Перални AEG

Перални AEGТези, които предпочитат да използват надеждно и доказано оборудване, преди всичко обръщат внимание на такива известни марки като Miele, Bosch, Electrolux, AEG. Решихме да посветим тази статия на един от тези производители, а именно немската компания AEG, която е на пазара повече от сто години и се занимава с производство не само на перални машини. Безспорното немско качество се проявява в предимствата на автоматичните машини от тази марка, но те имат и недостатъци, които ще бъдат обсъдени допълнително.

Предимства и недостатъци на пералните машини от тази марка

Пералните на марката AEG могат да бъдат причислени към средния и висок клас по цена. Цената за такива перални машини започва от 40 хиляди рубли. Премиалните перални машини струват 100 хиляди рубли. и още. Всички единици от тази марка се различават по вида на натоварването, размерите и други технически характеристики. Но те имат общи предимства, които са както следва:

 • качество на изработка и висока здравина на подвижните части;
 • високи технологии и стилен дизайн;
 • висококачествено измиване;
 • възможна изключително тиха работа;
 • минимални вибрации по време на предене;
 • функционалност на режими на пране, центрофугиране и при някои модели на сушене;
 • практични потребителски детайли: осветяване на резервоара, наличие на кабел за аварийно отваряне на барабана, пълна защита срещу течове и др.;
 • лекота на поддръжка.

Струва си да кажете няколко думи за резервоара на пералнята AEG. Фирмени разработчици AEG патентова резервоар от полимерна сплав, който превъзхожда по отношение на ефективността резервоар от неръждаема стомана. Такъв резервоар е по-лек, не отделя химикали, не е подложен на корозия, устойчив е на механични и температурни ефекти и има шумопоглъщащи свойства.

Перални AEGЩо се отнася до недостатъците, те също ги има.Те обаче не са толкова значими в сравнение с предимствата, но все пак ги изброяваме:

 • скъпи резервни части (те рядко се счупват, но непреодолима сила може да се случи с всяко оборудване);
 • висока цена и недостъпност за потребителите;
 • залепен резервоар в най-новите модели машини, което усложнява достъпа до лагери и уплътнения в случай на подмяна;
 • в някои модели полимерният резервоар беше заменен с пластмасов.

За ваша информация! Средният експлоатационен живот на немското оборудване AEG, обявен от производителя, е 10 години.

Всичко, което е сглобено от човешка ръка, рано или късно се разваля; Пералните AEG не могат да избегнат тази съдба. Най-податливите на повреда части са:

 • температурен сензор;
 • лагери;
 • дренажна помпа;
 • контролен модул (програматор).

Такива повреди се откриват в следните случаи:

 1. когато машината не загрява водата до зададената температура;
 2. когато чуете къртене и почукване в барабана на машината, когато я въртите на ръка;
 3. когато водата не се събира;
 4. когато отпадъчните води не са източени, пералнята замръзва.

Преглед на модела

Нека дадем примери за най-добрите перални машини от AEG според потребителите, за да можете да получите пълна картина на оборудването от този клас.

AEG L 87695 WD е пълноразмерна автоматична машина, способна да пере до 9 кг сухо пране и да изсушава до 6 кг. Консумацията на енергия, центрофугирането и прането са клас А, като машината може да ускори до 1600 оборота в минута. От 14-те програми за пране, програмите против намачкване, директно впръскване и пара заслужават внимание. Има интелигентно управление размита логика. А също и многостепенна защита срещу течове, включително поплавък, маркуч Aqua-Control и звуков сигнал (Aqua-Alarm).

Предимството на тази машина е почти безшумната й работа и възможността за отстраняване на трудни петна.

Сред недостатъците потребителите отбелязват сложни, интуитивни контроли. Цена от 70 хиляди рубли.

AEG L 87695 WD

AEG L 85470 SL е тясна пералня със зареждане до 6,5 кг и скорост на центрофугиране 1400. Тази машина има отлични характеристики и ниска цена в сравнение с други машини на AEG; цената му в различните магазини варира в диапазона от 44,5-50 хиляди. търкайте. Производителят е вградил в него всичко необходимо; 16 програми, в допълнение към основните, включват пране на дънки, пухени дрехи и програма за премахване на петна. Има и защита срещу течове. Сред недостатъците е твърде малка тавата за прах, както и липсата на режими на пране с продължителност от 45 до 60 минути; има само бързо измиване за 20 минути или 1,5 часа.

AEG L 85470 SL

AEG L 56106 TL е вертикална автоматична машина с електронно управление. Енергиен клас А++, максимално натоварване 6 кг. Сред режимите има и режим за пране на дънки, предотвратяване на бръчки и икономично пране. Вградена защита срещу течове. Отлична пералня, оборудвана с всичко необходимо на много разумна цена от 42 хиляди рубли.

AEG L 56106 TL

AEG L 61470 WDBI – пералня за вграждане със зареждане до 7 кг пране. В допълнение към стандартните режими на пране за различни видове тъкани, има режим на сушене за до 4 кг пране. Сред отбелязаните характеристики са енергоспестяващата програма и високото качество на пране, характерни за всички модели на AEG. За тази функционалност ще трябва да платите от 80 хиляди рубли.

 

AEG L 99695HWD е една от най-скъпите сред машините на AEG. Пълноразмерна пералня с възможност за пране до 9 кг пране и сушене на до 6 кг. Производителят е вградил всички нива на защита, 16 програми за пране, електронно управление с функция fuzzy logic. Цената на този модел е от 125 хиляди рубли.

AEG L 99695HWD

Малко история...

В заключение ще ви разкажем малко за историята на появата на марката AEG, ще разсеем всичките ви съмнения относно това кой е производителят и коя страна е мястото на сглобяване на оборудването на тази марка.

Произходът на AEG започва през 1883 г. в Берлин като компания, произвеждаща електрическо оборудване. От 1887 г. компанията носи официалното име AEG - Allgemeine Elektricitats-Gesellschaft. А през 1889 г. се появява логото на марката AEG. Първите електрически уреди, произведени под тази марка преди 1930 г. са: ютия, хладилник, прахосмукачка и сешоар.Завод AEG

През 1935 г. излиза първият модел домакински уреди за вграждане и това е хладилник от AEG.

Освен с домакински уреди, фирмата се занимава с производство на дизелови двигатели, парни турбини, електродвигатели, лампи, а по време на Втората световна война се включва в производството на военна техника. През 1958 г. компанията представя първата автоматична пералня Lavamat. И през 1964 г. се появи машина за сушене на дрехи. През 1986 г. се появява първата машина с намален разход на вода и прах.

От 1970 г. компанията AEG е в упадък, реорганизира предприятия и се слива с други компании. Така например през 1983 г. част от продукцията е продадена на френския концерн Brandt и през 1994 г. производството на перални машини е продадено на Electrolux, като запазва марката AEG.

Забележка! Съществуването на AEG окончателно е прекратено през 1996 г. Последната автоматична перална машина AEG в Германия е сглобена на 9 март 2007 г., а на 16 март заводът е затворен. Производството на перални е пренесено в Полша, Унгария и Италия.

От горното можем да направим само едно заключение, че страната на произход на съвременните перални AEG не е Германия. Но въпреки това качеството на пералните машини остава немско; новият собственик на тази световноизвестна марка успя да запази едно важно предимство на пералните машини - надеждността. През дългата история на AEG страната на сглобяване остава в сянка.

Така че, ако имате възможност да изберете пералня от скъпи, тогава автоматичните машини AEG заслужават внимание.Производителят упражнява надлежен контрол върху производството на това оборудване в съответствие с европейските стандарти. Разбира се, те имат своите недостатъци, но вечен двигател не съществува. Успех с избора!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня