Сваляне на ролката на пералня Candy

Сваляне на ролката на пералня CandyНеобходимостта от премахване на шайбата на пералнята Candy възниква, когато трябва да стигнете до лагерния възел на машината. Намирането на колелото на барабана е лесно - просто отстранете задната стена на тялото на пералнята. Как внимателно да демонтирате метална част? Нека да разгледаме нюансите.

Трудно ли е да се отървете от скрипец?

Самата шайба е лесна за достъп. За да направите това, първо трябва да премахнете горния капак на кутията SMA, а след това задната стена. Крепежните елементи се развиват с обикновена отвертка.

Макарата е метално колело. Той е завинтен към втулката на барабана и е свързан към двигателя на шайбата чрез задвижващ ремък. Колко трудно ще бъде премахването на самата част?

Ако главата на болта, закрепващ шайбата, е непокътната и не е откъсната, тогава премахването на колелото на барабана няма да бъде трудно.

За да развиете ролката, ще ви трябва:

  • изберете ключ с подходящ размер;
  • поставете инструмента върху главата на болта;
  • закрепете шайбата с дървен блок (така че колелото да не се върти);
  • Използвайте гаечния ключ, за да започнете да развивате болта обратно на часовниковата стрелка.болт на барабанната шайба

Често при перални машини, които са били в употреба от няколко години, резбата на болта на шайбата става трайно ръждясала. В такава ситуация има висок риск от счупване на главата. Майсторите се опитват да завъртят повредената от корозия закопчалка с гаечен ключ и в крайна сметка откъсват капачката. Тогава задачата става няколко пъти по-сложна.

Справянето с повреден болт е много по-трудно. Ключът няма да има за какво да се хване и инструментът ще започне да се плъзга. Преди да се опитате да завъртите ръждясала глава, третирайте я с почистващ препарат. WD-40 и оставете за 15-20 минути. След това избършете капачката и опитайте да отстраните фиксатора.пригответе лубрикант WD-40

Ако главата на болта на макарата вече е откъсната, гаечният ключ няма да помогне.Въоръжете се с длето и чук. Ще трябва да направите малък прорез върху фиксиращата капачка. Ще бъде достатъчна вдлъбнатина от 1-1,5 мм.

След това поставете длетото в прореза и с помощта на чук опитайте да задвижите болта. По-добре е да завъртите главата обратно на часовниковата стрелка, но това не е важно. Важно е зъбното колело да се движи напълно.

Можете да използвате ръчна мелница. С негова помощ ще бъде по-лесно да направите прорез на капачката. След това болтът също се развива с помощта на длето и чук.

Винтът беше премахнат, но ролката остана на мястото си

В някои случаи отстраняването се усложнява от факта, че шайбата е силно залепена за втулката. След това, дори след отстраняване на болта, е невъзможно да се издърпа колелото на барабана. За да демонтирате елемента, ще трябва да опитате. Универсалният почистващ препарат WD-40 ще ви помогне да се отървете от мащаба и корозията. Ето откъде трябва да започнем.

  • Напръскайте мястото на фугата със спрей WD-40.
  • Изчакайте 10-15 минути, избършете третираната зона с кърпа.
  • Накарайте някой да държи барабана, докато вие хващате скрипеца с две ръце и започвате да го люлеете настрани.
  • След всеки опит за завъртане на колелото, третирайте отново фугата с почистващ препарат WD-40.ролката е деформирана

Ако шайбата е замръзнала на място и не можете да я затегнете на ръка, ще трябва да избиете колелото. Не можете да използвате метални предмети - това може да повреди устройството чрез счупване на вала. Всяко дълго парче дърво, като дръжка на лопата, ще свърши работа. Трябва да се заостри в единия край.

След това заостреният край се поставя в центъра на макарата. След това се взема чук. Ударите по блока трябва да са силни и точни. С течение на времето колелото на барабана ще падне от главината. Трябва да разберете, че такава работа може да отнеме 20-30 минути.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня