Ревюта на Somat за съдомиялни машини

Препарати за съдомиялни SomatНемската марка Somat от известната марка Henkel, която произвежда продукти за съдомиялни машини, заслужава внимание не по-малко от известната марка Finish. Дори ако продуктите на Somat не се рекламират толкова, качеството не става по-добро или по-лошо. Затова решихме да разберем какво мислят хората за препаратите за съдомиялни машини от тази марка, като анализираме отзивите.

Потребителско мнение за Somat прах

Светлана1504, Ростов на Дон

След подарената съдомиялна машина от съпруга ми възникна сериозен въпрос как да мия чиниите. Отначало се опитвахме да купуваме само скъпи препарати; освен това взехме сол и препарат за изплакване, което ни струваше доста стотинка. За пране използвахме таблетки на Finish, но те са много скъпи, като се има предвид, че пускаме пералнята по 2 пъти на ден. След таблетките минахме на прах на същата марка, който стана малко по-евтин. Неотдавна обаче видяхме в един магазин бутилка от 2,5 кг Сомат стандарт и я купихме.

Тази опаковка пудра ни стигна за 3,5 месеца, което разбира се е много приятно, купихме отново същия продукт, тъй като е икономичен. Бутилката е удобна и има накрайник за наливане на пудра. Измива много добре съдове и прибори, без да оставя петна или бели следи. Един недостатък, който се забелязва при отваряне на бутилката, е острата миризма, която не може да не е тревожна. Съдовете обаче не миришат на нищо след измиване, така че прахът Somat се е наложил в нашата кухня.

Лидия, БрянскСомат на прах

Семейството ни използва съдомиялната машина вече три години. Първоначално, вероятно като мнозина, купихме добре познати продукти от Finish. И трябва да кажа, че не усетихме големи резултати, затова потърсихме алтернативен и по-евтин вариант. Спряхме се на прах Somat. На първо място, помислихме за спестявания, а не за резултата и качеството на измиване.Въпреки това, след като използвахме този прах известно време, забелязахме, че няма ивици по стъклените съдове и няма дразнеща миризма. Присъдата не закъсня: прахът Somat се оказа по-добър от Finish.

Голяма опаковка с тегло 2,5 кг ни стига за около 3 месеца. Препаратът за изплакване от същия производител се изразходва със същата скорост, а солта се изразходва малко по-бързо. Благодарение на линията от продукти на тази марка разбрах колко добра е моята съдомиялна машина Bosch. Не карам никого да купува продуктите на Somat, но ако не сте доволни от резултата от измиването, не мислете, че нещо не е наред със съдомиялната, просто сменете препарата.

Олесия, Ростов на Дон

Използвам прах за съдомиялна Somat само ако го купя на разпродажба, защото смятам, че редовната цена е твърде висока и не си струва парите. Ще обясня защо:

  • първо, прахът не се разтваря добре и често остава на дъното на машината;
  • второ, понякога върху съдовете остават „бял ​​прах“ и петна;
  • трето, той се справя добре само с леко замърсени съдове, но не отмива силно замърсени съдове.

Но все пак го купувам, защото за моята машина с капацитет 12 комплекта 1 таблетка препарат не стига, а две са много. Somat може да бъде закупен на 2 пъти по-евтино от редовната цена, а опаковката му е много удобна. Като цяло продуктът не е лош, оценката е задоволителна.

ЛераКор, Москва

Искам да намеря добър почистващ препарат за съдомиялна машина, затова пробвам различни прахове и таблетки. И в Auchan купих 2,5 кг прах в червена бутилка Somat Standard Soda Effect. Изсипвам 1,5 чаени лъжички от този прах в моята 12-компонентна съдомиялна. Съдовете са чисти след измиване, без ивици или белезникави отлагания. Единственото нещо, което може да не се отмие, е стара мазнина от тигани.

Опаковката е малко тежка, но удобна. Мога да кажа, че до момента това е най-добрият препарат, който съм пробвала. Препоръчвам!

елф Ксю, Новосибирск

Колко страхотно е да имате съдомиялна машина в дома си.Но изборът на продукт за него е проблематичен, тъй като пазарът предлага гелове, прахове и таблетки. Но все пак се спрях на прах, тъй като е по-икономичен. Първата пудра, която си купих беше Somat Soda Effect. В началото нямаше проблеми и не забелязах плака. Но когато опитах пудра от друга марка и на ниска цена, разбрах, че няма смисъл да плащам повече, защото резултатът не беше по-лош, а дори по-добър.

За ваша информация! Продуктите с марката Somat се произвеждат в Германия, Унгария, Сърбия и Русия.

Какво казват за хапчетата

Алекса1986Сомат таблетки

Дълго време търсих препарат за съдомиялна машина, който да не е скъп и да върши добра работа. В резултат на това купих таблетки Somat, на чиято опаковка пише „отлични резултати“. Но ще кажа следното: никога не ги купувайте. Тези таблетки оставят ивици и странни петна. Тенджерите не винаги се мият. Единственият плюс е липсата на миризма. Разочарован съм от тази покупка и ще търся друг продукт.

Настя

Днес ще споделя впечатленията си от Somat all in 1 tablets. Купих таблетите на разпродажба, почти безплатно за 28 броя за $3. На опаковката има обещаваща реклама за чудодейните свойства на тези таблетки. Те ще измият засъхналата храна и съдовете ще блестят.

Като начало реших да използвам само половин таблетка, тъй като съдомиялната машина е малка и половин таблетка от друга фирма винаги е достатъчна. Имам предвид, че опаковката на таблетката не се разтваря, така че трябва да се отвори. Ще мина по същество, повече от всякога съм разочарован от хапчетата. Рестартирах пералнята с цяла таблетка, бях в шок. Имаше петна по чиниите, какаото не беше измито от чашите, ножовете изглеждаха като немити изобщо, а за изсъхналата храна по-добре да не казвам нищо. С всичко това машината работи близо 3 часа на висока температура. Като цяло не препоръчвам закупуването на този продукт.

Светлана 55555

Наскоро в къщата ни се появи съдомиялна машина, за която много се радваме. В магазините има толкова много препарати за миене на съдове, цената им е от 0,1 до 0,3 $ на капсула или таблетка. Купуването на най-скъпото не е опция, не трябва да харчите много. Останахме доста доволни от таблетките SOMAT ALL IN 1. Веднага рискувахме и взехме голям пакет. И ура, бяхме прави, тъй като съдовете са измити перфектно, без ивици. Препоръчвам го, харесва ми.

Laennec

Когато купувах таблети от Somat, се влюбих в красивата, ярка опаковка и външен вид на таблетите. Накратко, таблетките са ужасни - не се разтварят напълно, остават си същите като при поставянето им в пералнята. След 3-4 измивания ще се разтвори, но след това се оказва, че съдовете се мият по същия начин с дългия режим и с бързия режим. Съжалявах за парите, които похарчих, но изхвърлих опаковката с хапчета и не ги използвах, не експериментирайте.

Мнения на хора за Somat gel

JuliaFox, Киев

Купих гел за съдомиялна с 50% намаление. Тъй като съдомиялната се появи не толкова отдавна, все още се опитвам да намеря най-добрия продукт. Купих Somat преди Финиш пудра. Накратко, измих съдовете с гел при температура 65 и бях изненадан от чистотата на чашите, тиганите и блясъка на чиниите. Няма миризма. Резултатът беше впечатляващ, ще взема още една опаковка за промоцията. Опитайте, може и на вас да ви хареса.

НастяРугел Сомат

Никога повече няма да купя Сомат гел, дори и на разпродажба! Има ужасна миризма, която не излиза от съдомиялната. Това не се случи с други средства. След малко повече от 2 часа миризмата не трябва да остава, но я има и ако се мият пластмасови съдове, миризмата обикновено е силна. В края на измиването трябва да проветрите не само колата, но и кухнята. Жалко е да го изхвърля, така че чакам моята да свърши.

Г-жа Татяна

След като обиколих куп магазини, си купих гел за съдомиялна, произведен в Унгария. Опаковката е необичайна, състои се от два контейнера, свързани един с друг, смисълът е неясен, тъй като така или иначе гелът ще се смеси в машината, изливането е изключително неудобно. Освен това е много течен. Този продукт няма остра или неприятна миризма и почиства съдовете много добре, не по-лошо от таблетки или прах.

Друго предимство на гела е, че не съдържа частици, които могат да надраскат съдовете.. А това дава възможност за миене на тефлонови тигани. Заедно с гела използвам и сол и препарат за изплакване при намален разход, въпреки че пише Всичко в 1.

Извод: добър продукт, икономичен, напълно разтворим във вода. Минусът е, че е твърде течен и се налива трудно. Препоръчвам.

Любов Ш.

След седмица на използване реших да добавя моя преглед. Вече пробвах прахове и таблетки, сега е време да използвам течен продукт. Първоначално миризмата изглеждаше нормална, но след няколко измивания започна да идва от машината и се появи върху съдовете. Според мен това е прекалено овкусяване.

Този продукт също почиства зле, дори ужасно. Има остатъци от кафе и чай по бели чаши, мазнина по тигани. Няколко чаши с този продукт бяха напълно съсипани, защото по тях се появиха кафяви петна. Сега чашите не могат да се мият с нищо. Без да чакам гела да свърши, купих друг препарат. Никога няма да купя това отново и не ви го препоръчвам.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня