Филтър за сол в пералня

Филтър за сол в пералняВсеки знае, че водата, доставяна в нашите апартаменти, е богата на различни примеси, които я правят твърда. Поради такива елементи се образуват варовик, котлен камък и ръжда, които причиняват дискомфорт на потребителя и дори повреждат пералнята. Все пак има спасение - солен филтър за пералня. Ще ви кажем какво е това в статията.

Как изглежда филтърът и как работи?

Солният филтър е предназначен да предотвратява химични реакции във водата, които водят до образуването на вредни отлагания. Как работи? Самото устройство прилича на прозрачна колба, пълна с кристали и затворена с капак.

 1. Кристалите вътре са полифосфати. Те се свързват с водата и "парализират" молекулите на калций и магнезий, които образуват соли. Съответно веществата не реагират с други примеси и не допринасят за появата на отлагания и утайки.
 2. Колбата е направена прозрачна, така че да може да се наблюдава нивото на пълнене с полифосфат. Постепенно се разтварят във вода и намаляват в количество. По правило една отметка е достатъчна за 365 измивания.
 3. Капакът е снабден с два отвора, към които са свързани водопроводни тръби.

Понякога хората предпочитат да инсталират няколко филтъра наведнъж, но е напълно възможно да се справите със солни филтри, тъй като основните трудности се създават от мащаба и варовика. Но ако все още имате съмнения, можете да опитате да инсталирате филтър, който пречиства водата от едър и фин пясък.

внимание! Когато допълвате филтъра с полифосфати, изключете подаването на вода към уреда и го изключете от захранването, за да избегнете инцидент.

Монтаж на филтър

филтърът се поставя върху маркуча за подаванеПреди да инсталирате филтъра, изключете водоснабдяването във вашия апартамент, тъй като устройството е монтирано на клон на водопровода, отговорен за изтеглянето на вода в машината. За да инсталирате филтърното устройство:

 • изключете входния маркуч, през който водата влиза в машината;
 • прикрепете филтъра към тръбата, резбата на устройството по правило съвпада с резбата на тръбите, така че това не би трябвало да е проблем;
 • след това свържете маркуча към филтъра, така че устройството да е между тръбата и маркуча.

Това е всичко! Всеки човек може лесно да се справи с такава процедура без специално обучение.

Какъв филтър да купя

Сред многото солни филтри, произведени от огромен брой компании, има няколко фаворити, които напълно удовлетворяват потребителите с техните характеристики, както и съотношението цена-качество. Ето ги и тях.един от най-добрите солни филтри

 1. Гейзер 1 PF. Този филтър за 2 долара е предназначен да пречиства вода не само в перални, но и в съдомиялни машини, както и в бойлери. Ако искате да почистите водата в няколко устройства наведнъж, филтърът трябва да бъде монтиран на тръбата, отговорна за подаването на вода към апартамента, а не към отделна единица.
 2. Аквафон Стайрон. Това е част от местен производител. Цената му е малко по-висока - $3, тъй като филтърът напълно замества всички прахообразни препарати против котлен камък. Може да се използва и за перални и съдомиялни, но се монтира между маркуча и уреда.
 3. Филтър дозатор WFST, BEST-2.Това устройство е в състояние да пречисти до 20 хиляди литра вода от твърди соли. Произведена е в Полша и побира около 100 грама. Този филтър се монтира между маркуча за подаване на вода и крана и основно предпазва нагревателните елементи.
 4. Atmor ATP. Този израелски филтър струва около $3 и е най-популярен сред потребителите. Отличава се с високо качество на изработка и издръжливост на материалите, от които е изработена. Много лесен за използване.

От вас зависи да решите дали солният филтър е подходящ за вас, но във всеки случай това няма да влоши нещата. Водата ще бъде по-мека, така че предметите, които се перат, няма да се развалят много, а върху елементите на машината вече няма да се натрупват варовик, котлен камък, ръжда и други замърсители, придружени от неприятна миризма. Смятаме, че малко хора харесват това.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня