Препарати за детски съдове

препарати за бебешки съдовеТрябва да се грижите за детските ястия по различен начин, отколкото за възрастните. В крайна сметка тялото на детето е изключително чувствително към различни вредни химикали. Разбира се, едно дете може да получи доза от подобни химикали от други източници, но ние като родители трябва да направим всичко по силите си, за да предпазим детето си от всякакви негативни влияния за възможно най-дълго време.

На първо място, трябва да използвате специален бебешки препарат за миене на съдове, за да се грижите редовно за чинии, чаши, залъгалки, бутилки, помпи за кърма и други прибори, с които децата влизат в контакт. Именно тези инструменти ще бъдат обсъдени в тази статия.

Разнообразие от продукти за грижа за детски ястия

Във всеки повече или по-малко голям магазин за хардуер продавачите ще ви предложат цяла гама от почистващи препарати, които са номинално подходящи за грижа за детски съдове. Всъщност напоследък стана модерно да се използват „екологични“ химикали, които не вредят на човешкото тяло. Но въпросът е дали наистина можете да се доверите на такива продукти с ястията на вашето дете? За да разберете грубо този проблем, трябва да разгледате състава на предложения продукт, той не трябва да съдържа:

 • парабени;
 • фталати;
 • феноли;
 • сулфати;
 • формалдехид;
 • фосфати;
 • петролни продукти.

Също така, преди да закупите, помиришете предложения бебешки препарат за миене на съдове - той не трябва да мирише на силни плодови или флорални аромати и със сигурност няма ясно изразена миризма на ацетон, алкохол, феноли и други подобни. Избраният продукт трябва да се отмива относително лесно както с топла, така и със студена вода. Продуктът трябва да съдържа безопасен дезинфектант, който ще помогне за справяне с микробите.

За ваша информация! Не трябва да четете големите надписи, които производителят поставя отпред на етикета, тази информация може да не отговаря на действителността.

Цялото разнообразие от препарати, предназначени за грижа за детски съдове, може да бъде разделено на три големи групи:

 1. препарати за ръчно миене на детски съдове;
 2. препарати за измиване на детски съдове в автоматичен режим в съдомиялна;
 3. домашни средства за грижа за бебешки съдове.

Всяка от тези групи включва голям брой различни гелове за пране, прахове, суспензии и таблетки. Нека анализираме всяка от тези групи и да видим какво ще излезе от това.

Преглед на продуктите за миене на ръце

В по-голямата част от случаите младите майки избират препарат за ръчно почистване на съдовете на бебето. Само няколко мият детски съдове в съдомиялната машина, въпреки че автоматичният метод напоследък става все по-популярен. Съдейки по прегледите, много млади майки, дори и да имат съдомиялни машини, предпочитат ръчно миене. Причините за това са няколко.

 • По правило има само няколко детски чинии, няма смисъл да зареждате съдомиялната машина.
 • Много по-лесно и по-бързо е да измиете няколко предмета на ръка, това ще отнеме около 5-7 минути, докато най-бързият цикъл на измиване в съдомиялна машина е 20-30 минути.
 • Детските съдове трудно се натрупват за съдомиялната машина, защото детето може да има една любима чаша, една любима чиния и то ще иска да се измие и веднага да му се върне.
 • Когато миете бебешко шише или чаша на ръка, имате възможност да ги изтъркате добре с четка; съдомиялната машина няма да може да измие тези аксесоари.

важно! Продуктите за ръчно пране са по-икономични. За да изперете няколко детски артикула ще ви трябва само една капка продукт, ако го миете в съдомиялна, няма да минете с една капка.

Надяваме се, че общият смисъл на горното е ясен, сега нека да разгледаме този въпрос: какви ръчни инструменти за детски ястия се считат за най-добрите, разбира се, от тези, които могат да бъдат повече или по-малко свободно закупени на руския пазар? Има няколко от тях.

 1. Nuk. Специален продукт, който е подходящ за измиване на всякакви детски прибори от бутилки до играчки. Произведеният в Германия препарат се предлага под формата на гел и се продава в бутилки от 380 ml. Той е много икономичен, отстранява идеално мръсотията и най-важното е, че е абсолютно екологичен. Можете да го използвате напълно спокойно. Средната цена е 3 долара за бутилка.
 2. Молекола. Този продукт не е препарат за бебешки съдове, но работи чудесно за тази цел. Той е абсолютно екологичен, така че производителят ви позволява да миете плодове и зеленчуци с него. Основните компоненти: глицерин, лимонена киселина, вода, гума ксатан - са безвредни за тялото на възрастни и деца. 1 капка продукт е достатъчна за изпиране на около 12 артикула. Предлага се в опаковка от 500 мл, бутилка за семейство с 3 деца стига за 6 месеца. Средната цена е $1 за бутилка от 500 ml.
 3. Сарая Арау Бебе. Един добър екологично чист препарат от Япония е подходящ както за възрастни, така и за детски съдове. Изработен от сапунени растения, много плътен и икономичен. Допустимо е да се разрежда наполовина с вода.Средна цена за опаковка от 300 мл. – 4 $.
  препарати за бебешки съдове
 4. Palmia Expressiva. Екологичен препарат, произведен в Русия по италианска технология. Универсален препарат, следователно подходящ за детски съдове. Продуктът съдържа естествени хранителни аромати: нар, портокал, червен мак и др. 1 капка продукт е достатъчна за ръчно измиване на 20-30 броя детски съдове. Цената на една бутилка е 500 мл. – 1 $.
 5. Meine Liebe. Висококачествен препарат за детски съдове, както и за играчки, шишета и помпи за кърма. Може да се използва за пране на изделия от дърво, пластмаса, гума и метал - няма ограничения. Можете също така да миете зеленчуци и плодове. Продуктът се предлага в бутилка под формата на гел, произведен в Русия по немска технология. Средната цена на бутилка е 485 мл. – 2 $.

важно! Преди това включихме продукта „Eared Nanny“ в нашия преглед, но тъй като лабораторните тестове откриха вредни компоненти в него, той беше изключен от прегледа.

Преглед на продукти за автоматично пране

Ще измиете на ръка три детски чинии и една глътка чаша, не е толкова трудно, но какво ще кажете за десетки, дори стотици детски играчки. Детето ги облизва, така че трябва често да миете играчките. Прането на ръка е доста трудно, защото трябва да стоите приведени, да измиете всяка играчка и след това да изсушите всичко. Много по-лесно е да заредите съдомиялната машина докрай с играчки, да пуснете бързо измиване на 40 градуса и да се занимавате с работата си.

Съгласете се, удобно е, остава само да изберете добър детски препарат за миене на съдове, защото това, което използвате всеки ден, няма да работи. Дори и в добър модерен Финиш таблетки за съдомиялна машина Има достатъчно химикали, които не трябва да влизат в тялото на детето.Нашите експерти препоръчват следните препарати за съдомиялна машина, които са подходящи за миене на детски съдове и играчки.

 • ECO LIFE прах. Специален продукт, който е предназначен специално за измиване на детски съдове и играчки в съдомиялна машина. Според производителя, в неговия прах няма вредни вещества, въпреки че някои компоненти на състава са търговска тайна. Прахът се използва доста икономично, въпреки че разходите не могат да се сравняват с разходите за ръчен почистващ препарат. Опаковка прах от 1,1 кг струва средно 5 долара.
 • Концентриран екологично чист прах за съдомиялна машина Jofure от Япония. Въпреки че не е предназначен специално за детски ястия, той е напълно подходящ за него, тъй като не съдържа вредни компоненти. Дори плодовият аромат, който се използва в този прах, е направен от растителни съставки и няма силна миризма. Продуктът е много ефективен и почиства добре съдовете, така че си струва да обмислите използването му за всички съдове. Цена за опаковка от 600 гр. – 7$.
  препарати за бебешки съдове
 • Екологични таблетки Ecover за съдомиялна, произведени в Белгия. Не съдържат хлор, фосфати, сулфати и други вредни химикали. Могат свободно да се използват за миене на бебешки съдове, играчки, помпи за кърма и др. Таблетките са лесни за използване, почистват добре съдовете и имат биоразградими опаковки. След използване на таблетки Ecover съдовете блестят от перфектна чистота. Единственият недостатък на този продукт е цената. Опаковка от 70 таблетки струва средно 17 долара.

За ваша информация! Експертите смятат, че таблетките Ecover са най-скъпите (елитни) продукти; ще платите приблизително 30% от цената за марката, а останалата част за качеството.

 • Klar е висококачествен прах за съдомиялна машина от Германия, подходящ за миене на детски съдове. Неговата особеност е, че самият той е без мирис и перфектно премахва всички неприятни миризми. Прахът е на базата на растителни съставки и безопасни химикали и не предизвиква алергии. По съдовете или играчките няма да останат бели остатъци, прахът лесно се отмива напълно заедно с мръсотията. Опаковка от 1,4 кг струва средно $11, опаковката стига за около 55 употреби, въпреки че лесно може да се разшири до 70 употреби - тествано.

Домашни средства за детски ястия

Можете да намерите добър и евтин продукт от надежден производител и лесно да миете детски съдове с него. Но винаги искате, от една страна, да спестите малко, а от друга, да сте уверени в естествеността на компонентите на препарата. В този случай пригответе сами перилен препарат, при тези условия определено няма да имате сянка на съмнение, че вашият продукт е абсолютно естествен и безопасен за здравето. Ето няколко рецепти за такива домашни средства.

важно! Постоянното използване на домашно приготвени препарати за съдомиялна машина е доста рисковано, можете да развалите „желязния помощник“, особено ако използвате продукти с горчица.

Домашен лек на базата на сода бикарбонат, боракс и лимон. Вземете 1 чаша калцинирана сода, смесете я с половин чаша най-фино пречистена готварска сол, добавете 1 чаша боракс на прах към сместа. Остава само да добавим 100 г лимон, да разбъркаме всичко и ще получим висококачествен и безопасен бебешки прах за съдомиялна машина.глицерол

След това помислете за рецепта за домашен препарат за съдомиялна машина на базата на бакпулвер.Вземете 1 чаша бакпулвер, 2 чаши сода за хляб, 1 чаша боракс. Получаваме добър и безопасен прах. Въпреки това не се съхранява много добре, така че преценете количеството смес, която приготвяте, така че да издържи около месец, не повече. Тъй като, ако сместа се съхранява повече от месец, тя губи своите полезни свойства. Сместа на основата на бакпулвер отстранява мръсотията от биологичен произход много добре, така че е идеална за детски съдове и играчки.

Ето една рецепта на базата на глицерин. Вземете 25 г течен глицерин, 50 г лимонов сок, една чаена лъжичка алкохол и три супени лъжици гореща вода. Смесете всички съставки, изсипете сместа в непрозрачен съд и използвайте за 1 месец. Не препоръчваме да съхранявате сместа повече. Този продукт е подходящ за ръчно измиване на детски съдове и играчки, не трябва да се поставя в съдомиялна машина.

В заключение отбелязваме, че на съвременния пазар гамата от специални препарати за грижа за детски съдове, играчки и други прибори е наистина голяма, но трябва да изберете много внимателно, тъй като безскрупулен производител понякога излива каквото и да е в продуктите си, позиционирайки ги като безопасни. Четете внимателно съставките, бъдете бдителни или дори пригответе свои собствени препарати, в който случай всичко определено ще бъде наред!

   

1 читателски коментар

 1. Граватар Катерина Катерина:

  Защо толкова много караница с приготвянето на домашен лек? Въпреки че, ако детето е алергично, тогава, разбира се, си струва да отделите време. Имам бебешки препарат Aqua Baby на мивката, така че мога да си мия чиниите едновременно с него. Но не използвам обичайния за детски чинии, той е твърде химичен, според мен, не е полезен. Aqua използва меки повърхностноактивни вещества, оцветители, парабени, фосфати и други агресивни химикали. Съдовете се изплакват добре и гелът не остава по тях. И е подходящ за почистване на плодове и зеленчуци, също го капвам през дозатор върху тях, измивам го и го изплаквам под течаща вода.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня