PF грешка в пералня LG

PF на пералня LGГрешката PF в пералня LG се случва доста рядко. Но ако се появи на вашия „домашен асистент“, тогава такъв проблем не трябва да се отлага. В крайна сметка това е сигнал, че нещо не е наред с електрическата мрежа на пералнята или дома ви, а това е опасно не само поради скъпи ремонти на оборудването, но и поради късо съединение в окабеляването. Нека да разберем какво причинява тази грешка.

Декодиране на кода

По-пълно декодиране на PF кода на пералните машини LG звучи така: прекъсване на захранването на контролния модул. Причината за този неуспех може да бъде:

 • краткотрайно прекъсване на захранването, докато машината работи;
 • скок на напрежението в електрическата мрежа на вашия дом, достатъчно е напрежението да падне с 10% или да се повиши с 5%;
 • свързване на електрически уред към домашната мрежа, който може да причини пренапрежение, например машина за заваряване.

Ако грешката е възникнала само веднъж и не се е появила отново, тогава вината е внезапно прекъсване на захранването. Можете да пренебрегнете това и да продължите да миете, като натиснете бутона Старт.

Симптоми и техните причини

Въпреки това, електрическите проблеми в къщата не са единственото нещо, което може да предизвика тази грешка. За да разберете защо се появява кодът PF трябва да обърне внимание на съпътстващите симптоми, които се появяват при работата на пералнята. Първо, обърнете внимание кога се появява този код, например:

 • грешката възниква при изпълнение на същата програма;
 • Кодът се показва при всяко пране, независимо от програмата.

И двете опции показват неизправност. В допълнение към електрическото окабеляване, към което е свързано оборудването, може да се повреди следното:контакт за пералня

 1. захранващ кабел или щепсел на пералната машина и повреда може да възникне във всяка програма и на всеки етап от прането;
 2. контролен модул, в този случай грешката също възниква независимо от програмата;
 3. окабеляване вътре в машината в областта от FPS до електронния модул;
 4. нагревателен елемент, който най-често се проявява по време на етапа на пране. Може да изглежда странно, но когато нагревателният елемент изгори, възниква късо съединение в тялото на оборудването. И ако имаш автомат, го чука. След повторно включване на машината PF кодът се появява на дисплея.

важно! Можете да предотвратите скокове на напрежение в мрежата, като по този начин защитите частите на пералната машина, ако свържете машината към мрежата чрез стабилизатор на напрежението.

Какво да направите в случай на неизправност

Откъде да започна проверката, ако възникне такава грешка? Според нас най-доброто място да започнете е да проверите захранващия кабел и контакта. Ако захранващият кабел е визуално непокътнат, тогава проверката се извършва с помощта на мултицет. Що се отнася до изхода, трябва да бъде заземен и се показва отделно за пералнята.

Нека Ви напомним! Не свързвайте пералнята към мрежата чрез удължителни кабели и тройници.

Също така е необходимо да се провери напрежението в електрическата мрежа. Ако се съмнявате в способностите си, тогава поверете работата си с електротехници на майстор в тази област, безопасността на първо място. Следващата стъпка трябва да бъде проверка на частите вътре в пералната машина. Започнете с филтър за шум. За да направите това, направете следното:

 • изключете машината от контакта;
 • Развийте винтовете и свалете горния капак;
 • веднага зад задната стена, отгоре, в края на захранващия кабел, намерете FPS;
  мрежов филтър
 • изключете го и проверете контактите;
 • проверете FPS и кабела от филтъра към контролния модул с помощта на мултицет;
 • в случай на неизправност сменете повредените проводници.

Ако проблемът не е във филтъра, тогава трябва да проверите нагревателния елемент. Нагревателният елемент в пералните машини LG се намира под резервоара от задната страна. Следователно, след като премахнете задната стена на кутията, трябва:

 1. Развийте централния болт на нагревателя;нагревателен елемент в пералня lg
 2. изключете клемите с проводници;
 3. проверете работата на нагревателния елемент с мултицет;
 4. Ако има неизправност, използвайте люлеещо движение, за да издърпате нагревателя от мястото му;
 5. почистете зоната под нагревателния елемент, като извадите всички отпадъци;
 6. инсталирайте нова оригинална част;
 7. свържете проводниците;
 8. сглобете пералнята.

Най-трудната част за ремонт е контролният модул, тъй като за това трябва да имате знания и умения за работа. При такава грешка най-често модулът трябва да бъде ремонтиран и много рядко тази част се променя. Ремонтът се състои в намиране на изгорялата писта и елементи и презапояване. За майстор това няма да е трудно, но начинаещ може да не успее да го направи и дъската може да бъде напълно повредена. Така че помислете преди да предприемете такъв ремонт.

Така че появата на PF грешка се дължи главно на електрически проблеми. Или това е неизправност в електричеството на къщата, или в електричеството на самата машина. Надяваме се, че тази информация ще ви помогне да определите план за действие в тази ситуация.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня