Стандартни размери на пералня

Стандартни размери на пералняДнес много купувачи предпочитат тесни перални машини. Но въпреки очевидното предимство на по-компактния размер, тази техника има и значителен недостатък. Обикновено капацитетът на барабана на такива перални машини не надвишава 6 кг. Ако имате нужда от голямо натоварване, тогава е по-добре да изберете пълноразмерни перални машини. Нека да разберем какви са стандартните размери на пералните машини и на какви модели машини трябва да обърнете внимание.

Какъв е стандартният корпус на машината?

Един от основните критерии, по които купувачите избират нова автоматична машина, са нейните размери. Дълбочината на пълноразмерните предни камери обикновено е от 55 до 65 см, височината е около 85 см, ширината е 60 см. Освен това капацитетът на такива машини може да достигне 12 кг сухо пране.

Ширината и височината на тесните и стандартните машини са приблизително еднакви, те се различават точно по дълбочината на тялото. Поради големите си размери, пълноразмерните перални машини са оборудвани с по-тежки противотежести. Бетонните блокове правят машината по-стабилна и по-малко шумна по време на работа.

Ако говорим за „вертикали“, тогава техните размери са още по-унифицирани. Най-често срещаните модели са с височина около 90 см, дълбочина 60 см и ширина 40 см. С такива размери машините с вертикално зареждане са в състояние да изперат 7-9 кг дрехи наведнъж. Барабанът им е доста просторен, лесно може да побере обемисти връхни дрехи и одеяла.функции за измерване на тялото

На пазара за домакински уреди има голям избор. Ако търсите пълноразмерна, просторна пералня, препоръчваме ви да обърнете внимание на модели, които са спечелили много добри потребителски отзиви.Нека представим ТОП 3 автоматични машини със стандартни размери на тялото.

Samsung WW10N64PRBW

Модерна, „умна“ пълноразмерна пералня с предно зареждане. Многофункционална машина от южнокорейски производител удивлява потребителите със своя софтуер, качество на измиване, тиха работа, голямо натоварване и стилен дизайн. Машината е оборудвана с дигитален дисплей, който показва цялата необходима информация за етапите на цикъла.

Системата с изкуствен интелект позволява на потребителя да контролира измиването от разстояние. За да направите това, ви е необходим само смартфон с достъп до интернет. В допълнение, машината може да извършва самодиагностика и незабавно да идентифицира всички възникнали повреди.

В допълнение, Samsung WW10N64PRBW идва с генератор EcoBubble. Той гарантира, че сапунената вода е наситена с въздушни мехурчета, поради което най-упоритите петна се отстраняват от влакната на тъканта дори при ниски температури на пране.Samsung WW10N64PRBW

Основни характеристики на Samsung WW10N64PRBW:

 • допустимо натоварване – до 10,5 кг;
 • клас на енергийна ефективност – “А+”;
 • скорост на въртене на барабана по време на въртене - до 1400 об / мин;
 • абсолютна защита срещу течове;
 • таймер за отлагане на прането до 24 часа;
 • ниво на шум – до 73 dB.

Автоматичната машина е оборудвана с надежден, модерен инверторен двигател, който осигурява почти безшумна работа на оборудването.

Размерите на калъфа Samsung WW10N64PRBW са стандартни. С ширина и дълбочина от 60 см, височина от 85 см, машината може да изпере до 10,5 кг пране наведнъж. Това ще бъде достатъчно дори за най-голямото семейство.

Софтуерът Samsung WW10N64PRBW ще зарадва всяка домакиня. В допълнение към основните режими на пране има бърза и икономична програма, функция за грижа за връхни дрехи и опция за обработка с пара.Таблото може да се заключва от деца. Цената на "умна" машина е около 40-41 хиляди рубли.

Electrolux EW7WR468W

Това е многофункционална пералня със сушилня в пълен размер. Произведено от шведска марка, която отдавна е доказала на потребителите високото качество на своите продукти. Electrolux EW7WR468W се отличава с различни иновативни технологии, които са използвани при разработката на модела.

Благодарение на иновацията DualCare, машината може автоматично да регулира настройките на цикъла въз основа на вида и теглото на тъканта.

Най-добрият резултат от прането се постига и чрез специална програма за възстановяване на дрехите, използваща обработка с пара (Steam Care) и наличието на аромат. Благодарение на това всеки артикул запазва първоначалния си вид за дълго време.

Основни характеристики на Electrolux EW7WR468W:

 • зареждане – максимум 8 кг сухи артикули;
 • натоварване при сушене – до 6 кг;
 • управление – докосване;
 • въртене – до 1600 оборота в минута;
 • 14 специални програми за пране;
 • ниво на шум – до 76 dB;
 • отложен старт – до 20 часа.Electrolux EW7WR468W

Сигурността е от голямо значение. Пералнята е напълно защитена от течове; специални сензори незабавно ще открият инцидент и ще спрат цикъла на пауза. Машината също така предотвратява дисбаланса на барабана и следи прекомерното образуване на пяна. Възможно е да блокирате „подреденото“ от случайно натискане.

Размерите на машината 2 в 1 са стандартни. Височината на пералнята със сушилня е 85 см, дълбочината е 63 см. Ширината на пералнята е 60 см. Машината разполага с програма WashAndDry, благодарение на която можете да се погрижите за дрехите с натискането на един бутон. Процесът се извършва "от сухо до сухо". Тоест, след като заредите мръсно пране в машината, след известно време ще го извадите вече чисто и напълно изсушено.

Цената на пералня със сушилня е приблизително $740.Потребителите са уверени, че машината напълно оправдава тази цена. Качеството на изработка и софтуерното „пълнеж“ са отлични.

Hotpoint-Ariston FDD 9640 B

Още един първокласен “фронт” с функция за сушене от световен производител на домакински уреди. Пълноразмерна машина, с височина, ширина и дълбочина съответно 85, 60 и 60 см, може да изпере до 9 кг пране и да изсуши до 6 кг дрехи наведнъж. Оборудван с удобен LED дисплей, който показва напредъка на програмата за пране.

Основни характеристики на Hotpoint-Ariston FDD 9640 B:Hotpoint-Ariston FDD 9640 B

 • максимален капацитет – до 9 кг при пране, до 6 кг при сушене;
 • скорост на въртене на барабана по време на въртене - до 1400 об / мин;
 • 16 режима на почистване;
 • минимален експлоатационен живот - 10 години;
 • защита на корпуса от течове;
 • клас на енергийна ефективност – “А”.

Сушенето се извършва според остатъчната влага. Този принцип на работа е по-удобен, тъй като има по-малка вероятност от пресушаване и разваляне на прането. За да се грижат за нещата, в паметта на машината се съхраняват различни програми за пране, например деликатен, икономичен, детски режим, премахване на петна и др.

Машината е оборудвана с безчетков двигател. Благодарение на системата за директно задвижване се постига практически безшумна работа на оборудването. Производителят предоставя десетгодишна гаранция за инверторния двигател. Цената на пералня-сушилня Hotpoint-Ariston FDD 9640 B варира от 620 до 700 долара. Потребителите отбелязват, че машината перфектно измива най-трудните петна, без да поврежда дрехите. Качеството на изработка също е отлично.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня