Грешки 1E, 1C, E7 в пералня Samsung

грешка 1e в SamsungВашата пералня не иска да работи нормално и изписва грешка на дисплея, което означава, че нещо се е случило с нея. Код на грешка 1E (известен още като 1C и E7) ви предупреждава какво може да се е повредило във вашето оборудване. Ако имате инструкции под ръка, тогава можете да намерите описание на кода в него и ако няма такива инструкции, тогава нашата статия ще ви помогне да се справите с този проблем.

Какво означава този код?

На пералня Samsung грешка 1E може да се появи по всяко време, докато програмата работи, дори в началото на цикъла, дори в средата, особено когато се появи за първи път. Тази грешка е свързана с неправилна работа на сензора за ниво на водата, който експертите наричат ​​превключвател за налягане. Преди да се появи тази грешка, дренажната помпа е включена в машината, за да изпомпва вода.

Код 1E се появява на перални машини, произведени след 2007 г. При по-ранни модели този проблем е шифрован с E7 код.

Ако в рамките на няколко секунди сензорът за ниво на водата захранва контролния модул с неправилна честота, която надхвърля 15-30 MHz, след това в рамките на три минути водата се оттича от пералната машина и след това се появява тази грешка. На някои перални можете да видите код 1C, който е идентичен с кодове 1E и E7. И тук грешка E1 означава нещо съвсем различно, така че не бъркайте 1E и E1.

Не само пералните с интелигентно управление уведомяват за повреда от такова естество. На машини без дисплей светят следните сензори:

 • температурен датчик 600СЪС;
 • температурен датчик 400СЪС;
 • сензор за студена вода.

Всички останали индикатори започват да мигат едновременно.

причини

тръба на пресостатГрешка 1E или E7, според статистиката, най-често се появява, когато самият сензор за нивото на водата се повреди, но в някои случаи причината може да бъде:

 • огъване на тръбата за налягане и евентуално появата на дупка в тръбата, преминаваща от превключвателя за налягане към резервоара;
 • повреда на електронния модул, в този случай можете да опитате да изключите пералнята от мрежата за известно време, 10-15 минути. Ако имате късмет, „мозъците“ ще се рестартират и машината ще работи нормално;
 • неизправност в електрическата система, преминаваща от превключвателя за налягане към контролния модул, окисляване на контактите.

Отстраняване на неизправности

За да определите точно причината за тази грешка, трябва да отворите корпуса на пералната машина и, както се казва, да видите повредата със собствените си очи. Много по-лесно е да стигнете до превключвателя за налягане на пералня Samsung, отколкото до нагревателния елемент или контролния модул, така че нека го направим „без забавяне“.

 1. Изключете водата и откачете маркуча за подаване на вода на пералната машина.
 2. Изключете дренажния маркуч от канализационните тръбопроводи.
 3. Изключваме от захранването.
 4. Изваждаме контейнера за прах и го оставяме настрана, като в същото време можете да го изплакнете обилно.
 5. Изваждаме пералнята от нишата, в която е монтирана.
 6. Развиваме двата винта, които се намират на задната стена съответно в горния десен ъгъл на кутията и в горния ляв ъгъл на кутията.сензор за нивото на водата
 7. С лице към задната стена на пералнята, поставете двете длани върху горния капак, след това плъзнете този капак назад и след това го повдигнете.
 8. В горната част на тялото на машината (по-близо до задната стена) има превключвател за налягане, който е невъзможно да се обърка с друга част.

След като намерихме превключвателя за налягане, първото нещо, което правим, е да проверим тръбата за налягане за дупки и запушвания.Ако не можете да откриете нито едното, нито другото, вземете мултиметър и започнете да проверявате съпротивлението и контактите на сензора за ниво на водата. Няма да описваме подробно целия процес на проверка, тъй като вече го направихме като част от публикацията Проверка на пресостат за пералня - нивопревключвател.

Ако превключвателят за налягане все пак се окаже, че работи, не се отказвайте и продължете проверката. След сензора за нивото на водата е необходимо да проверите електрическите комуникации, които захранват тази част и да я свържете към контролния модул. Трябва да "звъните" на целия чип и всяко окабеляване поотделно. Ако окабеляването е наред, вероятно имаме сериозна неизправност в контролния модул.

клапан за наляганеНормалното взаимодействие с превключвателя за налягане може да бъде повлияно от изгорели писти на контролната платка, триаци и други полупроводникови елементи. Можете да опитате да ги позвъните сами и може би ще успеете да намерите дефектната част, но най-вероятно в този случай ще възникнат проблеми с намирането на проблема и отстраняването му.

Ние, от своя страна, винаги съветваме да делегирате повреди в електрониката на пералната машина на специалист, който компетентно, без допълнителни разходи, ще коригира повредата. Независимото отстраняване на такива неизправности може да доведе до пълен провал.модул за управление на omke, а това е съвсем друг разход.

В заключение ще отбележим, че един от най-лесните за ремонт модули на пералната машина, пресостатът, може да поднесе редица изненади. Така че, ако случайно срещнете грешка 1e в пералня на Samsung, бъдете изключително внимателни, но не бързайте в кутията, първо поне рестартирайте „домашния асистент“ няколко пъти. Успех с ремонта!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня