Пералня в килера

Пералня в килераЗа собствениците на малки апартаменти въпросът за инсталирането на автоматична пералня се превръща в истински проблем. Опитват се да „напъхат” уреда в банята, да го прикрепят към ваната, да го монтират в коридора или да го вградят в кухненския модул. И често нито една от избраните опции не се превръща в успех. Ако в апартамента има малко мокро помещение, е допустимо да поставите пералнята в килера. Такова необичайно решение може да се окаже най-оптималното.

Трудности за преодоляване

Така че, ако размерът на килера ви позволява да поставите пералня, трябва да помислите за решаването на някои от проблемите, които ще възникнат при инсталирането на машината.

На първо място, говорим за свързване на комунални услуги. Често в килера няма дори електрически контакт, да не говорим за изхода за водопроводни и канализационни тръби. Ако централизираните комуникации минават твърде далеч от мокрото помещение и е много трудно да ги пренесете в килера, тази идея ще трябва да бъде изоставена.

На второ място, в малката стая няма вентилация, което е лошо за работата на автоматичната машина. Можете да организирате вентилация на стаята, но трябва да очаквате допълнителни разходи.

Трето, подовата настилка на килера често не е предназначена за инсталиране на перално оборудване. Ако стаята е с равен, бетонен под, имате късмет, ако дъските са ненадеждни или ПДЧ е огънато, ще трябва да помислите за укрепване на покритието.

Ако не се страхувате от описаните трудности, можете спокойно да започнете да изпълнявате идеята.По този начин пералнята ще се „скрие“ от любопитни очи, без да претрупва пространството на банята или кухнята.

Организация на вентилацията

Ако е лесно да свържете комуникациите към килера, тогава стаята граничи с банята или кухнята. Това оформление най-често се среща в апартаменти. Вентилацията може да се организира по два начина:

  • чрез монтиране на трансферна решетка във вратата. След това се пробива дупка в стената, граничеща с банята или кухнята, която също се покрива с решетка. Въздухът, влизащ в килера, ще излезе през втория отвор;
  • чрез монтиране на решетка във вратата и прекарване на въздуховод през стената, съседна на банята или кухнята.организиране на вентилация в килера

Първият метод е доста икономичен, но ако килерът мирише неприятно, по-добре е да го изоставите. Миризмата ще бъде пусната в кухнята или банята, което ще причини неудобство на членовете на семейството. Можете да опитате да елиминирате източника на „аромата“ и да организирате вентилацията по прост начин. Вариантът с въздуховод е по-труден за изпълнение, но е много по-удобен. Миризмите от килера ще бъдат незабавно освободени директно в мината

Освен това във въздуховодната система може да се монтира вентилатор, който ще подобри отвеждането на въздуха.

Укрепване на пода

Пералните машини вибрират по време на работа, а някои модели могат да „подскачат“ при висока скорост на центрофугиране, оказвайки огромен натиск върху подовата настилка.. За да поставите пералнята в килера, трябва добре да подготвите пода в стаята. Трябва да е твърдо и равномерно. Това ще осигури нормалното функциониране на машината и ще предпази оборудването от преждевременна повреда.

Най-лошото е, ако сервизното помещение има основа от дъски.Той скърца дори под тежестта на човек, така че не трябва да инсталирате пералня върху него. Алгоритъмът на действията при формирането на бетонна платформа на пода ще бъде както следва.

  • На първо място, точните размери на оборудването трябва да се прехвърлят върху подовата настилка. По периметъра на изчертания правоъгълник трябва да се добавят приблизително 10 cm, за да се предотврати разрушаването на платформата по време на работа на оборудването.
  • Внимателно откъснете дъските на основата.направа на пода и комуникации в килера
  • Поставете дървен кофраж около периметъра на бъдещия бетонен правоъгълник.
  • Поставете армировъчната мрежа за платформата, това ще й осигури допълнителна надеждност.
  • Напълнете подготвената площ с бетонов разтвор и я уплътнете добре.
  • Поставете греди по ръбовете на основата, за да предотвратите висенето на дъските във въздуха.

Сега трябва да изчакате разтворът да се втвърди напълно. След това трябва да върнете дъските на първоначалното им място, като ги закрепите здраво към новите греди. Надеждното подово покритие за пералнята е готово, остава само да инсталирате оборудването и да се насладите на комфорта на неговото използване.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня