автоматична хоризонтална пералня с прост и лаконичен дизайн. Трудно е да наречем дизайна на пералните машини Atlant грозен, защото не е. Може би в някои отношения губи от чуждестранните марки, но печели с гъвкавостта си.

Този модел е оборудван с вместителен 6-килограмов барабан, който може да върти дрехи със скорост от 800 оборота в минута. Това не е достатъчно, така че прането остава доста влажно, когато излезе.

Умерен воден поток (50 л), цифров дисплей, 8 най-необходими програми за пране и добър набор от допълнителни функциикоето може да бъде много полезно:

 • интелигентно измиване;
 • забавяне на стартирането на програмата за пране;
 • бельо без гънки;
 • въртенето е деактивирано;
 • индикация и звуково известяване за края на прането.

Този модел е доста тих, което ще зарадва вас и вашите съседи. Размери 85х60х51. Средна цена 200 USD

Пералня Атлант

Как потребителите реагират на качеството на пералните машини?

Анна на 27 години, Москва

Машина Atlant SMA-45U104, срок на експлоатация 11 месеца. Купих тази пералня на разпродажба за стотинки, струваше ми 8900 рубли.Мислех, че съм купил потребителски стоки за тези пари и няма да стане. Но нищо подобно Работи отлично, пере, изплаква, центрофугира без забележки. Малко шумен, но няма недостатъци. Оценката е солидна 5.

Марина 31 години Уляновск

Atlant SMA-60S87000, срок на ползване 6 месеца. Това, което ми хареса най-много в тази машина, беше цената; Исках да си купя LG, но в крайна сметка спестих пари и по принцип не съжалявах. Машината работи добре, не изстисква много добре, но ще работи, поносимо е. Контролите са изключително удобни, въпреки че вибрациите по време на цикъла на центрофугиране очевидно са объркани. Рейтинг 4.

Сергей 34 години, Самараатлант

Atlant SMA50U82, срок на ползване 4 месеца. Получих парите, когато мениджърът ме убеди да купя това „беларуско чудо“ за три копейки. Но като цяло вината е негова, „скъперникът плаща два пъти“. Пишеща машина не загрява водата, а нагревателният елемент е напълно работещ. Сервизните техници казват, че нещо се е случило с електронния модул, трябва да се тества. Не знам дали ще си върна машината, но прането се натрупва. Колата не ми хареса, оценка 2.

Евгений 30 години, Толиати

Atlant SMA-45U104, срок на експлоатация 3 години. Не знаех, че това може да се случи, мислех да си купя евтин беларуски автомат, щеше да работи известно време, след това щях да го сменя, но „ореше без дъх“ от 3 години и нищо .Добре щеше да оре още 3г. Много съм доволен от модела, оценка 5.

В заключение отбелязваме, че пералните машини от Atlant се различават от своите конкуренти с доста добро качество. Разбира се, тези перални машини не могат да се конкурират с популярни немски или италиански марки, но те имат друг коз - съотношението на техническо качество и ниска цена и няма с какво да покриете тази карта!

   

5 читателски коментара

 1. Граватар Николай Николай:

  Измих го 2 часа, мозъкът ми излетя.

 2. Граватар Саратов Саратов:

  Свекърва ми има тази машина от повече от 4-5 години, не помня точно, но работи не по-зле от нашия Samsung. И освен това тя е наистина тиха.

 3. Граватар Иля Иля:

  Мия го 3 години и се повреди гуменото уплътнение на вратата. И не знаем какво да правим. Тъй като няма резервни части, те не се изпращат в Казахстан.

 4. Gravatar Love любов:

  Имам машината от 10 години. Сега пантата на вратата е счупена. Не можем да купим. Изчерпано количество. Къде мога да го взема?

  • Граватар Александър Александър:

   Дайте го на заварчика чичо Вася и той ще направи всичко, заварете този контур за вас!

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня