Конектор за дренажен маркуч на пералня

Конектор за дренажен маркуч на пералняКакво представлява конекторът за дренажен маркуч на перална машина и за какво се използва? Работата е там, че понякога трябва да инсталирате устройството на прилично разстояние от всички комуникации. Съединителят ви позволява да удължите дренажния маркуч в този случай. Сега ще разберем как да го инсталираме правилно.

За какво е конектор?

Ако дренажният ви маркуч е твърде къс, за да го свържете към канализацията без допълнителни части, ще ви трябва съединител. Разбира се, маркучите са с различни дължини и можете да замените вашата част с по-дълга. Това обаче може да е по-скъпо от използването на конектор. Затова все пак ще се спрем на първия вариант.

За да използвате конектора, закупете го, както и няколко скоби за подобряване на херметичността. Маркучът е издърпан много плътно върху конектора, но все още може да „скочи“; за защита срещу такива случаи се използват скоби.

Самият конектор е пластмасова част, наподобяваща тръба. Продава се във всеки магазин, който продава резервни части за пералня, и струва от $0,3.

Как да удължим?

Първо се опитайте внимателно да измерите необходимата дължина на маркуча, защото ако е твърде къс, ще трябва да правите всичко отново, а ако е твърде дълъг, може да се усуче по време на монтаж или работа на машината и да пречи с работа. След това направете следното:

  • регулирайте дължината на маркуча, като отрежете необходимото парче от него;
  • издърпайте маркучите върху съединителя, така че краищата им да се срещнат в средата;
  • закрепете ги със скоби от двете страни;
  • свържете маркуча към пералната машина и канализацията;
  • тествайте работата на уреда.

внимание! Трябва да тествате машината до края на измиването, за да проверите дали маркучът на кръстовището с конектора изтича, докато източвате водата в канализацията.

Справяме се с импровизирани средства

използвайте парче тръба и електрическа лентаНякои твърдят, че за удължаване на маркуча изобщо не е необходимо да отидете в специализирани магазини, за да закупите конектор. Можете да го замените с парче металопластична тръба. Освен това ще ви трябва същите скоби и маркучи, както и електрическа лента.

Първо, електрическата лента се навива около тръбата, за да се регулира дебелината на тръбата спрямо дебелината на маркуча (като правило е по-малка). В допълнение, тези съединители са оборудвани със специално уплътнение, което увеличава херметичността. Тъй като металопластичната тръба не е предназначена за такива функции, тя изисква допълнително запечатване. Изолационната лента ще действа като него.

След това направете същото като с конектора на дренажния маркуч.. Краищата на маркучите трябва да се срещат в средата и да бъдат здраво закрепени със скоби. Също така извършете тестване до края, за да проверите дали водата преминава и дали вашата конструкция е достатъчно херметична.

Както можете да видите, всичко не е толкова сложно. Ето защо, ако внезапно сте прекалено мързеливи, за да отидете до магазина за съединител или внезапно имате под ръка парче металопластична тръба в точния момент, можете да опитате този метод. По принцип, с правилния подход, той по никакъв начин не е по-нисък от използването на специален конектор.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня