Сравнение на съдомиялни машини

сравнение на съдомиялни машиниЗа да не сгрешите при избора на съдомиялна машина, трябва много ясно да разберете какво искате да закупите. Важно е да вземете предвид всички характеристики на вашето помещение, условията и естеството на използване на „домашния помощник“ и куп други фактори. За да направите това, трябва да знаете точно какви съдомиялни машини съществуват и какви характеристики имат. Трябва да сравните предлаганите на пазара машини, като за целта трябва да разделите подобно оборудване по видове и категории и едва след това да преминете към детайлите. Това ще направим.

Стандартни битови съдомиялни машини

Стандартните съдомиялни се наричат ​​така, защото корпусът им е със стандартни размери Ш х Д х В - 60 х 60 х 85 см. Стандартните машини не се вграждат в мебели, но са и най-просторни. Такива машини могат да включват до 15 комплекта ястия, и дизайнът на такова оборудване е познат, подходящ за всеки интериор, като цяло няма изненади. Отличен представител на стандартна домакинска съдомиялна машина е моделът Bosch SMS 40D12 RU.

Bosch SMS 40D12 RU се оценява на рекордно ниска оценка, като същевременно има отлични характеристики.

Според проучване, проведено сред купувачи на известна търговска верига, съдомиялните с марка Bosch SMS 40D12 RU са избрани заради ниската цена, известната марка, качеството на изработката, унифицирания дизайн и капацитета на бункера за миене.

Bosch SMS 40D12 RU

Bosch SMS 40D12 RU мие едновременно 12 комплекта чинии, като същевременно произвежда минимален шум (52 dB). По-скъпото немско оборудване често създава повече шум.Този модел съдомиялна машина има икономичен режим на работа, така нареченото „половинно зареждане“, което ви позволява да пестите вода и енергия, ако бункерът за миене не е напълно зареден. Отличителни характеристики на Bosch SMS 40D12 RU са:

 • отложен старт;
 • възможност за използване на инструменти 3 в 1;
 • електронно управление на регенерацията;
 • Възможност за свързване към топла вода.

Пералнята разполага с дигитален дисплей и 4 програми за пране. Сред съдомиялните машини Bosch е една от най-евтините със средна цена от 428 долара.

По-опростена като дизайн, но не по-малко забележителна, е съдомиялната Indesit DFG 26B10 EU. Преди това имаше оплаквания на потребителите относно съдомиялни машини от тази марка. Освен това тези оплаквания се отнасят до качеството на оборудването. Днес показателите за качество са се увеличили значително и сега Indesit DFG 26B10 EU може лесно да се конкурира с марки като Bosch, Siemens, Electrolux и други. За да не прекаляваме с хваленето на модела, нека започнем с недостатъците:

 • няма дисплей;
 • стандартен бял цвят без опции;
 • Шумно е, въпреки че производителят е посочил максимално ниво на шум от 51 dB.

Indesit DFG 26B10 EU

В общи линии това е всичко. Нашите експерти откриха мнения в интернет, че тази машина има нискокачествени движещи се части и че те постоянно се чупят. Проверката на тези данни показа, че това е чиста измислица. Частите на машината са доста надеждни и ако се появи фабричен дефект, нито една компания не е застрахована от това. Колкото по-сложна е технологията, толкова повече скрити дефекти има. Сега за предимствата на Indesit DFG 26B10 EU:

 1. цена само 332 долара;
 2. капацитет 13 комплекта чинии;
 3. скрит нагревателен елемент;
 4. шест програми за пране;
 5. опция за половин товар;
 6. забавяне на стартирането на програмата;
 7. Има точка за присъединяване към топла вода.

Малки съдомиялни машини

Смятаме малките съдомиялни машини за компактни уреди с много скромни размери. Тя няма същия капацитет като стандартните съдомиялни машини, но те имат много други предимства, които си струва да се споменат.

Въз основа на името можете да се надявате, че тези съдомиялни машини са малки по размер, което им позволява да бъдат поставени там, където стандартната съдомиялна машина не може да се побере. И наистина, размерите на този „домашен помощник“ са около (Ш x Д x В) 55x50x45 см, но има модели с по-скромни размери. Те могат да бъдат доста лесно поставени на плота на маса, на покрива на по-голямо оборудване или окачени на стената с помощта на специални скоби.

Размерите на малките съдомиялни машини са сравними с домашните микровълнови фурни.

В този сегмент съдомиялни машини ясно се откроява лидерът - CANDY CDCP 6/E-07. Този модел се сглобява в Китай, но това не означава лошо качество на изработката. Сглобката като цяло е много сполучлива и дизайнът не е лош.

CANDY CDCP 6E 07

На цена от $246 получавате отлично оборудване, което може да измие 6 комплекта чинии наведнъж. Машината има до шест програми за пране в своя арсенал, но има само един температурен режим на пране. Специалните функции включват автоматично регулиране на твърдостта на водата и възможност за използване на продукти 3 в 1. Има и недостатъци като без тях.

 • Недостатъчно натоварване. Това е общ недостатък на всички компактни съдомиялни машини. Обикновено капацитетът им не надвишава 6 комплекта (CANDY CDCP 6/E-07), а това не е достатъчно дори за семейство от 4 души, да не говорим за големи семейства.
 • Високо ниво на шум.Малката съдомиялна трака като голяма, дори и по-силно, така че трябва да свикнете веднага, защото пазарът не предлага тихи модели.
 • Примитивно електронно управление. Компактните съдомиялни машини често са снабдени с прости електронни модули, които правят управлението просто и примитивно, с минимум информация, показвана на контролния панел.

Сред съдомиялните машини на Bosch можем да подчертаем Bosch SKS41E11RU. Освен това е евтин ($355), има прост дизайн и куп положителни отзиви от благодарни потребители.

Bosch SKS41E11RU

Тесни съдомиялни

Продължавайки нашето сравнение на различни съдомиялни машини, стигнахме до тесни модели. Защо са толкова забележителни? Основната разлика между това оборудване и другите съдомиялни машини е ширината на тялото. Вместо стандартните 60 см, той има ширина 45 см, което се отразява негативно на максималното натоварване на резервоара за миене.

Една от най-популярните съдомиялни машини в този сегмент е Hotpoint/Ariston LSFK 7B09 C. Размерите на този модел са Ш x Д x В – 45 x 60 x 85 см и побира 10 комплекта съдове. Не е лош показател, като се има предвид, че капацитетът на други тесни модели най-често не надвишава 9 комплекта. Hotpoint/Ariston LSFK 7B09 C работи доста тихо (максимално ниво 49 dB), а контролният му модул може да разпознае до 7 програми. Основните предимства на модела:

Hotpoint Ariston LSFK 7B09 C

 • цена, която е само 307 долара;
 • отложен старт за 3, 6 и 9 часа;
 • възможност за използване на продукти 3 в 1, включително таблетки;
 • наличието на сензор, който определя чистотата на водата;
 • зареждане до половината на резервоара за пране.

При работа с половин товар консумацията на вода и електричество по време на пране намалява с почти 50%.

Недостатъците включват скромен външен вид, вибрации по време на работа и електронно-механичен тип управление, въпреки факта, че повечето съвременни машини вече имат напълно електронни системи за управление.

В допълнение към Hotpoint/Ariston LSFK 7B09 C, потребителите оценяват високо: Bosch SPS30E32RU, Candy CDP 4609, Siemens SR24E205RU. Въпреки че тези модели са по-малко просторни, те практически нямат равни по отношение на качеството на изработка.

Вградена технология

Първо, нека разгледаме връзката между понятията „съдомиялна машина за вграждане“ и „съдомиялна машина с възможност за вграждане“. Каква е разликата? Вратата на вградената съдомиялна машина изглежда напълно непредставима. Няма декоративна облицовка и всички крепежни елементи стърчат. Всичко това е така, защото на вратата на напълно вградената съдомиялна машина е прикрепена фасада, която позволява на машината да се слее с мебелта, след като корпусът е вграден в нея. В резултат на това такава машина е почти невъзможно да се разграничи от един от кухненските шкафове, което й позволява да се впише идеално в интериора на стаята.

Съдомиялната машина за вграждане има подвижни елементи, които ви позволяват да я подредите между мебелите малко по-успешно. Въпреки това, няма да можете напълно да скриете такъв „домашен помощник“. Сега нека дадем примери за най-добрите модели.

 1. Siemens SR64E002RU. Сравнително евтин „домашен помощник“, произведен в Германия. Средната му цена е около 430 долара. Работи тихо (след монтаж почти не се чува), побира 9 комплекта съдове и е оборудван с издръжлив инверторен двигател.
  Siemens SR64E002RU
 2. Bosch SPV43M00RU. Моделът е в средната ценова категория и това се забелязва, тъй като качеството на материала, от който е изработен е на ниво.Предниците за този модел се купуват или се правят по поръчка, ще трябва да изчакате малко. Но резултатът ще бъде впечатляващ. Цена: $535.
 3. Asko D5896XXL. Вградена съдомиялна машина за богати хора, нейната цена на дребно е около 2500 долара, но цената включва индивидуален избор на фасадата с участието на професионален дизайнер. Тази машина има колосален товар - 18 комплекта и голям брой програми, които ви позволяват да прецизирате оборудването за нуждите на най-взискателния потребител.
  Asko D5896 XXL

Asko D5896XXL разполага с невероятно удобен съд за миене с ексклузивни кошници, които са подредени така, че да поберат много съдове и в същото време всичко е разположено удобно и рационално, така че качеството на измиване да не страда от това.

Съдомиялни за бизнеса

Тези съдомиялни машини само бегло приличат на описаните по-горе домакински уреди, въпреки че изпълняват същите функции - миене на съдове. Вярно е, че обемите съдове, които индустриалната съдомиялна машина измива за един час, не могат да бъдат сравнени с обемите, обработени от домакинска машина.

тунелна миялна машинаЗа сравнение: за един час Siemens SR64E002RU може да измие около 9 комплекта чинии. Като цяло това не е много, но и много, ако в къщата живеят 2-3 души. Съдомиялна машина тип тунел е в състояние да измие до 350 комплекта за един и същи час, осигурявайки чисти съдове на всички служители на голямо предприятие в столовата на фабриката. Вярно, че такава машина ще струва около 30 000 долара, но както се казва, бизнесът си е бизнес. Ако разходите се изплатят, значи си заслужават.

Не всички търговски съдомиялни машини са толкова ефективни или скъпи. Има промишлени куполни машини, които осигуряват чисти съдове в малко кафене, бар или клуб. Има предни съдомиялни машини, които, между другото, са подобни на домакинските, но въпреки това тяхната производителност не може да се сравни с домакинска машина.

Такова оборудване се инсталира в семейни сиропиталища или в други много малки детски институции. Професионални и индустриални съдомиялни Вече разгледахме едноименната публикация, така че ако се интересувате от тази тема, отидете на тази статия и я прочетете възможно най-внимателно. Е, приключваме нашата история тук, надявайки се, че сме успели да отговорим на повечето от вашите въпроси, успех!

   

2 читателски коментара

 1. Граватар Надзея Надзея:

  Не знам, за моя вкус Indesit е отличен. Да, само бяло. Да, без дисплей. Но това не е основното нещо в съдомиялната машина. Бих го използвала с удоволствие.

 2. Граватар Полина Полин:

  Много исках такъв тесен Hotpoint. И за късмет не можах да намеря такъв модел в нито един магазин. Всички бяха разглобени. Вече свикнах с по-широкия, но понякога все още изглежда, че с тесния ще бъде по-просторно в кухнята.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня