Средна продължителност на живот на пералня Candy

Средна продължителност на живот на пералня CandyВ линията перални машини на Kandy има много бюджетни модели. В същото време наборът от програми за перални машини е разнообразен. Купувачите често предпочитат оборудване от тази марка именно поради атрактивната цена и функционалност.

Какъв е експлоатационният живот на пералните Candy? Може ли оборудването от италианска марка да се счита за надеждно? Тези перални подлежат ли на ремонт? Или е по-добре да платите повече, но да купите машина от друга марка? Нека да разгледаме нюансите.

Колко дълго ще издържи машината Kandy?

Има много отзиви за пералните машини Kandy. Някои потребители твърдят, че средният експлоатационен живот на машината е 2-3 години. Други твърдят за високата надеждност на оборудването, като казват, че старият Candy е в семейството им повече от 10 години и все още се справят добре с функциите си.

Специалистите по ремонт на SMA отбелязват както плюсовете, така и минусите на оборудването от тази марка. Според специалистите от сервизния център, средно, перални машини бонбони работят без нужда от ремонт в продължение на 3-5 години. Разбира се, има производствени дефекти и отделни неизправности, но това е приблизителният период.

Експертите говорят за ниската ремонтоспособност на Kandy SMA - в 40% от случаите първата повреда на пералната машина става постоянна.

Предимствата са ниската цена на резервните части и тяхната наличност. Например, няма да е трудно да поръчате лагери, нагревателни елементи, маншети и други компоненти за перални машини Candy. Въпреки това, няма смисъл да се елиминират някои повреди; ще бъде по-лесно да изхвърлите устройството.Candy CS4 1061DB12

Например, ремонтът е непрактичен, когато е необходимо да се смени комплектът резервоар-барабан. Цената на резервните части и труд ще бъде такава, че можете да закупите нова машина. По-лесно е да изхвърлите перални машини с такава неизправност, отколкото да ги ремонтирате.

Пералните Candy имат още едно слабо място – електрониката. Той е много чувствителен към промени в напрежението в мрежата. Смяната на контролната платка също не е евтина.

При производството на бюджетни модели Candy се използва нискокачествена пластмаса. Това насърчава образуването на течове. Нестабилното тяло допълва картината. Пералните Kandy са леки, поради което издават шум и вибрират по време на работа.

По този начин, когато избирате бюджетни модели Candy, не трябва да очаквате никакви суперсили от пералнята. Колко години ще работи машината зависи от потребителя (при спазване на правилата за работа). Но средно е 4-5 години. Вероятно SMA ще издържи два пъти по-дълго, но е възможно дори след 3 години електрониката му да излезе от строя и модулът да не подлежи на ремонт.

Най-добър SM Kandy

При избора на нова пералня всеки купувач оценява определени параметри. За някои най-важното е цената на машината. Други се нуждаят от специфични характеристики. Трети гледат размера на корпуса.

Като цяло повечето потребители имат стандартни изисквания. Хората искат малка машина, с просторен барабан, набор от минимум 10 програми за пране и на атрактивна цена. Ето защо много хора избират SMA Candy. Нека поговорим за ТОП моделите на този производител.

Най-популярният модел е Candy SmartPro CSO4 107TB1/2-07. Това е тясна пералня, с дълбочина на тялото само 40 см и капацитет на барабана до 7 кг сухо пране. Цената на модерна автоматична машина е 220 долара.

Благодарение на системата Active Motion, скоростта на въртене на барабана се регулира постоянно по време на цикъла. Това гарантира висококачествено отстраняване на петна и нежно изпиране на всяка тъкан. Основни характеристики на Candy SmartPro CSO4 107TB1/2-07:Candy SmartPro CSO4 107TB1

 • капацитет - до 7 кг;
 • 16 програми за пране;
 • разход на вода за цикъл – 49 литра;
 • таймер за отложен старт – до 24 часа;
 • ниво на шум – до 58 dB при пране, 77 dB при центрофугиране;
 • клас на енергийна ефективност – “А”;
 • разход на енергия – 0,17 kW*h/kg;
 • максимална скорост на центрофугиране – 1000 об/мин;
 • срок на експлоатация, обявен от производителя, е 5 години;
 • гаранция – 1 година.

Машината има 16 режима в паметта си. Едно от предимствата на линейните модели Умен Професионалист – наличието на девет програми за бързо измиване, с продължителност под 60 минути, за всеки повод. Сред специалните алгоритми:

 • "Ръчно пране";
 • "Деликатен";
 • "Ежедневно";
 • "Дънки";
 • "Детски неща";
 • "Синтетика";
 • "Спортни дрехи";
 • "памук";
 • "Икономичен".

CMA Candy SmartPro CSO4 107TB1/2-07 има функция за обработка с пара.

Потребителят има възможност да регулира скоростта на центрофугиране и температурата на пране. Корпусът на машината е защитен от течове, има опция за автобалансиране на барабана и заключване на таблото. Предвидена е автоматична система за претегляне на прането.

Технологията Simply-Fi дава възможност за управление на пералнята от смартфон. Това изисква Wi-Fi и Bluetooth. Можете да контролирате работата на машината от разстояние. Какво казват клиентите за Candy SmartPro CSO4 107TB1/2-07?

Владимир Колядин, Нижни Новгород. Купих си пералня преди малко по-малко от месец. Много ми хареса този модел. Удобно е, че можете да наблюдавате времето за пране от вашия смартфон. Освен това има повече програми и функции, достъпни чрез приложението, отколкото са изброени на таблото.

К-елец, Малаховка. Основните предимства на модела са големият барабан и високото качество на пране. Машината пере много добре. В паметта има много различни програми.отзиви за технологията

Ако говорим за недостатъци, стори ми се, че двигателят е малко шумен. Пластмасовите крепежни елементи за вратата на люка също са объркващи, но все още нищо не се е счупило. Определено препоръчвам Candy SmartPro CSO4 107TB1/2-07 за покупка.

Антон К., Рязан. Купих пералня за подарък на родителите ми. Дълго време избирах по характеристики, цена/качество. Лекотата на работа също беше важна.

В крайна сметка се спрях на Канди. Мама е доволна, машината работи страхотно, измива всякакви петна. Определено препоръчвам закупуване.

Следващият популярен модел е Candy AQUA 2D1140-07. Това е компактна машина за монтаж под мивка. Идеален за малки апартаменти. Ширината на корпуса на пералнята е 51 см, височина 70 см, дълбочина 46 см.

Пералнята Candy AQUA 2D1140-07 е проектирана специално за монтаж под мивка - на пазара има много малко машини с подобни размери на корпуса.

Резервоарът SMA е изработен от композитен материал Silitech, който е устойчив на корозия. Не се деформира при високи температури и не създава значителен шум при пълнене с вода. Таблото на машината е с компактен цифров дисплей.

Характеристики на Candy AQUA 2D1140-07:

 • капацитет - до 4 кг;
 • 16 алгоритми за пране;
 • таймер за отложен старт;
 • ниво на шум 56/80 dB съответно при пране и центрофугиране;
 • клас на енергийна ефективност – “А+”;
 • консумирана мощност – 0,76 kW*h/kg;
 • максимална скорост на центрофугиране – 1100 об/мин;
 • Декларираният срок на експлоатация е 5 години, гаранцията на производителя е 1 година.Бонбони AQUA 2D1140-07

На разположение на потребителя са 16 програми за пране. Има както деликатен, така и интензивен режим. Бързият алгоритъм ви позволява да опреснявате нещата само за 14 минути. Други функции:

 • "Смесени тъкани";
 • "Спортни дрехи";
 • "Коприна";
 • "Вълна";
 • "Еко" и др.

Когато опцията “Aqua+” е активирана, машината увеличава броя на изплакванията. Това ви позволява напълно да премахнете всички остатъци от перилен препарат от влакната на тъканта. Тази възможност е особено подходяща за страдащите от алергии.

Машината може да извършва автоматично балансиране на барабана и да контролира нивото на пяната в резервоара. Корпусът на пералнята е защитен от течове. Цената на Candy AQUA 2D1140-07 е около $250. Съдейки по рецензиите, потребителите са много доволни от този модел.

Ирина, Красногорск. Търсех машина, която да стои добре под мивката. Този модел е идеален за монтаж под мивка.Много харесвам разнообразието от програми за пране; Често използвам краткия цикъл за 14 минути. Все още не съм открил недостатъци.Как хората реагират на технологиите?

Константин Первов, Москва. Според мен в момента тази машина няма аналози като размери на тялото. Пералнята е с много удобни размери - пасва идеално под мивката в банята. Сред другите предимства: голям избор от програми, висококачествено измиване. Играта на контейнера за прах и вратата на люка е малко объркваща - но това не влияе на резултатите от работата на SMA.

Мамо, Смоленск. Търсех компактна и ниска пералня и този модел беше идеалният размер. След месец употреба не открих никакви недостатъци. Единственото нещо е, че бутоните на контролния панел изглеждат твърде прости на външен вид.

Следващият популярен модел е Kandy Smart Pro Inverter CSO44 286TWMB-07. Тази пералня е оборудвана с инверторен двигател. Такива двигатели се считат за по-надеждни и не изискват ремонт за дълго време. Шайбите с директно задвижване са много по-тихи от шайбите с ремъчно задвижване.

Тясната машина, с дълбочина на корпуса само 44 см, има много просторен барабан за 8 кг пране. Други характеристики на модела:

 • брой режими на пране – 16;
 • клас на енергийна ефективност – “А”;
 • ниво на шум 51 dB при пране, 75 dB при центрофугиране;
 • разход на вода за цикъл – 55 литра;
 • таймер за отлагане – до 24 часа;
 • скорост на центрофугиране – до 1200 об/мин.Kandy Smart Pro инвертор CSO44 286TWMB-07

Машината има защита от преливане. Има функция за изпаряване на прането. Това ви позволява да премахнете до 99% от алергените и бактериите от тъканта, да изгладите гънките и да премахнете неприятните миризми. Сред 16-те програми за измиване е много лесно да изберете алгоритъм за грижа за всякакви предмети.

Пералнята може да се управлява дистанционно от смартфон. Сред полезните допълнения е функцията за автоматично претегляне. Таблото е с дигитален дисплей. Диаметърът на люка за зареждане на CMA е 35 см.Цената на Candy Smart Pro Inverter CSO44 286TWMB-07 е около $300. Какво казват купувачите?

Олга Гунко, Прокопьевск. Изборът на пералня ми отне много време. Гледах различни марки, но се спрях на този модел. Първите дни влизах в банята и проверявах дали пералнята работи, защото изобщо не я чувах. Рязък контраст с предишния ми SMA.

Основните предимства на Kandy са, че е много просторен и тих. Има много режими на пране за всички случаи. Засега съм доволен от всичко, препоръчвам го за покупка.клиентски отзиви

Светлана Б., Перм. Готина машина, работи почти безшумно. Измива идеално. Всички декларирани от производителя функции са налице.

Името е скрито, Москва. Не очаквах пералнята на Канди да ме шокира културно. Много тих - предишната машина с колекторен двигател се оказа трактор в сравнение с този модел. Приложението разкрива допълнителни възможности на устройството, а има много от тях.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня